‘Erbaş Mercedese değil deveye binsin!

GÜNDEM 12.08.2020 - 11:08, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

‘Erbaş Mercedese değil deveye binsin!

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Ayasofya’nın açılışı sırasında hutbeye kılıçla çıkıp Atatürk’e lanet okuyan ifadeler kullanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sosyal medya hesabından eleştiri yağdırdı.

haberimizvar.net- Erbaş’ın Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün kılıçla çıktığı minberde ‘Atatürk’e lanet okuyan’ ifadeler kullandığını kılıç sevdası ile araba sevdasının hiç bitmediğini vurgulayan Şahin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Erbaş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ‘Kılıçla hutbe geleneğinden, sanki Müslümanların söyleyecek sözü kalmadığı için böyle bir uygulamaya gidildiği sonucunu çıkaran bir yaklaşımı, vicdanlara havale ediyorum’ dedi. Dolar, Euro almış başını gidiyor. Enflasyon tavan yapmış. Temel gıda maddelerine zam üstüne zam yağıyor. Gençler işsiz. İşsizlikte rekor üstüne rekorlar kırılıyor. Emekli perişan. Ürünler çiftçinin elinde para etmiyor. Maliyetini dahi karşılayamıyor. Böylesi adaletsiz, böylesi çarpık bir düzende son model lüks araca binen Ali Erbaş hiç kimseye ne gelenek ne de görenek dersi verebilir!”   KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN “Bizim geleneğimiz ve İslam’ın özü ‘komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ sözüne dayanır! Gelenekler konusunda bu kadar hassas olan Sayın Erbaş, vatandaş aç iken, yoksulluk kol geziyorken, son model Mercedes’e binme gafletinden vazgeçtiği gün söylediği sözlerin belki bir kıymeti olur. Ha yok, vatandaş aç iken, hem Mercedes’e binerim hem de geleneklerime sahip çıkarım diyorsa son model Mercedes’inden inip ecdadına yakışır şekilde develere binmesi bizce çok daha şık olur.”    
CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Ayasofya’nın açılışı sırasında hutbeye kılıçla çıkıp Atatürk’e lanet okuyan ifadeler kullanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sosyal medya hesabından eleştiri yağdırdı.

haberimizvar.net- Erbaş’ın Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün kılıçla çıktığı minberde ‘Atatürk’e lanet okuyan’ ifadeler kullandığını kılıç sevdası ile araba sevdasının hiç bitmediğini vurgulayan Şahin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Erbaş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak ‘Kılıçla hutbe geleneğinden, sanki Müslümanların söyleyecek sözü kalmadığı için böyle bir uygulamaya gidildiği sonucunu çıkaran bir yaklaşımı, vicdanlara havale ediyorum’ dedi. Dolar, Euro almış başını gidiyor. Enflasyon tavan yapmış. Temel gıda maddelerine zam üstüne zam yağıyor. Gençler işsiz. İşsizlikte rekor üstüne rekorlar kırılıyor. Emekli perişan. Ürünler çiftçinin elinde para etmiyor. Maliyetini dahi karşılayamıyor. Böylesi adaletsiz, böylesi çarpık bir düzende son model lüks araca binen Ali Erbaş hiç kimseye ne gelenek ne de görenek dersi verebilir!”

 

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN
“Bizim geleneğimiz ve İslam’ın özü ‘komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ sözüne dayanır! Gelenekler konusunda bu kadar hassas olan Sayın Erbaş, vatandaş aç iken, yoksulluk kol geziyorken, son model Mercedes’e binme gafletinden vazgeçtiği gün söylediği sözlerin belki bir kıymeti olur. Ha yok, vatandaş aç iken, hem Mercedes’e binerim hem de geleneklerime sahip çıkarım diyorsa son model Mercedes’inden inip ecdadına yakışır şekilde develere binmesi bizce çok daha şık olur.”
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.