Erdoğan’ı reddettim

SİYASET 06.10.2021 - 19:00, Güncelleme: 06.10.2021 - 19:00
 

Erdoğan’ı reddettim

Davutoğlu ve Akşener Ankara’da bir araya geldi. Kendisini 28 Şubat’la ilgili suçlayan Erdoğan’a cevap veren Akşener, “2001’de parti kuruluşuna davet etti, 2015’te başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ‘bir berber dükkanı kuralım’ dedi, ama reddettim” dedi.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yaptığı görüşmeden sonra bugün de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Ankara’da ziyaret etti. Davutoğlu ve Akşener, ikili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Ahmet Davutoğlu, “Pandora belgelerini utanç içinde takip ettim. Ülkeye şeffaflığı getirdiğimizde yolsuzlukla ilgili hangi belge olursa olsun gereği yapılacaktır” dedi.  MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE GEÇECEK  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni anayasa için uzlaşma olmazsa hep beraber milletin terazisine çıkarız“ sözlerini değerlendiren Akşener, “Bizim o anayasa ile ilgili bir fikrimiz yok. Doğrudur 2023 ya da daha önce yapılacak seçimle bu ucube sistemle parlamenter sistemin tahkim edilmesi, adaletsizlik hukuksuzluk ve yandaşlık kavramlarının kaldırılacağı bir tartıya çıkmak olacak. Milletimizin ferasetiyle demokrasiye geçilecek” ifadelerini kullandı.  ANAYASA ÇALIŞMASI SAMİMİ DEĞİL  Davutoğlu ise, “Anayasa çalışmasında samimiyet görmüyoruz. Anayasa gündem değiştirmek için çok elverişli bir konu. Eğer Erdoğan samimiyse Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açar. Bu konuda samimi olsa ‘Evet Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini denedik olmadı’ demesi lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Türkiye uçmadı. Evet o seçimde bir tartı olacak. Türk siyasi tarihinde iktidara sürprizle sonuçlanacak, iktidara en büyük şoku yaşatacak seçim olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın” açıklaması yaptı.  ERDOĞAN DAVET ETTİ, REDDETTİM  Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener’e Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda 28 Şubat üzerinden kendisini hedef alması soruldu. Akşener, “Aynı Erdoğan, 2001’de beni parti kuruluşuna davet etti, 2015’te Başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ne kadar milli ve yerli olduğumu beyan edip ‘buyurun bir berber dükkanı kuralım’ dedi, ama ben bunu reddettim” diyerek cevap verdi. Akşener, 28 Şubat kararlarında Erdoğan’ın da içinden geldiği Milli Görüş hareketinin lideri ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın da imzası olduğunu hatırlattı.  
Davutoğlu ve Akşener Ankara’da bir araya geldi. Kendisini 28 Şubat’la ilgili suçlayan Erdoğan’a cevap veren Akşener, “2001’de parti kuruluşuna davet etti, 2015’te başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ‘bir berber dükkanı kuralım’ dedi, ama reddettim” dedi.

haberimizvar.net-   İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile yaptığı görüşmeden sonra bugün de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Ankara’da ziyaret etti. Davutoğlu ve Akşener, ikili görüşme sonrası açıklamalarda bulundu. Ahmet Davutoğlu, “Pandora belgelerini utanç içinde takip ettim. Ülkeye şeffaflığı getirdiğimizde yolsuzlukla ilgili hangi belge olursa olsun gereği yapılacaktır” dedi.

 MİLLETİMİZ DEMOKRASİYE GEÇECEK

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni anayasa için uzlaşma olmazsa hep beraber milletin terazisine çıkarız“ sözlerini değerlendiren Akşener, “Bizim o anayasa ile ilgili bir fikrimiz yok. Doğrudur 2023 ya da daha önce yapılacak seçimle bu ucube sistemle parlamenter sistemin tahkim edilmesi, adaletsizlik hukuksuzluk ve yandaşlık kavramlarının kaldırılacağı bir tartıya çıkmak olacak. Milletimizin ferasetiyle demokrasiye geçilecek” ifadelerini kullandı.

 ANAYASA ÇALIŞMASI SAMİMİ DEĞİL

  Davutoğlu ise, “Anayasa çalışmasında samimiyet görmüyoruz. Anayasa gündem değiştirmek için çok elverişli bir konu. Eğer Erdoğan samimiyse Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açar. Bu konuda samimi olsa ‘Evet Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini denedik olmadı’ demesi lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Türkiye uçmadı. Evet o seçimde bir tartı olacak. Türk siyasi tarihinde iktidara sürprizle sonuçlanacak, iktidara en büyük şoku yaşatacak seçim olacağı konusunda kimsenin şüphesi olmasın” açıklaması yaptı.

 ERDOĞAN DAVET ETTİ, REDDETTİM

 Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener’e Erdoğan’ın AKP Grup Toplantısı’nda 28 Şubat üzerinden kendisini hedef alması soruldu. Akşener, “Aynı Erdoğan, 2001’de beni parti kuruluşuna davet etti, 2015’te Başbakan yardımcılığı teklif etti. 2020’de ne kadar milli ve yerli olduğumu beyan edip ‘buyurun bir berber dükkanı kuralım’ dedi, ama ben bunu reddettim” diyerek cevap verdi. Akşener, 28 Şubat kararlarında Erdoğan’ın da içinden geldiği Milli Görüş hareketinin lideri ve eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın da imzası olduğunu hatırlattı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.