Erdoğan’ın uyuklaması haberdir

SİYASET 24.07.2021 - 22:29, Güncelleme: 24.07.2021 - 22:29
 

Erdoğan’ın uyuklaması haberdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyuklamasının haber olduğunu söyleyen Faruk Bildirici, “İletişim Başkanlığı’nın görevi Erdoğan’ın uyuklamasını gizlemek değil, nedenini açıklamaktı. Onlar Habertürk’e saldırmayı yeğledi” dedi.

  HABERİMİZVAR – Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram videosundaki uyuklama hali üzerine kaleme aldığı yazısıyla ilgili başlayan tartışmaları ele aldı. İletişim Başkanlığı’nın tutumunu eleştiren Bildirici, “İletişim Başkanlığı’nın görevi Erdoğan’ın uyuklamasını gizlemek değil, nedenini açıklamaktı. Halkın bilme hakkına saygı bunu gerektirirdi. Onlar Habertürk’e saldırmayı yeğledi. Bilgi kirliliğinin nedenlerinden biri işte bu tür engellemeler” ifadelerini kullandı.    İNSANLARIN BİLMEYE HAKKI VAR   Bildirici şunları yazdı: “Bir ülkenin Cumhurbaşkanının konuşması sırasında gözlerinin kapanması, uyuklaması, sözcükleri telaffuz etmekte zorlanması elbette haberdir. Uyuklamanın nedeni yorgunluk ya da hastalık gibi bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Nedeni ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir ‘insani durum yaşaması’nı bu ülke insanlarının bilmeye hakkı vardır. Gazetecilerin görevi bu durumu haber yapmak ve nedenini araştırıp topluma duyurmaktır. İletişim Başkanlığı’nın görevi de bunun haber yapılmaması için çaba harcamak, Erdoğan’ın uyuklamasının üzerini örtmek, yazan gazeteciye de saldırmak olamaz”.   İKİ SATIR AÇIKLAMA OLMALIYDI   “Madem bu görüntüler canlı yayımlandı ve Erdoğan’ın uyukladığı, gözlerinin kapandığı görüldü. O zaman bu görüntülerin yayımlanmasından hemen sonra iki satırlık bir açıklama yaparak Erdoğan’ın gözlerinin neden konuşurken kapandığını duyursalar mesele kalmazdı. Halkın bilme hakkına ve basın özgürlüğüne saygı bunu gerektirirdi. Üstelik de İletişim Başkanlığı toplumu bu şekilde bilgilendirse Fatih Altaylı’nın tartışmalara yol açan yazısı olmazdı. Bugün Türkiye’de bilgi kirliliğine yol açan sorunların başında ülkeyi yönetenlerin bilgiyi karartma, sansürleme ve engelleme çabası geliyor. Bu olayda da böyle oldu”.   FATİH ALTAYLI’YI DA ELEŞTİRDİ   “Tabii bütün bunlar Fatih Altaylı’nın sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Gerçekten de Erdoğan’ın partililerle bayramlaşma görüntülerinin canlı yayımlandığını öğrenmesi zor değildi. Bunu araştırmadan görüntülerin banttan yayımlandığı varsayımıyla hareket edip, buradan da birilerinin Erdoğan’ı zor duruma düşürmek ve onu zayıf göstermek istediği yorumunu çıkarmak yanlış”. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyuklamasının haber olduğunu söyleyen Faruk Bildirici, “İletişim Başkanlığı’nın görevi Erdoğan’ın uyuklamasını gizlemek değil, nedenini açıklamaktı. Onlar Habertürk’e saldırmayı yeğledi” dedi.

 

HABERİMİZVAR – Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Habertürk’ten Fatih Altaylı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram videosundaki uyuklama hali üzerine kaleme aldığı yazısıyla ilgili başlayan tartışmaları ele aldı. İletişim Başkanlığı’nın tutumunu eleştiren Bildirici, “İletişim Başkanlığı’nın görevi Erdoğan’ın uyuklamasını gizlemek değil, nedenini açıklamaktı. Halkın bilme hakkına saygı bunu gerektirirdi. Onlar Habertürk’e saldırmayı yeğledi. Bilgi kirliliğinin nedenlerinden biri işte bu tür engellemeler” ifadelerini kullandı. 

 

İNSANLARIN BİLMEYE HAKKI VAR

 

Bildirici şunları yazdı: “Bir ülkenin Cumhurbaşkanının konuşması sırasında gözlerinin kapanması, uyuklaması, sözcükleri telaffuz etmekte zorlanması elbette haberdir. Uyuklamanın nedeni yorgunluk ya da hastalık gibi bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Nedeni ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir ‘insani durum yaşaması’nı bu ülke insanlarının bilmeye hakkı vardır. Gazetecilerin görevi bu durumu haber yapmak ve nedenini araştırıp topluma duyurmaktır. İletişim Başkanlığı’nın görevi de bunun haber yapılmaması için çaba harcamak, Erdoğan’ın uyuklamasının üzerini örtmek, yazan gazeteciye de saldırmak olamaz”.

 

İKİ SATIR AÇIKLAMA OLMALIYDI

 

“Madem bu görüntüler canlı yayımlandı ve Erdoğan’ın uyukladığı, gözlerinin kapandığı görüldü. O zaman bu görüntülerin yayımlanmasından hemen sonra iki satırlık bir açıklama yaparak Erdoğan’ın gözlerinin neden konuşurken kapandığını duyursalar mesele kalmazdı. Halkın bilme hakkına ve basın özgürlüğüne saygı bunu gerektirirdi. Üstelik de İletişim Başkanlığı toplumu bu şekilde bilgilendirse Fatih Altaylı’nın tartışmalara yol açan yazısı olmazdı. Bugün Türkiye’de bilgi kirliliğine yol açan sorunların başında ülkeyi yönetenlerin bilgiyi karartma, sansürleme ve engelleme çabası geliyor. Bu olayda da böyle oldu”.

 

FATİH ALTAYLI’YI DA ELEŞTİRDİ

 

“Tabii bütün bunlar Fatih Altaylı’nın sorumluluğunu ortadan kaldırmıyor. Gerçekten de Erdoğan’ın partililerle bayramlaşma görüntülerinin canlı yayımlandığını öğrenmesi zor değildi. Bunu araştırmadan görüntülerin banttan yayımlandığı varsayımıyla hareket edip, buradan da birilerinin Erdoğan’ı zor duruma düşürmek ve onu zayıf göstermek istediği yorumunu çıkarmak yanlış”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.