Eski il emniyet müdürü yoğun bakımda

YEREL 07.01.2020 - 12:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Eski il emniyet müdürü yoğun bakımda

Antalya eski İl Emniyet Müdürü Natık Canca (72), bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyor. Durumu ağırlaşan Canca, hastanede yoğun bakıma alındı.

haberimizvar.net-Antalya'da 1996 ile 2000 yılları arasında İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Natık Canca, geçen yıllarda kolon kanserini yenmişti. Emeklilik hayatını, eşi Nurdan Canca ile birlikte Döşemealtı'ndaki evinde sürdüren Natık Canca, bir süredir de akciğer kanseriyle mücadele ediyor. Durumu ağırlaşan Canca, 12 gün önce kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Natık Canca, görev yaptığı dönemde il polis teşkilatı için çok sayıda projeye öncülük etti. Göreve başlar başlamaz iki ay boyunca tüm teşkilatı gezen Natık Canca'nın ilk işi, yeni hizmet binası için proje hazırlatmak oldu. Canca, Uncalı Semti'nde modern Emniyet Müdürlüğü binasının temelini attı. Bütün karakolları maviye boyatan Canca, tadilatlarını yaptırdı. Karakolların adı da 'Polis Merkezi' olarak değiştirildi. SEKİZGEN POLİS MERKEZİ Natık Canca, projesini çizdiği Türkiye'nin ilk sekizgen polis merkezini de hizmete açtı. Bu merkezde, Avrupa standartlarında modern sorgu odaları yapıldı. Beş yıldızlı otel konforundaki Polisevi de Natık Canca'nın çabalarıyla hizmete açıldı. Turizm Polisi oluşturuldu. Halkla İlişkiler Departmanı göreve başladı. Canca bu yeniliklerin yanı sıra, sütunlar üzerine kurulu olan Uncalı Emniyet Müdürlüğü binasını da tamamladı ve hizmete açtırdı. İçerisinde cam bölmeli odaların olduğu hizmet binasında tüm sistemler bilgisayara bağlandı. EŞİ, İKİNCİ KADIN İL EMNİYET MÜDÜRÜ Natık Canca'nın, o dönem Yalova Emniyet Müdürü olan eşi Nurdan Canca ise Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü yapan Naciye Ekmekçibaşı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci kadın il emniyet müdürü unvanının sahibi. Canca'nın babası Nazım Canca da Atatürk'ün 1935-38 yılları arasında koruma müdürlüğü görevini yaptı.  
Antalya eski İl Emniyet Müdürü Natık Canca (72), bir süredir akciğer kanseriyle mücadele ediyor. Durumu ağırlaşan Canca, hastanede yoğun bakıma alındı.

haberimizvar.net-Antalya'da 1996 ile 2000 yılları arasında İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Natık Canca, geçen yıllarda kolon kanserini yenmişti. Emeklilik hayatını, eşi Nurdan Canca ile birlikte Döşemealtı'ndaki evinde sürdüren Natık Canca, bir süredir de akciğer kanseriyle mücadele ediyor. Durumu ağırlaşan Canca, 12 gün önce kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

Natık Canca, görev yaptığı dönemde il polis teşkilatı için çok sayıda projeye öncülük etti. Göreve başlar başlamaz iki ay boyunca tüm teşkilatı gezen Natık Canca'nın ilk işi, yeni hizmet binası için proje hazırlatmak oldu. Canca, Uncalı Semti'nde modern Emniyet Müdürlüğü binasının temelini attı. Bütün karakolları maviye boyatan Canca, tadilatlarını yaptırdı. Karakolların adı da 'Polis Merkezi' olarak değiştirildi.

SEKİZGEN POLİS MERKEZİ
Natık Canca, projesini çizdiği Türkiye'nin ilk sekizgen polis merkezini de hizmete açtı. Bu merkezde, Avrupa standartlarında modern sorgu odaları yapıldı. Beş yıldızlı otel konforundaki Polisevi de Natık Canca'nın çabalarıyla hizmete açıldı. Turizm Polisi oluşturuldu. Halkla İlişkiler Departmanı göreve başladı. Canca bu yeniliklerin yanı sıra, sütunlar üzerine kurulu olan Uncalı Emniyet Müdürlüğü binasını da tamamladı ve hizmete açtırdı. İçerisinde cam bölmeli odaların olduğu hizmet binasında tüm sistemler bilgisayara bağlandı.

EŞİ, İKİNCİ KADIN İL EMNİYET MÜDÜRÜ

Natık Canca'nın, o dönem Yalova Emniyet Müdürü olan eşi Nurdan Canca ise Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü yapan Naciye Ekmekçibaşı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci kadın il emniyet müdürü unvanının sahibi. Canca'nın babası Nazım Canca da Atatürk'ün 1935-38 yılları arasında koruma müdürlüğü görevini yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.