Danıştay, İstanbul Sözleşmesi için açılan davayı reddetti!

GÜNDEM 06.11.2021 - 17:35, Güncelleme: 06.11.2021 - 17:35
 

Danıştay, İstanbul Sözleşmesi için açılan davayı reddetti!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açtığı dava, Danıştay tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

haberimizvar.net- Türkiye, geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanı Kararı’yla; ilk imzacısı olduğu “İstanbul Sözleşmesi” olarak anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden çıktığını açıklamıştı. Muhalefet partileri, Barolar ve STK’lar başta olmak üzere birçok kurum İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali için Danıştay’a dava açtı.   Sivil toplum kuruluşlarından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin kararın iptali için açmış olduğu dava, Danıştay 10. Dairesi tarafından 2’ye karşı 3 oyla reddedildi. “İTİRAZ BAŞVURUSU YAPILACAK” ÇYDD’den yapılan açıklamada, kabul oyu kullanan 2 üye hakimin, dava dilekçesinde savundukları tezlerini birebir kabul ettiklerini belirterek, red kararına ilişkin Danıştay Dava Daireleri Kurulu’na itiraz başvurusu yapacaklarını bildirdi. Açıklamada, “Ülkemizin ve hukuk sistemimizin içinde bulunduğu durum karşısında sonuç olumsuz da olsa ümit vericidir. Doğru bildiğimiz yolda tüzüğümüz ve çalışma ilkelerimiz doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.” denildi. AYNI DAİRE YİNE REDDETMİŞTİ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan başvuru da Danıştay 10'uncu Dairesi tarafından üçe iki oyla reddedilmişti. Başkan Yılmaz Akçıl, Üye Metin Arıtı ve Üye Lütfiye Akbulut talebin reddi yönünde oy kullanırken Danıştay üyeleri İbrahim Topuz ve Ahmet Saraç karara katılmayarak şerh koymuştu.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye yönelik Cumhurbaşkanlığı kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açtığı dava, Danıştay tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

haberimizvar.net- Türkiye, geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanı Kararı’yla; ilk imzacısı olduğu “İstanbul Sözleşmesi” olarak anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nden çıktığını açıklamıştı.

Muhalefet partileri, Barolar ve STK’lar başta olmak üzere birçok kurum İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Cumhurbaşkanı Kararı’nın iptali için Danıştay’a dava açtı.

 

Sivil toplum kuruluşlarından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin kararın iptali için açmış olduğu dava, Danıştay 10. Dairesi tarafından 2’ye karşı 3 oyla reddedildi.

“İTİRAZ BAŞVURUSU YAPILACAK”

ÇYDD’den yapılan açıklamada, kabul oyu kullanan 2 üye hakimin, dava dilekçesinde savundukları tezlerini birebir kabul ettiklerini belirterek, red kararına ilişkin Danıştay Dava Daireleri Kurulu’na itiraz başvurusu yapacaklarını bildirdi.

Açıklamada, “Ülkemizin ve hukuk sistemimizin içinde bulunduğu durum karşısında sonuç olumsuz da olsa ümit vericidir. Doğru bildiğimiz yolda tüzüğümüz ve çalışma ilkelerimiz doğrultusunda sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.” denildi.

AYNI DAİRE YİNE REDDETMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan başvuru da Danıştay 10'uncu Dairesi tarafından üçe iki oyla reddedilmişti. Başkan Yılmaz Akçıl, Üye Metin Arıtı ve Üye Lütfiye Akbulut talebin reddi yönünde oy kullanırken Danıştay üyeleri İbrahim Topuz ve Ahmet Saraç karara katılmayarak şerh koymuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.