Eğitimde tasarruf yapılamaz

KULİS 15.09.2019 - 13:18, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Eğitimde tasarruf yapılamaz

Eğitimde tasarruf adı ile sınıf birleştirerek öğrencilerin kalabalık sınıflara razı edilmesini TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Milli Eğitim Bakanlığı bir tasarruf tedbiri alacaksa buna makam araçları ile başlamalıdır” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, verdiği soru önergesi ile Kaş İlçesinde sınıf birleştirmelerine dair velilerin şikayetlerini TBMM’ye taşıdı. Zeybek sonrasında şu açıklamaları yaptı; “Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen ilgili resmi yazıda kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, kamu zararının önlenmesi amacı ile 1’inci ve 5’inci sınıfların öğrenci mevcutlarının en az 30 öğrenci olarak belirlenmesini talep edilmiştir, bu yazı ile Kaş ilçesinde birçok sınıfın birleştirilmesinin önü açılmıştır. İlgili yazıya rağmen bile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararı 1 ve 5’inci sınıflar dışında diğer sınıflara uygulamış öğrenci ve velileri mağdur etmiştir. “ BU UYGULAMA EĞİTİMDE PLANSIZLIĞIN KANITIDIR Rafet Zeybek,  Milli Eğitim Bakanı’nın ilk gündeminin, birleştirilmiş ve mevcudu artan kalabalık sınıflarda eğitim görecek öğrenciler olması gerektiğini söyledi.  Zeybek, norm fazlası olacak öğretmenlerin belirsizliğine dikkat çekerken,  “Birleştirilen sınıflar nedeniyle birçok öğrenci öğretmeninden ayrılacaktır.  Çocukların yaşayacağı duygusal çöküntü ve travmaları göz önünde bulundurmadan, okulların açıldığı bugünlerde yapılan uygulama eğitimde plansızlığın bir kanıtıdır. Kapanan sınıflar nedeniyle norm fazlası olacak öğretmenlerin durumunun ne olacağı belirsizliğini korumaktadır”  dedi. TASARRUFA MAKAM ARABALARINDAN BAŞLAMALIDIR Eğitimde tasarruf adı ile sınıf birleştirerek öğrencilerin kalabalık sınıflara razı edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Zeybek, “Milli Eğitim Bakanlığı bir tasarruf tedbiri alacaksa buna makam araçları ile başlamalıdır, öğrenciler ve okullar üzerinden tasarruf yapılamaz“  ifadelerine yer verdi.  
Eğitimde tasarruf adı ile sınıf birleştirerek öğrencilerin kalabalık sınıflara razı edilmesini TBMM gündemine taşıyan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Milli Eğitim Bakanlığı bir tasarruf tedbiri alacaksa buna makam araçları ile başlamalıdır” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, verdiği soru önergesi ile Kaş İlçesinde sınıf birleştirmelerine dair velilerin şikayetlerini TBMM’ye taşıdı. Zeybek sonrasında şu açıklamaları yaptı;
“Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen ilgili resmi yazıda kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, kamu zararının önlenmesi amacı ile 1’inci ve 5’inci sınıfların öğrenci mevcutlarının en az 30 öğrenci olarak belirlenmesini talep edilmiştir, bu yazı ile Kaş ilçesinde birçok sınıfın birleştirilmesinin önü açılmıştır. İlgili yazıya rağmen bile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararı 1 ve 5’inci sınıflar dışında diğer sınıflara uygulamış öğrenci ve velileri mağdur etmiştir. “
BU UYGULAMA EĞİTİMDE PLANSIZLIĞIN KANITIDIR
Rafet Zeybek,  Milli Eğitim Bakanı’nın ilk gündeminin, birleştirilmiş ve mevcudu artan kalabalık sınıflarda eğitim görecek öğrenciler olması gerektiğini söyledi.  Zeybek, norm fazlası olacak öğretmenlerin belirsizliğine dikkat çekerken,  “Birleştirilen sınıflar nedeniyle birçok öğrenci öğretmeninden ayrılacaktır.  Çocukların yaşayacağı duygusal çöküntü ve travmaları göz önünde bulundurmadan, okulların açıldığı bugünlerde yapılan uygulama eğitimde plansızlığın bir kanıtıdır. Kapanan sınıflar nedeniyle norm fazlası olacak öğretmenlerin durumunun ne olacağı belirsizliğini korumaktadır”  dedi.
TASARRUFA MAKAM ARABALARINDAN BAŞLAMALIDIR
Eğitimde tasarruf adı ile sınıf birleştirerek öğrencilerin kalabalık sınıflara razı edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Zeybek, “Milli Eğitim Bakanlığı bir tasarruf tedbiri alacaksa buna makam araçları ile başlamalıdır, öğrenciler ve okullar üzerinden tasarruf yapılamaz“  ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.