Dolar 6 liraya koşuyor

EKONOMİ 14.10.2019 - 10:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Dolar 6 liraya koşuyor

Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Dolar kuru 5,91 lira seviyesine çıkarken, kurdaki artışın sürmesi bekleniyor

haberimizvar.net Piyasalar yeni haftaya oldukça hareketli başladı. Dolar/TL bu sabah 5.90 civarında hareket ederken, mevcut seviyeler piyasanın çok kötü bir senaryoyu henüz fiyatlamadığına işaret ediyor. Dolar/TL saat 09.53’te 5,91 lira seviyesinden işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik “çok kuvvetli” yeni yaptırımlar hazırlanması için Başkan Donald Trump’tan talimat aldığını söylerken, Trump Kongre ile yaptırımlar üzerinde çalıştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise haftasonu yaptığı açıklamalarında yaptırım söylemlerine ilişkin “sürecin biraz nükteleri olarak görmek istiyorum” dedi. Ekonomistler, dolar kurundaki artışın sürmesini beklerken, kurdaki artışın 6 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.
Piyasalar yeni haftaya hareketli başladı. Dolar kuru 5,91 lira seviyesine çıkarken, kurdaki artışın sürmesi bekleniyor

haberimizvar.net Piyasalar yeni haftaya oldukça hareketli başladı. Dolar/TL bu sabah 5.90 civarında hareket ederken, mevcut seviyeler piyasanın çok kötü bir senaryoyu henüz fiyatlamadığına işaret ediyor. Dolar/TL saat 09.53’te 5,91 lira seviyesinden işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik “çok kuvvetli” yeni yaptırımlar hazırlanması için Başkan Donald Trump’tan talimat aldığını söylerken, Trump Kongre ile yaptırımlar üzerinde çalıştığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise haftasonu yaptığı açıklamalarında yaptırım söylemlerine ilişkin “sürecin biraz nükteleri olarak görmek istiyorum” dedi. Ekonomistler, dolar kurundaki artışın sürmesini beklerken, kurdaki artışın 6 liraya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.