Esen'den 'sarı zarf' uyarısı

GÜNDEM 14.06.2022 - 16:00, Güncelleme: 14.06.2022 - 16:00
 

Esen'den 'sarı zarf' uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Konyaaltı ilçesindeki konut arazisinin akaryakıt istasyonuna çevrilmesine yönelik gündem maddesinde söz alan Başkan Semih Esen, “Teknik yönden aykırı olan bir yerde bir kaza olur da, oradaki üçüncü şahısların canına, malına bir şey gelirse, bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; Aradan isterse 30 sene geçsin bu zarar nedeniyle bugün burada 'evet' diyen tüm meclis üyeleri ağır ceza mahkemesine çağrılır. Sarı zarf tüm meclis üyelerinin en büyük korkusudur. Bu tam sarı zarflık bir konudur" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, dün Başkanvekili Metin Altunbaş başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 'Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde, Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5 ve 6 parsellerin Ticaret Alanından, 11 parselin ise Konut Alanından Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'yla ilgili söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, konut alanı olarak gösterilen alana akaryakıt istasyonu yapılmasının uygun olmadığını vurguladı.   'ORADA YAŞAYAN ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN HUKUKU İHLAL EDİLMEKTEDİR'   İlgili gündem maddesinin Şubat ayında da gündeme geldiğini hatırlatan Semih Esen, planın teknik yönden, vicdani yönden, üçüncü şahısların hukukunu korumak adına uygun olmadığını vurguladı. Semih Esen, “Teknik yönden neden uygun değildir, çünkü karşısında hastane vardır. Mevzuat 50 metre uzaklıkta olsun der. Burası 50 metre uzaklıkta değildir. Vicdanen uygun değildir, çünkü yanlarında konut parselleri vardır. İnsanlar o konutları alırken yanımızdaki boşluğa ne yapılacak diye bakmıştır ve oranın da konut alanı olduğunu görmüşler, ona göre konut edinmişlerdir. Yanındaki konut parseliyle bitişik bir parsel çevresindekilerin tamamının itirazlarının da bana ulaştığını paylaşmıştım. Buna rağmen orada plan değişikliğiyle akaryakıt istasyonu kurmak demek, oradaki üçüncü şahısların hukukunu ihlal etmek demektir" dedi.   'EVET DİYEN TÜM MECLİS ÜYELERİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE ÇAĞRILIR'   Teknik yönden uygun hiç kimsenin hakkını ihlal etmeyen yerlerde akaryakıt istasyonlarında da kaza nedeniyle patlama olabileceğine dikkat çeken Semih Esen, “Fakat teknik yönden aykırı olan bir yerde bir kaza olur da, oradaki üçüncü şahısların canına malına bir şey gelirse, bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; Aradan isterse 30 sene geçsin, bu zarar nedeniyle bugün burada 'evet' diyen tüm meclis üyeleri ağır ceza mahkemesine çağrılırlar. Sarı zarf tüm meclis üyelerinin en büyük korkusudur. Bu tam sarı zarflık bir konudur. Aradan kaç yıl geçerse geçsin zaman aşımına uğramayacak bir konudur. Burada başkalarının hakkını korumak, Konyaaltı'na böyle bir ihtiyacın olup olmadığına karar vermek, bir belediye başkanı olarak ifade etmek bana haktır. Ben bu hakkı kendimde görüyorum. Allah hiçbir zaman göstermesin vicdani sorumluluğu hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz bir konuya 'evet' denmeyeceğini sizin takdirinize bırakıyorum. Bence hiçbir yönden uygun olmayan bu planın reddi gerekir" diye konuştu.   İlgili gündem maddesi Başkan Esen'in konuşmalarının ardından oylamaya sunuldu. Gündem maddesinde yeterli oy kullanımı sağlanmadığı için karara bağlanamadı. Maddenin önümüzdeki aylarda yeniden meclis gündeminde yer alacağı öğrenildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında Konyaaltı ilçesindeki konut arazisinin akaryakıt istasyonuna çevrilmesine yönelik gündem maddesinde söz alan Başkan Semih Esen, “Teknik yönden aykırı olan bir yerde bir kaza olur da, oradaki üçüncü şahısların canına, malına bir şey gelirse, bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; Aradan isterse 30 sene geçsin bu zarar nedeniyle bugün burada 'evet' diyen tüm meclis üyeleri ağır ceza mahkemesine çağrılır. Sarı zarf tüm meclis üyelerinin en büyük korkusudur. Bu tam sarı zarflık bir konudur" dedi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı, dün Başkanvekili Metin Altunbaş başkanlığında yapıldı. Gündemde yer alan 'Konyaaltı Belediyesi sınırları içerisinde, Arapsuyu Mahallesi 5666 ada 5 ve 6 parsellerin Ticaret Alanından, 11 parselin ise Konut Alanından Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu'yla ilgili söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, konut alanı olarak gösterilen alana akaryakıt istasyonu yapılmasının uygun olmadığını vurguladı.

 

'ORADA YAŞAYAN ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN HUKUKU İHLAL EDİLMEKTEDİR'

 

İlgili gündem maddesinin Şubat ayında da gündeme geldiğini hatırlatan Semih Esen, planın teknik yönden, vicdani yönden, üçüncü şahısların hukukunu korumak adına uygun olmadığını vurguladı. Semih Esen, “Teknik yönden neden uygun değildir, çünkü karşısında hastane vardır. Mevzuat 50 metre uzaklıkta olsun der. Burası 50 metre uzaklıkta değildir. Vicdanen uygun değildir, çünkü yanlarında konut parselleri vardır. İnsanlar o konutları alırken yanımızdaki boşluğa ne yapılacak diye bakmıştır ve oranın da konut alanı olduğunu görmüşler, ona göre konut edinmişlerdir. Yanındaki konut parseliyle bitişik bir parsel çevresindekilerin tamamının itirazlarının da bana ulaştığını paylaşmıştım. Buna rağmen orada plan değişikliğiyle akaryakıt istasyonu kurmak demek, oradaki üçüncü şahısların hukukunu ihlal etmek demektir" dedi.

 

'EVET DİYEN TÜM MECLİS ÜYELERİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE ÇAĞRILIR'

 

Teknik yönden uygun hiç kimsenin hakkını ihlal etmeyen yerlerde akaryakıt istasyonlarında da kaza nedeniyle patlama olabileceğine dikkat çeken Semih Esen, “Fakat teknik yönden aykırı olan bir yerde bir kaza olur da, oradaki üçüncü şahısların canına malına bir şey gelirse, bir avukat olarak şunu söyleyebilirim; Aradan isterse 30 sene geçsin, bu zarar nedeniyle bugün burada 'evet' diyen tüm meclis üyeleri ağır ceza mahkemesine çağrılırlar. Sarı zarf tüm meclis üyelerinin en büyük korkusudur. Bu tam sarı zarflık bir konudur. Aradan kaç yıl geçerse geçsin zaman aşımına uğramayacak bir konudur. Burada başkalarının hakkını korumak, Konyaaltı'na böyle bir ihtiyacın olup olmadığına karar vermek, bir belediye başkanı olarak ifade etmek bana haktır. Ben bu hakkı kendimde görüyorum. Allah hiçbir zaman göstermesin vicdani sorumluluğu hiçbir şekilde ödeyemeyeceğimiz bir konuya 'evet' denmeyeceğini sizin takdirinize bırakıyorum. Bence hiçbir yönden uygun olmayan bu planın reddi gerekir" diye konuştu.

 

İlgili gündem maddesi Başkan Esen'in konuşmalarının ardından oylamaya sunuldu. Gündem maddesinde yeterli oy kullanımı sağlanmadığı için karara bağlanamadı. Maddenin önümüzdeki aylarda yeniden meclis gündeminde yer alacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.