Doğa Koleji’nin yeni sahibi İTÜ

GÜNDEM 30.12.2019 - 17:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Doğa Koleji’nin yeni sahibi İTÜ

Doğa Koleji’nin sahibi Saçaklıoğlu ailesi ile İTÜ Vakfı arasında 12 gündür süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. 1 milyar 139 milyon 574 bin liralık borç, Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla yeniden yapılandırıldı.

haberimizvar.net- Antalya’da da okulları olan Doğa Koleji ile İTÜ Vakfı arasında süren müzakerelerin olumlu sonuçlandığı ve devir işlemlerinin başladığı açıklandı. İTÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı vermiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır. Son derece nitelikli öğrenciler yetiştirmiş ve modern eğitim altyapısına sahip Doğa Koleji’ni eğitim alanında bir yatırım fırsatı olarak değerlendiren kurumumuz, kolej bünyesindeki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarına çözüm sunmuş olmaktan da büyük mutluluk duymaktadır” denildi.   ‘SORUMLULUK İTÜ AİLESİNDE’   Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Doğa Koleji, İTÜ ailesinin gücü ve deneyimiyle geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesinde her zamankinden daha fazla sorumluluk üstlenecektir. Sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a şükranlarımızı sunarız. Şimdi çocuklarımızın geleceklerini düşünme ve öğretmenlerimizle birlikte kaybettikleri zamanı telafi etme vaktidir. Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Doğa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz”.   DOĞA KOLEJİ’NİN BORÇ TABLOSU   Satışı yılan hikayesine dönen Doğa Koleji’nin sahibi Saçaklıoğlu ailesi ile İTÜ Vakfı arasında 12 gün önce başlayan görüşmeler sonuçlandı. Sürecin başından bu yana sessizliğini koruyan Metal Yapı Konut’un da sahibi Saçaklıoğlu ailesinin 2016 yılında satın aldığı Doğa Koleji’ni üç yılın sonunda getirdiği durum da netleşti. Buna göre kurumun, toplam borcu 1 milyar 139 milyon 574 bin lira. Banka ve diğer finans kurumlarına 422 milyon 877 bin lira, tedarikçilerine 189 milyon 267 bin lira borcu bulunan Doğa Koleji’nin kullandığı okul binaları nedeniyle mülk sahiplerine de 122 milyon 823 bin lira kira borcu var.   VELİLERDEN 1.6 MİLYAR PEŞİNAT   Öğretmenlere ve diğer personele toplam 61.9 milyon liralık maaşı geciktiren Doğa Koleji 13 milyon 200 bin liralık eğitim ödeneği ile tazminatı da ödemedi. Vergi borcu 97 milyon lira, SGK prim borcu 205 milyon lira olan Doğa Koleji’nin yapacağı teşvik ve kayıt iptal ödemelerinin ise 27.3 milyon lira olduğu öğrenildi. 2019–2020 yılı eğitim yılı için velilerden 1.6 milyar liraya yakın bir ücreti peşin olarak aldığı söylenen Doğa Koleji’nin mali tablosundaki bu olumsuzluğun neden kaynaklandığı ise belirsizliğini koruyor. 
Doğa Koleji’nin sahibi Saçaklıoğlu ailesi ile İTÜ Vakfı arasında 12 gündür süren görüşmeler olumlu sonuçlandı. 1 milyar 139 milyon 574 bin liralık borç, Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla yeniden yapılandırıldı.

haberimizvar.net- Antalya’da da okulları olan Doğa Koleji ile İTÜ Vakfı arasında süren müzakerelerin olumlu sonuçlandığı ve devir işlemlerinin başladığı açıklandı. İTÜ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye’de yaşanan büyük dönüşümün bir parçası olan İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı vermiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır. Son derece nitelikli öğrenciler yetiştirmiş ve modern eğitim altyapısına sahip Doğa Koleji’ni eğitim alanında bir yatırım fırsatı olarak değerlendiren kurumumuz, kolej bünyesindeki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorunlarına çözüm sunmuş olmaktan da büyük mutluluk duymaktadır” denildi.

 

‘SORUMLULUK İTÜ AİLESİNDE’

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Doğa Koleji, İTÜ ailesinin gücü ve deneyimiyle geleceğimizin teminatı yavrularımızın yetişmesinde her zamankinden daha fazla sorumluluk üstlenecektir. Sürecin başından beri desteklerini esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’a şükranlarımızı sunarız. Şimdi çocuklarımızın geleceklerini düşünme ve öğretmenlerimizle birlikte kaybettikleri zamanı telafi etme vaktidir. Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapı en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Doğa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz”.

 

DOĞA KOLEJİ’NİN BORÇ TABLOSU

 

Satışı yılan hikayesine dönen Doğa Koleji’nin sahibi Saçaklıoğlu ailesi ile İTÜ Vakfı arasında 12 gün önce başlayan görüşmeler sonuçlandı. Sürecin başından bu yana sessizliğini koruyan Metal Yapı Konut’un da sahibi Saçaklıoğlu ailesinin 2016 yılında satın aldığı Doğa Koleji’ni üç yılın sonunda getirdiği durum da netleşti. Buna göre kurumun, toplam borcu 1 milyar 139 milyon 574 bin lira. Banka ve diğer finans kurumlarına 422 milyon 877 bin lira, tedarikçilerine 189 milyon 267 bin lira borcu bulunan Doğa Koleji’nin kullandığı okul binaları nedeniyle mülk sahiplerine de 122 milyon 823 bin lira kira borcu var.

 

VELİLERDEN 1.6 MİLYAR PEŞİNAT

 

Öğretmenlere ve diğer personele toplam 61.9 milyon liralık maaşı geciktiren Doğa Koleji 13 milyon 200 bin liralık eğitim ödeneği ile tazminatı da ödemedi. Vergi borcu 97 milyon lira, SGK prim borcu 205 milyon lira olan Doğa Koleji’nin yapacağı teşvik ve kayıt iptal ödemelerinin ise 27.3 milyon lira olduğu öğrenildi. 2019–2020 yılı eğitim yılı için velilerden 1.6 milyar liraya yakın bir ücreti peşin olarak aldığı söylenen Doğa Koleji’nin mali tablosundaki bu olumsuzluğun neden kaynaklandığı ise belirsizliğini koruyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.