Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Korona virüs hava yoluyla bulaşmıyor!

GÜNDEM 29.03.2020 - 17:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Korona virüs hava yoluyla bulaşmıyor!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) korona virüsün kişilere hava yoluyla bulaşmadığını açıkladı.

haberimizvar.net-Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, korona virüsün hava yoluyla taşınamayacağı belirtilerek, virüsün hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmaları esnasında bulaşabileceği ifade edildi. Damlacıkların havada kalamayacak kadar ağır olduğu ve hemen düştüğü bildirildi. 'BİR METRE KURALI ÇOK ÖNEMLİ' Açıklamada ayrıca, virüsten korumak için kişilerin diğer insanlarla aralarına bir metre ‘fiziksel mesafe’ koymaları ve birbirleriyle temastan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunulurken; yüzeylerin sürekli dezenfekte edilip, sık sık el yıkamanın önemi vurgulandı.
Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) korona virüsün kişilere hava yoluyla bulaşmadığını açıkladı.

haberimizvar.net-Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, korona virüsün hava yoluyla taşınamayacağı belirtilerek, virüsün hasta kişilerin öksürme, hapşırma veya konuşmaları esnasında bulaşabileceği ifade edildi. Damlacıkların havada kalamayacak kadar ağır olduğu ve hemen düştüğü bildirildi.

'BİR METRE KURALI ÇOK ÖNEMLİ'

Açıklamada ayrıca, virüsten korumak için kişilerin diğer insanlarla aralarına bir metre ‘fiziksel mesafe’ koymaları ve birbirleriyle temastan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunulurken; yüzeylerin sürekli dezenfekte edilip, sık sık el yıkamanın önemi vurgulandı.

dso-koronavirus-hava-yoluyla-bulasmiyor-4988-dhaphoto1.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.