‘Emekçiler TÜİK’e inanmıyor’

GÜNDEM 13.10.2020 - 11:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Emekçiler TÜİK’e inanmıyor’

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının, ekonomide yaşanan krizi, işsizliği ve enflasyonu düşürmek için rakamlara takla attırdığını öne sürerek, “Emekçiler TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına inanmamaktadır” dedi.

haberimizvar.net- TÜİK’in temmuz ayı işsizlik oranını yüzde 13,4 olarak açıkladığına dikkat çeken Balık, “ Açıklanan verilere göre, işsiz sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 369 bin kişi azalarak 4 milyon 227 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 254 bin kişi azalarak 27 milyon 263 bin kişi, istihdam oranı ise 2,9 puanlık azalış ile yüzde 43,5 oldu. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir.  Açıklanan enflasyon oranları gibi işsizlik oranları da vatandaşlarımız tarafından gerçekçi bulunmamaktadır” diye konuştu.   ENFLASYON OCAK SÖNDÜRDÜ Vatandaşın yaşam deneyimlerinin TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini söylediğini belirten Balık şöyle devam etti: “İktidar, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon ocakları söndürmüştür. İşsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi ekonomik sorunlar salgın ile birlikte belirgin şekilde hissedilmiştir. Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, emekçiler ve aileler açısında ağır koşulları barındırmaktadır. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. İşsizlik ve enflasyon AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa ve işsizliğe mahkum olacaktır.”   RAKAMLAR KAYGI VERİCİ “İşsizlik ve enflasyon rakamları kaygı ve endişe vericidir. AKP hükümeti, işsizliği önleyecek yatırım, üretim ve istihdam alanlar açmadığı sürece işsizlik azalmayacaktır. İktidar acilen ciddi ve somut adımlar atmalı ve milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik sorununu çözmelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmeye umudunu yitirmiş işsizlerin istihdam sorunlarını çözmeye ve bunun için ülkenin ciddi kamucu yatırımlara yönelmesine ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz.”
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının, ekonomide yaşanan krizi, işsizliği ve enflasyonu düşürmek için rakamlara takla attırdığını öne sürerek, “Emekçiler TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarına inanmamaktadır” dedi.

haberimizvar.net- TÜİK’in temmuz ayı işsizlik oranını yüzde 13,4 olarak açıkladığına dikkat çeken Balık, “ Açıklanan verilere göre, işsiz sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 369 bin kişi azalarak 4 milyon 227 bin kişi oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 254 bin kişi azalarak 27 milyon 263 bin kişi, istihdam oranı ise 2,9 puanlık azalış ile yüzde 43,5 oldu. AKP iktidarının rakamlarla oynama kabiliyeti işsizliği ve enflasyonu gizleyemeyecektir.  Açıklanan enflasyon oranları gibi işsizlik oranları da vatandaşlarımız tarafından gerçekçi bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

ENFLASYON OCAK SÖNDÜRDÜ

Vatandaşın yaşam deneyimlerinin TÜİK’in işsizlik ve enflasyonunu rakamlarının tam tersini söylediğini belirten Balık şöyle devam etti: “İktidar, hangi adımları atarsa atsın, rakamları ne kadara değiştirirse değiştirsin yaşanan işsizlik ve enflasyon ocakları söndürmüştür. İşsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk gibi ekonomik sorunlar salgın ile birlikte belirgin şekilde hissedilmiştir. Ağırlaşan ekonomik kriz süreci, emekçiler ve aileler açısında ağır koşulları barındırmaktadır. AKP iktidarının politikaları, işsizliği hafifletecek sonuçlar yaratması mümkün değildir. İşsizlik ve enflasyon AKP iktidarının yapısal sorunu olmuştur. AKP iktidarı ülkeyi yönetmeye devam ettikçe ekonomideki kriz büyümeye, milyonlarca emekçinin açlığa ve işsizliğe mahkum olacaktır.”

 

RAKAMLAR KAYGI VERİCİ

“İşsizlik ve enflasyon rakamları kaygı ve endişe vericidir. AKP hükümeti, işsizliği önleyecek yatırım, üretim ve istihdam alanlar açmadığı sürece işsizlik azalmayacaktır. İktidar acilen ciddi ve somut adımlar atmalı ve milyonlarca gencimizin ve yurttaşımızın işsizlik sorununu çözmelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; AKP hükümetinin işsizlik ve enflasyon rakamlarını düşük göstererek günü kurtarmaktan vazgeçmeye umudunu yitirmiş işsizlerin istihdam sorunlarını çözmeye ve bunun için ülkenin ciddi kamucu yatırımlara yönelmesine ihtiyacı olduğunu belirtiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.