Direnişin 50. yılı

YAŞAM 13.06.2020 - 18:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Direnişin 50. yılı

Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümde Antalya’da Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Attalos Heykeli Önü’nde basın açıklaması yapılacak.

haberimizvar.net-Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümü yaklaşıyor. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, büyük işçi sınıfı direnişinin yıldönümünü 16 Haziran Salı günü saat 18.00’de Attalos Heykeli Önü’nde  yapacağı basın açıklaması ile anacak. DİSK İSTANBUL’DA Öte yandan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran programını açıkladı. Buna göre DİSK, 15 Haziran Pazartesi günü, İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı girişinde, saat 12.30’da bir basın açıklaması yapacak. Ardından parkta bir etkinlik gerçekleştirilecek. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun sunacağı etkinlikte, sendika uzmanı-yazar Zafer Aydın 15-16 Haziran’ın öyküsünü anlatacak. Etkinlik, Kavel işçilerinden Ramazan Gecenoğlu’nun şiir dinletisinin ardından DİSK Korosu’nun müzik dinletisiyle sona erecek. ÖZEL SÖYLEŞİ DİSK ayrıca 15 Haziran günü saat 21.00’de "Dünden Bugüne 15-16 Haziran" başlığıyla bir e-söyleşi de düzenliyor. Görüntülü görüşme uygulaması Zoom üzerinden yapılacak e-söyleşi, DİSK’in sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayımlanacak. Söyleşiye dönemin tanığı ve eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay, Zafer Aydın, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise gazetemiz yazarı Doç. Dr. Aziz Çelik üstlenecek.
Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümde Antalya’da Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Attalos Heykeli Önü’nde basın açıklaması yapılacak.

haberimizvar.net-Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük direnişlerinden olan 15-16 Haziran Direnişi’nin 50’nci yıldönümü yaklaşıyor. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, büyük işçi sınıfı direnişinin yıldönümünü 16 Haziran Salı günü saat 18.00’de Attalos Heykeli Önü’nde  yapacağı basın açıklaması ile anacak.

DİSK İSTANBUL’DA

Öte yandan, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran programını açıkladı. Buna göre DİSK, 15 Haziran Pazartesi günü, İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı girişinde, saat 12.30’da bir basın açıklaması yapacak. Ardından parkta bir etkinlik gerçekleştirilecek. DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun sunacağı etkinlikte, sendika uzmanı-yazar Zafer Aydın 15-16 Haziran’ın öyküsünü anlatacak. Etkinlik, Kavel işçilerinden Ramazan Gecenoğlu’nun şiir dinletisinin ardından DİSK Korosu’nun müzik dinletisiyle sona erecek.

ÖZEL SÖYLEŞİ

DİSK ayrıca 15 Haziran günü saat 21.00’de "Dünden Bugüne 15-16 Haziran" başlığıyla bir e-söyleşi de düzenliyor. Görüntülü görüşme uygulaması Zoom üzerinden yapılacak e-söyleşi, DİSK’in sosyal medya hesaplarında canlı olarak yayımlanacak. Söyleşiye dönemin tanığı ve eski DİSK Genel Sekreteri Mehmet Atay, Zafer Aydın, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katılacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise gazetemiz yazarı Doç. Dr. Aziz Çelik üstlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.