Elektriğini kendi üretecek

YEREL 18.09.2019 - 15:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Elektriğini kendi üretecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, 'Engelleri Güneşle Aşıyoruz' projesi ile kendi elektriğini üretecek. Merkeze 246 kilovat gücünde yıllık 400 bin kilovatsaat enerji üretecek güneş panelleri kuruluyor

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle 'Engelleri Güneşle Aşıyoruz' projesini hayata geçiriyor. Proje ile Döşemealtı ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi kurumuna başlanan güneş enerji santrali ile merkez kendi elektriğini üretip, tasarruf edecek. Elde edilen tasarruf okul yararına gerçekleştirilecek sosyal projelerde kullanılacak. YILDA 400 BİN KWH ENERJİ Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi binası çatısına güneş panellerinin montaj işlemi başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, güneş enerji santralinin 246 kilovat gücünde olduğunu belirterek, “Çıkan simülasyon raporlarımıza göre yıllık 400 bin kilovatsaat enerji üretimi hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda binanın öz tüketimine yeterli olacak şekilde üretim yapılacak. Yeterli kalmadığı zaman dilimlerinde yine elektrik şebekesinden tüketimi karşılamak amacıyla enerji gelmesi devam edecek. Buradaki esas amaç tasarruf ve güneş enerjisinden faydalanmak" dedi. 572 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR 26 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 14 bin metrekarelik kapalı alanda 48 derslik, 13 atölye, konferans salonu, yemek salonu, 86 yatak kapasiteli otel, olimpik yüzme havuzu bulunuyor. Merkezde eğitim gören özel bireyler, iş uygulama atölyeleri ve eğitim sınıflarında hem rehabilite ediliyor hem de yeteneklerini geliştiriyor. Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan rehabilitasyon merkezinde bu dönem 572 öğrenci eğitim görüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, 'Engelleri Güneşle Aşıyoruz' projesi ile kendi elektriğini üretecek. Merkeze 246 kilovat gücünde yıllık 400 bin kilovatsaat enerji üretecek güneş panelleri kuruluyor

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle 'Engelleri Güneşle Aşıyoruz' projesini hayata geçiriyor. Proje ile Döşemealtı ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi kurumuna başlanan güneş enerji santrali ile merkez kendi elektriğini üretip, tasarruf edecek. Elde edilen tasarruf okul yararına gerçekleştirilecek sosyal projelerde kullanılacak.

YILDA 400 BİN KWH ENERJİ

Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi binası çatısına güneş panellerinin montaj işlemi başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, güneş enerji santralinin 246 kilovat gücünde olduğunu belirterek, “Çıkan simülasyon raporlarımıza göre yıllık 400 bin kilovatsaat enerji üretimi hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda binanın öz tüketimine yeterli olacak şekilde üretim yapılacak. Yeterli kalmadığı zaman dilimlerinde yine elektrik şebekesinden tüketimi karşılamak amacıyla enerji gelmesi devam edecek. Buradaki esas amaç tasarruf ve güneş enerjisinden faydalanmak" dedi.

572 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

26 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 14 bin metrekarelik kapalı alanda 48 derslik, 13 atölye, konferans salonu, yemek salonu, 86 yatak kapasiteli otel, olimpik yüzme havuzu bulunuyor. Merkezde eğitim gören özel bireyler, iş uygulama atölyeleri ve eğitim sınıflarında hem rehabilite ediliyor hem de yeteneklerini geliştiriyor. Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan rehabilitasyon merkezinde bu dönem 572 öğrenci eğitim görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.