‘Erdoğan’la görüşen CHP’liye şaşırmadım’

SİYASET 21.11.2019 - 12:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Erdoğan’la görüşen CHP’liye şaşırmadım’

“Saray’a çıkan CHP’li” iddiasını doğrulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. İsim vermek istemiyorum” dedi.

haberimizvar.net Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’a çıkan CHP’li” yazısını yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur... CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum” dedi.   KÜÇÜKKAYA’NIN KONUĞU OLDU   Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Rahmi Turan’ın “Saray’a çıkan CHP’li” yazısına şaşırmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Zaten ‘CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar?’ bunun için çalışan ekipleri var. Bunu defalarca söyledim, arkadaşlarıma da söyledim. Önümüzdeki süreçte yine masa, sandalye atılan, yumrukların atıldığı bir süreci yaşatmak istiyorlar bize, adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Erdoğan, ‘CHP kendi içinde kavgalı bir partidir, bunlar memleketi yönetemez’ diye bir algı yaratmak istiyor, bunun için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktuğunu biliyorum. Devleti bilen herkes anlar bunu” diye konuştu.   ‘ERDOĞAN BUNA CEVAP VERSİN’   Kılıçdaroğlu İsmail Küçükkaya’nın “Siz bunu okuduğunuzda, ‘Doğrudur’ dediniz mi?” sorusuna da, “Evet” karşılığı verirken, isim konusunda tahminde bulunmak istemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Her konuda konuşan Erdoğan, niye bu konuda konuşmuyor? Erdoğan desin ki ‘Yok efendim böyle bir şey. Ben kimseyle görüşmedim, kimseyi davet etmedim. Kimse de gelmedi ve kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım’ diyemez mi? Diyebilir. Niye demiyor? Buradan Erdoğan’a açık ve net soruyorum: Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır? Herkes konuşuyor, sadece susan Erdoğan. Erdoğan konuşmayabilir, ama bu konuda konuşacak yetkililer var, onlara talimat verir” ifadelerini kullandı.
“Saray’a çıkan CHP’li” iddiasını doğrulayan Kılıçdaroğlu, “CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. İsim vermek istemiyorum” dedi.

haberimizvar.net Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’a çıkan CHP’li” yazısını yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben şaşırmadım efendim. Doğrudur... CHP’yi nasıl dağıtırız diye çalışan ekipleri var. Arkadaşlarıma, partililere söyledim. Adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunu gayet iyi biliyoruz. Akıl var, mantık var. Başka işin mi gücün mü yok? Erdoğan, CHP’yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Okuduğumda ‘doğrudur’ dedim. İsim vermek istemiyorum” dedi.

 

KÜÇÜKKAYA’NIN KONUĞU OLDU

 

Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu. Rahmi Turan’ın “Saray’a çıkan CHP’li” yazısına şaşırmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Zaten ‘CHP’yi nasıl dağıtırız, nasıl kendi içinde kavga çıkar?’ bunun için çalışan ekipleri var. Bunu defalarca söyledim, arkadaşlarıma da söyledim. Önümüzdeki süreçte yine masa, sandalye atılan, yumrukların atıldığı bir süreci yaşatmak istiyorlar bize, adamlar tutuldu, paralar verildi. Biz bunları gayet iyi biliyoruz. Erdoğan, ‘CHP kendi içinde kavgalı bir partidir, bunlar memleketi yönetemez’ diye bir algı yaratmak istiyor, bunun için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktalarındaki kişileri devreye soktuğunu biliyorum. Devleti bilen herkes anlar bunu” diye konuştu.

 

‘ERDOĞAN BUNA CEVAP VERSİN’

 

Kılıçdaroğlu İsmail Küçükkaya’nın “Siz bunu okuduğunuzda, ‘Doğrudur’ dediniz mi?” sorusuna da, “Evet” karşılığı verirken, isim konusunda tahminde bulunmak istemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Her konuda konuşan Erdoğan, niye bu konuda konuşmuyor? Erdoğan desin ki ‘Yok efendim böyle bir şey. Ben kimseyle görüşmedim, kimseyi davet etmedim. Kimse de gelmedi ve kimseyle bu konuyu hiç konuşmadım’ diyemez mi? Diyebilir. Niye demiyor? Buradan Erdoğan’a açık ve net soruyorum: Bu haber doğru mudur, yanlış mıdır? Herkes konuşuyor, sadece susan Erdoğan. Erdoğan konuşmayabilir, ama bu konuda konuşacak yetkililer var, onlara talimat verir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.