ERDOĞAN'DAN EMLAKÇILARA DESTEK

GÜNDEM 21.04.2022 - 18:37, Güncelleme: 21.04.2022 - 18:37
 

ERDOĞAN'DAN EMLAKÇILARA DESTEK

Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan emlakçılara devlet desteği geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları uyarınca, gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı kapsamına alındı. Şirketler, ilgili bakanlıklardan da destek alacak. Yayımlanan karar ise sosyal medyada tepki topladı.

haberimizvar.net- Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile emlakçılara Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satması için Ticaret Bakanlığı tarafından devlet desteği verilmesinin önü açıldı.  Verilecek destekler arasında tescil ve koruma, pazara giriş belgeleri, birim, reklam, tanıtım ve pazarlama, bireysel katılım, milli katılım, ürün yerleştirme, sektörel alım ve ticaret heyeti programları, sanal fuar organizasyon ile yarışma ve etkinlik başlıklar yer alıyor.  Karara göre Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satan şirketlere tescil edilmiş markalarının yurtdışında tescili ve korunması için bu giderlerinin yüzde 50'si oranında, yıllık en fazla 600 bin TL tutarında destek verilecek.  Pazara giriş belgeleri desteğinin üst limiti yıllık 1.8 milyon TL olacak. Birim açılması ve işletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 720 bin TL tutarında destek verilecek.  Sağlanması planlanan destekler ise şu şekilde:  Yıllık 1.8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek. Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak. Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak. Sanal fuar organizasyon desteği faaliyet başına 600 bin TL olacak. Yarışma ve etkinlik desteği etkinlik başına 1.2 milyon TL olacak.  KARAR TEPKİ TOPLADI Yayımlanan karar, sosyal medya birçok kişinin tepkisini topladı.
Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayan emlakçılara devlet desteği geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları uyarınca, gayrimenkul sektörü hizmet ihracatı kapsamına alındı. Şirketler, ilgili bakanlıklardan da destek alacak. Yayımlanan karar ise sosyal medyada tepki topladı.

haberimizvar.net- Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile emlakçılara Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satması için Ticaret Bakanlığı tarafından devlet desteği verilmesinin önü açıldı.

 Verilecek destekler arasında tescil ve koruma, pazara giriş belgeleri, birim, reklam, tanıtım ve pazarlama, bireysel katılım, milli katılım, ürün yerleştirme, sektörel alım ve ticaret heyeti programları, sanal fuar organizasyon ile yarışma ve etkinlik başlıklar yer alıyor.

 Karara göre Türkiye'deki gayrimenkulleri yurt dışında pazarlayıp satan şirketlere tescil edilmiş markalarının yurtdışında tescili ve korunması için bu giderlerinin yüzde 50'si oranında, yıllık en fazla 600 bin TL tutarında destek verilecek.

 Pazara giriş belgeleri desteğinin üst limiti yıllık 1.8 milyon TL olacak. Birim açılması ve işletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 720 bin TL tutarında destek verilecek.

 Sağlanması planlanan destekler ise şu şekilde:

 Yıllık 1.8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek.

Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.

Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak.

Sanal fuar organizasyon desteği faaliyet başına 600 bin TL olacak.

Yarışma ve etkinlik desteği etkinlik başına 1.2 milyon TL olacak.

 KARAR TEPKİ TOPLADI

Yayımlanan karar, sosyal medya birçok kişinin tepkisini topladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.