EBA çöktü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı

GÜNDEM 22.09.2020 - 13:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

EBA çöktü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA'da yaşanan çökmeye ilişkin canlı yayında açıklamada bulundu.

haberimizvar.net-  EBA'nın çökmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şöyle konuştu: "Bizim ilk gün izlenimimiz bütün il ve ilçelerde özellikle birinci sınıflarda yüksek bir katılım oldu. Bu nedenle çok mutluyuz. Çok kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bu işe kendilerini adadılar ve herhangi bir sorun olmadı. Bu konuda tedbirlerimizi devam ettireceğiz. Öncelikle EBA’daki yoğunluktan söz edeyim. Bu bizim için mutlu bir edici bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oldu. Teknik arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor. Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebi karşılanması için tüm çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. EBA destek merkezlerinin yarım saat öncesi itibariyle 8 bin 668 olduğu akşam kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda çok daha rahat erişim olacak."   ÖZEL OKUL TARTIŞMASI Selçuk, özel okulların tüm öğrencilerini çağırdığına ilişkin iddialara da cevap verdi. Milli Eğitim Bakanı şu ifadeleri kullandı: "Bazı özel okulların bütün sınıflara öğrenci alınmasıyla ilgili birtakım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim. Bununla ilgili bütün takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılmasıyla ve bu konudaki yaptırımların, cezaların uygulanması söz konusu. Bu, ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi düzeyde bu kararlara uymayan okullar varsa gereken tedbirler alınıp cezalar verilir."  
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EBA'da yaşanan çökmeye ilişkin canlı yayında açıklamada bulundu.

haberimizvar.net-  EBA'nın çökmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şöyle konuştu:

"Bizim ilk gün izlenimimiz bütün il ve ilçelerde özellikle birinci sınıflarda yüksek bir katılım oldu. Bu nedenle çok mutluyuz. Çok kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz bu işe kendilerini adadılar ve herhangi bir sorun olmadı. Bu konuda tedbirlerimizi devam ettireceğiz.

Öncelikle EBA’daki yoğunluktan söz edeyim. Bu bizim için mutlu bir edici bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oldu. Teknik arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışıyorlar. Dünyanın bütün büyük sitelerinde kimi zaman duraklıklar aksaklıklar oluyor. Belli bir süre sonra bunlar gideriliyor.

Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içindeler. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebi karşılanması için tüm çalışmaları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. EBA destek merkezlerinin yarım saat öncesi itibariyle 8 bin 668 olduğu akşam kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda çok daha rahat erişim olacak."

 

ÖZEL OKUL TARTIŞMASI

Selçuk, özel okulların tüm öğrencilerini çağırdığına ilişkin iddialara da cevap verdi. Milli Eğitim Bakanı şu ifadeleri kullandı:

"Bazı özel okulların bütün sınıflara öğrenci alınmasıyla ilgili birtakım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim. Bununla ilgili bütün takipler yapılıyor. Derhal soruşturma açılmasıyla ve bu konudaki yaptırımların, cezaların uygulanması söz konusu. Bu, ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi düzeyde bu kararlara uymayan okullar varsa gereken tedbirler alınıp cezalar verilir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.