Desteği aldı, fabrikasını kurdu

EKONOMİ 14.10.2019 - 12:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Desteği aldı, fabrikasını kurdu

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yüzde 50 hibe desteği alarak sofralık zeytin fabrikası kuran kadın girişimci Havva Taşbaş, zeytin hasadına ve alımına başladı

haberimizvar.net Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde, tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yüzde 50 hibe alan kadın girişimci Havva Taşbaş, sofralık zeytin fabrikası ve zeytin bahçesi kurdu. Bahçecilik konusunda eğitim de alan Havva Taşbaş, bahçesinde zeytin hasadına başladı. Hibe desteği ve süreç hakkında bilgi veren Taşbaş, sofralık zeytin fabrikası kurduğunu söyledi. Semt pazarına zeytin satmaya getiren bir kişinin ürününü satmakta zorluk yaşadığını gördüğünü belirten Taşbaş, "Neden ilçemizde bir zeytin fabrikası yok' diye düşündüm. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne giderek fabrika kurmak istediğimiz söyledim. Sonrasında tarladan sofraya kadar başlayan serüvenim başladı" dedi. NAKLİYE MASRAFI ORTANA KALKTI Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in desteği ve yönlendirmesiyle işe giriştiğini anlatan Havva Taşbaş, "Kurduğumuz fabrika ile zeytin üreticileri ürünlerini değerinde ve yerinde satma şansı buluyor. Üreticiler zeytinleri fabrikamıza getirerek nakliye masraflarından kurtulmuş oluyor. Fabrikaya getiremeyen üreticilerin zeytinlerini biz yerinde alıyoruz. Toplamada sıkıntı yaşayan çiftçilere de yardım ediyoruz. Tüm üreticilerimize ve özellikle kadın girişimcilerimize cesur olmalarını verilen bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Kendi hikayemin de yeni girişimleri cesaretlendirmesini umuyorum" dedi.    
Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yüzde 50 hibe desteği alarak sofralık zeytin fabrikası kuran kadın girişimci Havva Taşbaş, zeytin hasadına ve alımına başladı

haberimizvar.net Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde, tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yüzde 50 hibe alan kadın girişimci Havva Taşbaş, sofralık zeytin fabrikası ve zeytin bahçesi kurdu. Bahçecilik konusunda eğitim de alan Havva Taşbaş, bahçesinde zeytin hasadına başladı. Hibe desteği ve süreç hakkında bilgi veren Taşbaş, sofralık zeytin fabrikası kurduğunu söyledi. Semt pazarına zeytin satmaya getiren bir kişinin ürününü satmakta zorluk yaşadığını gördüğünü belirten Taşbaş, "Neden ilçemizde bir zeytin fabrikası yok' diye düşündüm. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne giderek fabrika kurmak istediğimiz söyledim. Sonrasında tarladan sofraya kadar başlayan serüvenim başladı" dedi.

NAKLİYE MASRAFI ORTANA KALKTI

Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'in desteği ve yönlendirmesiyle işe giriştiğini anlatan Havva Taşbaş, "Kurduğumuz fabrika ile zeytin üreticileri ürünlerini değerinde ve yerinde satma şansı buluyor. Üreticiler zeytinleri fabrikamıza getirerek nakliye masraflarından kurtulmuş oluyor. Fabrikaya getiremeyen üreticilerin zeytinlerini biz yerinde alıyoruz. Toplamada sıkıntı yaşayan çiftçilere de yardım ediyoruz. Tüm üreticilerimize ve özellikle kadın girişimcilerimize cesur olmalarını verilen bu desteklerden faydalanmalarını öneriyorum. Kendi hikayemin de yeni girişimleri cesaretlendirmesini umuyorum" dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.