Feyzioğlu hakkında suç duyurusu

GÜNDEM 12.11.2019 - 18:04, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Feyzioğlu hakkında suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi Bayram Vural, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden Metin Feyzioğlu ve 3 yönetim kurulu üyesini Ankara Barosu’na şikayet etti. Vural, Feyzioğlu ve arkadaşlarının ivedilikle meslekten el çektirilmesini istedi

haberimizvar.net Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetimin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine TBB Ankara delegesi Bayram Vural, Metin Feyzioğlu ve 3 yönetim kurulu üyesine meslekten el çektirilmesi için Ankara Barosu’na şikayette bulundu. TBB başkanı Feyzioğlu ile ret kararında imzası olan yönetim kurulu üyeleri Ünsal Toker, Sabri Erdal Güngör ve Sabiha Tekin’in Ankara Barosu üyesi olduğunu belirten Vural, bu isimler hakkında ivedi olarak tedbiren meslekten el çektirilme kararı verilmesini istedi. ‘İVEDİLİKLE MESLEKTEN EL ÇEKTİRİN’ Olağanüstü genel kurul çağrısının ‘görevi kasten kötüye kullanma suçu’ işleme pahasına reddedilmesi kararının ‘mesleğin ve hukukun hunharca katledilmesi’ olduğunu söyleyen Bayram Vural, “Avukatlık mesleği, şikayetlilerin görev yaptığı dönemdeki eylemleri ve eylemsizlikleri nedeniyle hızlı bir itibar kaybına uğramışken, mesleğin itibarının tamamen sıfırlanması da son eylemleri ile yine bu kişilerin ellerinden olmuştur. Şikayetliler hakkında ivedi olarak tedbiren meslekten el çektirilme kararı verilerek, haklarında kovuşturma yapılarak eylemlerine uyan suçlardan ceza verilmesi için disiplin kuruluna sevklerine, ayrıca ceza hukuku kapsamındaki eylemleri nedeniyle de Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde işlem yapılmasını isteme gereği doğmuştur” ifadelerini kullandı. ‘SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPILSIN’ Bayram Vural, Ankara Barosu’na verdiği şikayet dilekçesinde taleplerini şu şekilde özetledi: “1- Şikayetliler hakkında eylemlerinin açık ve tüm kamuoyunca bilindiğinden savunmalarının alınması beklenmeksizin tedbiren meslekten el çektirilmelerine, 2- Eylemlerine uyan disiplin suçlarından cezalandırılmalarına, 3- Kişilerin Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) ifadesini bulan ‘kasten görevi kötüye kullanma’ suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde Baro Başkanlığımızca işlem yapılmasını dilerim.”
Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi Bayram Vural, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddeden Metin Feyzioğlu ve 3 yönetim kurulu üyesini Ankara Barosu’na şikayet etti. Vural, Feyzioğlu ve arkadaşlarının ivedilikle meslekten el çektirilmesini istedi

haberimizvar.net Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetimin, 12 baronun “olağanüstü genel kurula gitme” çağrısını reddetmesi üzerine TBB Ankara delegesi Bayram Vural, Metin Feyzioğlu ve 3 yönetim kurulu üyesine meslekten el çektirilmesi için Ankara Barosu’na şikayette bulundu. TBB başkanı Feyzioğlu ile ret kararında imzası olan yönetim kurulu üyeleri Ünsal Toker, Sabri Erdal Güngör ve Sabiha Tekin’in Ankara Barosu üyesi olduğunu belirten Vural, bu isimler hakkında ivedi olarak tedbiren meslekten el çektirilme kararı verilmesini istedi.

‘İVEDİLİKLE MESLEKTEN EL ÇEKTİRİN’

Olağanüstü genel kurul çağrısının ‘görevi kasten kötüye kullanma suçu’ işleme pahasına reddedilmesi kararının ‘mesleğin ve hukukun hunharca katledilmesi’ olduğunu söyleyen Bayram Vural, “Avukatlık mesleği, şikayetlilerin görev yaptığı dönemdeki eylemleri ve eylemsizlikleri nedeniyle hızlı bir itibar kaybına uğramışken, mesleğin itibarının tamamen sıfırlanması da son eylemleri ile yine bu kişilerin ellerinden olmuştur. Şikayetliler hakkında ivedi olarak tedbiren meslekten el çektirilme kararı verilerek, haklarında kovuşturma yapılarak eylemlerine uyan suçlardan ceza verilmesi için disiplin kuruluna sevklerine, ayrıca ceza hukuku kapsamındaki eylemleri nedeniyle de Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde işlem yapılmasını isteme gereği doğmuştur” ifadelerini kullandı.

‘SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPILSIN’

Bayram Vural, Ankara Barosu’na verdiği şikayet dilekçesinde taleplerini şu şekilde özetledi:

“1- Şikayetliler hakkında eylemlerinin açık ve tüm kamuoyunca bilindiğinden savunmalarının alınması beklenmeksizin tedbiren meslekten el çektirilmelerine,

2- Eylemlerine uyan disiplin suçlarından cezalandırılmalarına,

3- Kişilerin Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) ifadesini bulan ‘kasten görevi kötüye kullanma’ suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde Baro Başkanlığımızca işlem yapılmasını dilerim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.