Enerji krizi uyarısı

GÜNDEM 24.09.2021 - 12:44, Güncelleme: 24.09.2021 - 12:44
 

Enerji krizi uyarısı

Metal sektörünün önde gelen şirketleri Avrupa’da etkisini her geçen gün daha da hissettiren enerji krizine yönelik uyarılarda bulundu. Şirketler elektrik maliyetlerinin artmasının çevreci gündemi zora sokabileceğini söyledi.

haberimizvar.net-  Dünyanın en büyük metal üreticileri, Avrupalı politikacılara enerji krizinin bölgenin çevreci çabalarını rayından çıkarma ve üreticileri yerlerini değiştirmeye zorlama tehdidi getirdiği uyarısında bulundu. Üyeleri arasında Glencore Plc, Rio Tinto Group ve Norsk Hydro ASA’nın bulunduğu Eurometaux, Avrupa Komisyonu’na bir mektup göndererek, güçlü bir şekilde artan enerji fiyatlarının şirketleri üretimi durdurmaya yönelttiğini kaydetti. ÜRETİMİ AZALTTIKLARINI DUYURDULAR Grup ayrıca, emisyon izni fiyatlarının çok fazla artırılmaması ve daha esnek devlet yardımı esasları dahil sektör için ilave destek de istedi. Çinko üreticisi Nyrstar NV, Hollanda’daki önemli bir tesiste günün yoğun zamanlarında üretimi azalttıklarını duyurdu. Bu açıklama, enerji fiyatlarındaki artışın metal arzını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çiziyor. Eurometaux, bölgedeki alüminyum üreticileri için, elektrik enerjisi maliyetlerinin ton başına 2 bin euroya (2 bin 345 dolar) kadar çıkabildiğini ve bunun alüminyum fiyatının yaklaşık yüzde 80’ine denk geldiğini kaydetti. KARBON MÜCADELESİNE ZARAR VERİR Eurometaux Genel Direktörü Guy Thiran ve Boliden AB başkan ve CEO’su Mikael Staffas, “Eğer elektrik çok pahalı olmaya devam ederse, bu durum sanayi elektrifikasyonunun karbon emisyonunu giderme yolunda hevesini kıracaktır. Eğer bizim gibi öncü sektörler bu on yıllık dönemde rekabetçi kalamaz ve faaliyetini sürdüremezse, bu diğer sektörler için önemli bir caydırıcı faktör olacak” dedi. Glencore, “Küresel enerji krizi, yüksek gaz fiyatlarının kullanıcıları daha ucuz alternatifler aramaya ya da hatta tüketimi kısmaya yöneltmesi ile birlikte, kış öncesi halen hafifletilebilir” dedi. Şirketin likit doğal gaz küresel başkanı Alejandro Sanchez Gestido, Perşembe günü yaptığı açıklamada, durum şimdi olduğu gibi devam ederse, bu kış muhtemelen daha fazla talep olabileceği uyarısında bulundu.  
Metal sektörünün önde gelen şirketleri Avrupa’da etkisini her geçen gün daha da hissettiren enerji krizine yönelik uyarılarda bulundu. Şirketler elektrik maliyetlerinin artmasının çevreci gündemi zora sokabileceğini söyledi.

haberimizvar.net-  Dünyanın en büyük metal üreticileri, Avrupalı politikacılara enerji krizinin bölgenin çevreci çabalarını rayından çıkarma ve üreticileri yerlerini değiştirmeye zorlama tehdidi getirdiği uyarısında bulundu. Üyeleri arasında Glencore Plc, Rio Tinto Group ve Norsk Hydro ASA’nın bulunduğu Eurometaux, Avrupa Komisyonu’na bir mektup göndererek, güçlü bir şekilde artan enerji fiyatlarının şirketleri üretimi durdurmaya yönelttiğini kaydetti.

ÜRETİMİ AZALTTIKLARINI DUYURDULAR

Grup ayrıca, emisyon izni fiyatlarının çok fazla artırılmaması ve daha esnek devlet yardımı esasları dahil sektör için ilave destek de istedi. Çinko üreticisi Nyrstar NV, Hollanda’daki önemli bir tesiste günün yoğun zamanlarında üretimi azalttıklarını duyurdu. Bu açıklama, enerji fiyatlarındaki artışın metal arzını nasıl olumsuz etkilediğinin altını çiziyor. Eurometaux, bölgedeki alüminyum üreticileri için, elektrik enerjisi maliyetlerinin ton başına 2 bin euroya (2 bin 345 dolar) kadar çıkabildiğini ve bunun alüminyum fiyatının yaklaşık yüzde 80’ine denk geldiğini kaydetti.

KARBON MÜCADELESİNE ZARAR VERİR

Eurometaux Genel Direktörü Guy Thiran ve Boliden AB başkan ve CEO’su Mikael Staffas, “Eğer elektrik çok pahalı olmaya devam ederse, bu durum sanayi elektrifikasyonunun karbon emisyonunu giderme yolunda hevesini kıracaktır. Eğer bizim gibi öncü sektörler bu on yıllık dönemde rekabetçi kalamaz ve faaliyetini sürdüremezse, bu diğer sektörler için önemli bir caydırıcı faktör olacak” dedi. Glencore, “Küresel enerji krizi, yüksek gaz fiyatlarının kullanıcıları daha ucuz alternatifler aramaya ya da hatta tüketimi kısmaya yöneltmesi ile birlikte, kış öncesi halen hafifletilebilir” dedi. Şirketin likit doğal gaz küresel başkanı Alejandro Sanchez Gestido, Perşembe günü yaptığı açıklamada, durum şimdi olduğu gibi devam ederse, bu kış muhtemelen daha fazla talep olabileceği uyarısında bulundu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.