Erdoğan’dan EYT çıkışı: Bizi batırır, seçim kaybetsek de yokum

GÜNDEM 16.11.2019 - 16:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Erdoğan’dan EYT çıkışı: Bizi batırır, seçim kaybetsek de yokum

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ’emeklilikte yaşa takılanlar’ (EYT) için bir düzenleme olmayacağını açıkladı

haberimizvar.net İstanbul’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) toplu açılışına katılan Erdoğan, EYT’liler için “Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın” dedi. Cumhurbaşkanı, emekli olmanın ardından ikinci iş aranacağını, böylece işsizliğin yükselteceğini belirterek bunun kötü bir hesap olduğunu dile getirdi. Erdoğan, ‘erken emekliliği başlarına dolayanların bedel ödeyeceğini ve ödediğini’ ifade etti. “Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarıma söylüyorum… Beni bu yola teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçimi kaybetsek de yokum. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.” Emeklilik için şart olan prim gün sayısını tamamladıkları halde, yasada öngörülen yaşa henüz gelmedikleri için hak sahibi olamayanlara kısaca ‘EYT’ deniyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ’emeklilikte yaşa takılanlar’ (EYT) için bir düzenleme olmayacağını açıkladı

haberimizvar.net İstanbul’da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) toplu açılışına katılan Erdoğan, EYT’liler için “Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın” dedi. Cumhurbaşkanı, emekli olmanın ardından ikinci iş aranacağını, böylece işsizliğin yükselteceğini belirterek bunun kötü bir hesap olduğunu dile getirdi. Erdoğan, ‘erken emekliliği başlarına dolayanların bedel ödeyeceğini ve ödediğini’ ifade etti.

“Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarıma söylüyorum… Beni bu yola teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçimi kaybetsek de yokum. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor.” Emeklilik için şart olan prim gün sayısını tamamladıkları halde, yasada öngörülen yaşa henüz gelmedikleri için hak sahibi olamayanlara kısaca ‘EYT’ deniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.