Esnaf ekmeksiz Adlıhan Dere ortada yok!

13.04.2020 - 19:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Esnaf ekmeksiz Adlıhan Dere ortada yok!

Koronavirüsle ilgili mücadele sürerken her sektör kendi alanında dayanışma içine girdi. Hükümet önlem paketleriyle ilgili karar alıyor ancak hayata geçirmede gecikince mağdur olan yine yurttaş oluyor. Bakıyoruz berberlerden kahvehanelere, bakkallardan eğlence mekanlarına kadar bir çok mekan kapandı. Çalışanlara özellikle taksi ve toplu ulaşımla ilgili olarak kısıtlamalar getirildi. Bu durum ise başta ayakta durmakta zorlanan küçük esnafı oldukça zor durumda bıraktı. Bakıyorum Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Ticaret Borsası’nın başkanları çıktı, gerekli önlemleri aldı, üyelerini korumak adına kararlar aldı. Ali Bahar, Davut Çetin, Ali Çandır oda aidatlarını öteledi. Ali Bahar, bankalarla görüşmeler yaptı. üyelerine maske dağıttı. Hepsinden önemlisi tüm başkanlar üyelerine umut olacak adımlar atarak, yanlarında olduklarını belirterek moral verdiler. Çünkü böylesi bir zamanda geçim derdi kadar moral da çok önemli… Ancak küçük esnafın başkanı ortalarda yok. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi siyasi parti ziyaretlerinde, havalimanında siyasileri karşılamada, düğünde, dernekte görüyorduk ama salgın açıklandığından beri ortalarda yok. Adeta esnafı yaşadığı krizle baş başa bırakan Adlıhan Dere, üye aidatlarının 3 ay, 6 ay sonraya ötelendiğini, ne de esnafın içinde bulunduğu durumdan kurtarmak adına attıkları adımı kamuoyuyla paylaştı. Esnaf Birliği’nin başkanı ortalarda yok! Esnaf ekmeğinin peşinde! Bugüne kadar aidatlarını ödediği kendi birliğinden bir destek bile görememek esnafımızın hak etmediği durum. Mesela, Antalya’da kaç esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı? Biliyor muyuz? Hayır… Kapanan dükkanlarda kaç kişi çalışıyordu, kaç kişi işsiz kaldı, kaç nüfus bu işsizlikten etkilendi? Biliyor muyuz? Hayır…   Zor durumda olan esnafa nakdi, gıda yardımı yapılıyor mu? Hayır… Aidatları ödemeyenlere icra takibi sürüyor mu? Esnafı ilgilendiren binlerce soru cevap bekliyor. Antalya’da bu kadar esnaf ve yanında çalışan emekçiler ne durumda? Birinci ağız AESOB Başkanı Adlıhan Dere olması gerekirken ortalarda görene aşk olsun! Salgından önce her fotoğraf karesinde kendine yer bulan Dere, temsil ettiği esnafının tam ihtiyacı olduğu dönemde sesi olmazsa ne zaman olacak? Antalya Barosu dahi bu dönemde iş yapmayan avukatlarını dahi sorgulayıp, bin TL nakdi yardım yapıyor. Gün dayanışma günü, gün birlik olma günü ama esnafın sesi kısık, çünkü Dere kendi üyelerinin sesini duyurmak adına adım atmıyor. Ekmeğinin derdinde olan esnaf, sahipsiz kalması Antalya’nn sahipsiz kalmasıdır. Antalya esnafı sahipsiz mi? 

Koronavirüsle ilgili mücadele sürerken her sektör kendi alanında dayanışma içine girdi. Hükümet önlem paketleriyle ilgili karar alıyor ancak hayata geçirmede gecikince mağdur olan yine yurttaş oluyor.

Bakıyoruz berberlerden kahvehanelere, bakkallardan eğlence mekanlarına kadar bir çok mekan kapandı. Çalışanlara özellikle taksi ve toplu ulaşımla ilgili olarak kısıtlamalar getirildi. Bu durum ise başta ayakta durmakta zorlanan küçük esnafı oldukça zor durumda bıraktı.

Bakıyorum Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Ticaret Borsası’nın başkanları çıktı, gerekli önlemleri aldı, üyelerini korumak adına kararlar aldı. Ali Bahar, Davut Çetin, Ali Çandır oda aidatlarını öteledi. Ali Bahar, bankalarla görüşmeler yaptı. üyelerine maske dağıttı. Hepsinden önemlisi tüm başkanlar üyelerine umut olacak adımlar atarak, yanlarında olduklarını belirterek moral verdiler. Çünkü böylesi bir zamanda geçim derdi kadar moral da çok önemli…

Ancak küçük esnafın başkanı ortalarda yok. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi siyasi parti ziyaretlerinde, havalimanında siyasileri karşılamada, düğünde, dernekte görüyorduk ama salgın açıklandığından beri ortalarda yok. Adeta esnafı yaşadığı krizle baş başa bırakan Adlıhan Dere, üye aidatlarının 3 ay, 6 ay sonraya ötelendiğini, ne de esnafın içinde bulunduğu durumdan kurtarmak adına attıkları adımı kamuoyuyla paylaştı. Esnaf Birliği’nin başkanı ortalarda yok!

Esnaf ekmeğinin peşinde!

Bugüne kadar aidatlarını ödediği kendi birliğinden bir destek bile görememek esnafımızın hak etmediği durum.

Mesela, Antalya’da kaç esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı? Biliyor muyuz? Hayır…

Kapanan dükkanlarda kaç kişi çalışıyordu, kaç kişi işsiz kaldı, kaç nüfus bu işsizlikten etkilendi? Biliyor muyuz? Hayır…
 

Zor durumda olan esnafa nakdi, gıda yardımı yapılıyor mu? Hayır…

Aidatları ödemeyenlere icra takibi sürüyor mu?

Esnafı ilgilendiren binlerce soru cevap bekliyor. Antalya’da bu kadar esnaf ve yanında çalışan emekçiler ne durumda?

Birinci ağız AESOB Başkanı Adlıhan Dere olması gerekirken ortalarda görene aşk olsun!

Salgından önce her fotoğraf karesinde kendine yer bulan Dere, temsil ettiği esnafının tam ihtiyacı olduğu dönemde sesi olmazsa ne zaman olacak?

Antalya Barosu dahi bu dönemde iş yapmayan avukatlarını dahi sorgulayıp, bin TL nakdi yardım yapıyor. Gün dayanışma günü, gün birlik olma günü ama esnafın sesi kısık, çünkü Dere kendi üyelerinin sesini duyurmak adına adım atmıyor.

Ekmeğinin derdinde olan esnaf, sahipsiz kalması Antalya’nn sahipsiz kalmasıdır.

Antalya esnafı sahipsiz mi? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.