Elma ve armutlar depolara konuluyor

EKONOMİ 08.10.2019 - 17:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Elma ve armutlar depolara konuluyor

Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde hasadı yapılan elma ve armutlar soğuk hava depolarına konuluyor

haberimizvar.net Akdeniz Bölgesi'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden Korkuteli'de hasadı yapılan elma ve armutlar soğuk hava depolarına konuluyor. Bu yıl ürünlerdeki kara leke, dolu lekesi ve iç kurdu nedeniyle üreticiler ürünlerini meyve suyu fabrikalarına verilmek üzere soğuk hava depolarına koymayı tercih etti. YÜZDE 50 KAPASİTEYE ULAŞILDI Soğuk hava deposu sahibi Ogün Taş, "Geçen yıllarda birinci sınıf elmaları satmak için soğuk hava depolarında tüccarlar ihracat için meyve seçiyorlardı. Şimdi hareket olmayınca üreticimiz tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekliyor. Ayrıca bu yıl ürünlerde kara leke, dolu ve iç kurdu olduğundan piyasa değeri olmadığı için üretici meyvelerini meyve suyu fabrikalarına veriyor. Şu an depolar yüzde 50 kapasiteye ulaştı. Türkiye genelinde bir rekolte eksikliği var. Depoya girmesi gereken mallar meyve suyuna gidiyor. Çünkü meyvede kurt var, kara leke var. Üretici 'mallara alıcı bulamam' diye meyvesini ankon olarak meyve suyu fabrikasına veriyor" dedi.      
Antalya'nın Korkuteli İlçesi’nde hasadı yapılan elma ve armutlar soğuk hava depolarına konuluyor

haberimizvar.net Akdeniz Bölgesi'nin en önemli meyve üretim merkezlerinden Korkuteli'de hasadı yapılan elma ve armutlar soğuk hava depolarına konuluyor. Bu yıl ürünlerdeki kara leke, dolu lekesi ve iç kurdu nedeniyle üreticiler ürünlerini meyve suyu fabrikalarına verilmek üzere soğuk hava depolarına koymayı tercih etti.

YÜZDE 50 KAPASİTEYE ULAŞILDI

Soğuk hava deposu sahibi Ogün Taş, "Geçen yıllarda birinci sınıf elmaları satmak için soğuk hava depolarında tüccarlar ihracat için meyve seçiyorlardı. Şimdi hareket olmayınca üreticimiz tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekliyor. Ayrıca bu yıl ürünlerde kara leke, dolu ve iç kurdu olduğundan piyasa değeri olmadığı için üretici meyvelerini meyve suyu fabrikalarına veriyor. Şu an depolar yüzde 50 kapasiteye ulaştı. Türkiye genelinde bir rekolte eksikliği var. Depoya girmesi gereken mallar meyve suyuna gidiyor. Çünkü meyvede kurt var, kara leke var. Üretici 'mallara alıcı bulamam' diye meyvesini ankon olarak meyve suyu fabrikasına veriyor" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.