Eczacılar Odası Başkanı Ertekin: Hastalar isyanda

SAĞLIK 25.09.2019 - 13:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Eczacılar Odası Başkanı Ertekin: Hastalar isyanda

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, muayene katılım paylarının iş yüklerini artırdığını belirterek, “Reçetelerde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapması suretiyle ortaya çıkan ilaç fiyatındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir" dedi

haberimizvar.net Antalya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme yönelik açıklamada bulunan Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, bazı ilaçlara erişim konusundaki sıkıntının devam ettiğini söyledi. Muayene katılım paylarının eczacılar üzerinden tahsil edilmesinin iş yükü yarattığını belirten Ertekin, “Reçetelerde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapması suretiyle ortaya çıkan ilaç fiyatındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir. Neredeyse ilaç fiyatının yarısı oranında oluşan reçete katkı payları, meslektaşlarımızın asıl görevi olan ilacın kullanımını aktaracağı süreci reçete detaylarını anlatmak için kullanmak durumunda bırakmaktadır" diye konuştu. YENİDEN ADAY Uygulanan fiyat politikaları nedeniyle hastalar ile eczacılar arasında sürekli tartışma yaşandığını belirten Ertekin, “En yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar bu durumun sonlandırılmasını ve mesleğimizin gereği olarak halk sağlığına daha etkili katkılar sunacak düzenlemenin yapılmasını talep etmekteyiz" dedi. Ertekin, bu hafta sonu odalarının seçimleri olduğunu belirterek, yeni dönemde de aday olduğunu ilan etti.
Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, muayene katılım paylarının iş yüklerini artırdığını belirterek, “Reçetelerde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapması suretiyle ortaya çıkan ilaç fiyatındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir" dedi

haberimizvar.net Antalya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme yönelik açıklamada bulunan Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, bazı ilaçlara erişim konusundaki sıkıntının devam ettiğini söyledi. Muayene katılım paylarının eczacılar üzerinden tahsil edilmesinin iş yükü yarattığını belirten Ertekin, “Reçetelerde devletin SGK vasıtasıyla en ucuz fiyatlı ilaç üzerinden hesaplamalar yapması suretiyle ortaya çıkan ilaç fiyatındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir. Neredeyse ilaç fiyatının yarısı oranında oluşan reçete katkı payları, meslektaşlarımızın asıl görevi olan ilacın kullanımını aktaracağı süreci reçete detaylarını anlatmak için kullanmak durumunda bırakmaktadır" diye konuştu.

YENİDEN ADAY

Uygulanan fiyat politikaları nedeniyle hastalar ile eczacılar arasında sürekli tartışma yaşandığını belirten Ertekin, “En yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar bu durumun sonlandırılmasını ve mesleğimizin gereği olarak halk sağlığına daha etkili katkılar sunacak düzenlemenin yapılmasını talep etmekteyiz" dedi. Ertekin, bu hafta sonu odalarının seçimleri olduğunu belirterek, yeni dönemde de aday olduğunu ilan etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.