Engelli tiyatrocular beşinci oyunuyla sahnede

KÜLTÜR 14.10.2019 - 12:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Engelli tiyatrocular beşinci oyunuyla sahnede

Türkiye'deki engellilerin toplumdaki imajını değiştirmek amacıyla 2001 yılında kurulan ve üyelerinin tamamı engelli bireylerden oluşan Pozitif Engelsizler Sanat Topluluğu (PEKSEM), trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla bugüne kadar beş tiyatro oyunu sahneledi. Topluluk, son oyunları 'Arabada Bebek Var' ile 21 Ekim'de Antalya'da izleyiciyle buluşacak

haberimizvar.net PEKSEM Genel Müdür Seyfettin Işık, Türkiye'nin farkı bölgelerindeki engellileri buluşturarak, birbirlerinin yaşam ufuklarını genişletmek amacıyla 2001 yılında kurulduklarını belirtti. Her yıl farklı bir toplumsal konuyu işleyerek toplumsal bir mesaj vermeye çalıştıklarını anlatan Işık, PEKSEM'in ülke genelinde yaşam boyu eğitim ve gelişimi kendisine referans almış ve her türlü engeli bir şekilde aşmayı hayat tarzı olarak benimsemiş engeli sanatçılardan oluşan sanat ve sosyal sorumluluk ekibi olduğunu kaydetti. ENGELLİ ALGISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR Türkiye'nin farklı illerinde lisans eğitimini sürdüren bu topluluğun kuruluş amacının ülkede engelli algısını değiştirmek olduğuna dikkat çeken Seyfettin Işık, "Söz konusu ekibin amacı, yardım edilen değil alkışlanan, ilham kaynağı kabul edilen bireyler olduğunu sahnelerden gönüllere ulaşmaktır. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un öncülüğünde profesyonel sanat eserlerini sahnelemeye başlamıştır" dedi. DÖRT OYUN SAHNELENDİ Sanat ile toplumsal konulara dikkati çekmeye çalışan PEKSEM ekibinin 10 yıldır Türkiye'de trafik güvenliği konusunda oyunlar sahnelediğini belirten Işık, bugüne kadar 'Kaza Geliyorum Der', 'Trafik Tersnamesi', 'Rahmetli De Sollardı', 'Azrail Blöf Yapmaz' oyunlarını sergilediklerini söyledi. SON OYUN 'ARABADA BEBEK VAR' Son olarak 'Arabada Bebek var' adlı oyunla toplumun trafik farkındalığına pozitif katkı sunmaya devam ettiklerini dile getiren Işık, bugüne kadar Türkiye genelinde 48 bin kişinin beğeniyle izlediği oyunun 21 Ekim Pazartesi günü saat 19.30'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalya'da ilk defa sahneleneceğini söyledi. 12 KİŞİLİK EKİBİN 8'İ ENGELLİ 12 kişilik tiyatro ekibinin 8'inin görme, ortopedik, ampute, şeker hastası gibi engel durumları olan oyunculardan oluştuğunu ifade eden Seyfettin Işık, “Hiç bir çaba boşa gitmez ilkesiyle Antalya'da bizi izleyecek 500 kişiden 5 kişiyi etkilemiş olsak, bu bile ülkemiz olarak büyük kazanımdır diye düşünüyoruz" dedi. TRAFİK HASSASİYETİ Trafik konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canla başla sahaya inerek denetim noktalarında trafik polisleri ve vatandaşla bir bütün oluşunun motivasyonlarını yükselttiğini de kaydeden Işık, “Aynı hassasiyeti gittiğimiz illerde yerel yöneticilerden de görmek bizleri yorulmaz kılan tek şey" dedi.
Türkiye'deki engellilerin toplumdaki imajını değiştirmek amacıyla 2001 yılında kurulan ve üyelerinin tamamı engelli bireylerden oluşan Pozitif Engelsizler Sanat Topluluğu (PEKSEM), trafik kazalarına dikkat çekmek amacıyla bugüne kadar beş tiyatro oyunu sahneledi. Topluluk, son oyunları 'Arabada Bebek Var' ile 21 Ekim'de Antalya'da izleyiciyle buluşacak

haberimizvar.net PEKSEM Genel Müdür Seyfettin Işık, Türkiye'nin farkı bölgelerindeki engellileri buluşturarak, birbirlerinin yaşam ufuklarını genişletmek amacıyla 2001 yılında kurulduklarını belirtti. Her yıl farklı bir toplumsal konuyu işleyerek toplumsal bir mesaj vermeye çalıştıklarını anlatan Işık, PEKSEM'in ülke genelinde yaşam boyu eğitim ve gelişimi kendisine referans almış ve her türlü engeli bir şekilde aşmayı hayat tarzı olarak benimsemiş engeli sanatçılardan oluşan sanat ve sosyal sorumluluk ekibi olduğunu kaydetti.

ENGELLİ ALGISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR

Türkiye'nin farklı illerinde lisans eğitimini sürdüren bu topluluğun kuruluş amacının ülkede engelli algısını değiştirmek olduğuna dikkat çeken Seyfettin Işık, "Söz konusu ekibin amacı, yardım edilen değil alkışlanan, ilham kaynağı kabul edilen bireyler olduğunu sahnelerden gönüllere ulaşmaktır. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un öncülüğünde profesyonel sanat eserlerini sahnelemeye başlamıştır" dedi.

DÖRT OYUN SAHNELENDİ

Sanat ile toplumsal konulara dikkati çekmeye çalışan PEKSEM ekibinin 10 yıldır Türkiye'de trafik güvenliği konusunda oyunlar sahnelediğini belirten Işık, bugüne kadar 'Kaza Geliyorum Der', 'Trafik Tersnamesi', 'Rahmetli De Sollardı', 'Azrail Blöf Yapmaz' oyunlarını sergilediklerini söyledi.

SON OYUN 'ARABADA BEBEK VAR'

Son olarak 'Arabada Bebek var' adlı oyunla toplumun trafik farkındalığına pozitif katkı sunmaya devam ettiklerini dile getiren Işık, bugüne kadar Türkiye genelinde 48 bin kişinin beğeniyle izlediği oyunun 21 Ekim Pazartesi günü saat 19.30'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Antalya'da ilk defa sahneleneceğini söyledi.

12 KİŞİLİK EKİBİN 8'İ ENGELLİ

12 kişilik tiyatro ekibinin 8'inin görme, ortopedik, ampute, şeker hastası gibi engel durumları olan oyunculardan oluştuğunu ifade eden Seyfettin Işık, “Hiç bir çaba boşa gitmez ilkesiyle Antalya'da bizi izleyecek 500 kişiden 5 kişiyi etkilemiş olsak, bu bile ülkemiz olarak büyük kazanımdır diye düşünüyoruz" dedi.

TRAFİK HASSASİYETİ

Trafik konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun canla başla sahaya inerek denetim noktalarında trafik polisleri ve vatandaşla bir bütün oluşunun motivasyonlarını yükselttiğini de kaydeden Işık, “Aynı hassasiyeti gittiğimiz illerde yerel yöneticilerden de görmek bizleri yorulmaz kılan tek şey" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.