Feyzioğlu’ndan 1.5 milyonluk broşür

GÜNDEM 29.09.2019 - 17:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Feyzioğlu’ndan 1.5 milyonluk broşür

Türkiye Barolar Birliği’nin hazırladığı ve 120 bin avukata gönderdiği ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi Neler Getiriyor?’ broşürüne 1.5 milyon harcandığını ileri süren avukatlar bunun bir israf olduğunu dile getirdi.

HABERİMİZ VAR – Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) hazırladığı ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi Neler Getiriyor?’ broşürü için 1.5 milyon lira harcandığını ileri süren avukatlar tepki gösterdi. Broşürün 4 lira posta ücretiyle 120 bin avukata gönderildiğini söyleyen hukukçular, bunun da 480 bin lira tuttuğunu belirterek, “Bu bilgiler elektronik posta adreslerine gönderilebilirdi. Teknoloji çağında bu nasıl israf?” diye sordu. BÜTÜN AVUKATLARIN İNTERNETİ VAR Adresine gönderilen broşürü sosyal medya hesabından paylaşan Antalya Barosu eski yönetim kurulu üyesi Hüseyin Geçilmez’in eleştirisi birçok avukatın katıldığı bir tartışmayı başlattı. TBB’nin yolladığı broşürü PTT çalışanından teslim aldığını söyleyen Geçilmez, “Sadece posta ücreti 4 TL. Baskı, kağıt, zarf masrafı buna dahil değil. 100 binin üzerinde avukata yollandığını hesap edin. Yazıktır, günahtır... Herkesin interneti, bilgi edinme kaynakları mevcut. Bu nasıl bir israf... Bu neyin telaşı, bu neyin hesabıdır?” şeklinde tepki gösterdi. ‘GENEL KURULDA HESABI SORULSUN’ Geçilmez’in paylaşımına yorum yapan Antalyalı avukat Atilla Cem Gürkan, “Galiba birinci sınıf kuşe kağıda basılan ve postayla yollanan bilgilendirme yazısına harcanan para israftır. Yolla kolilerle barolara, üyelerine elden dağıtsın adliyede. Koy internet sitene girelim bakalım. Kendi cebinden çıkmıyor ya para harcar tabii. İbra edilmeseler böyle israflardan dolayı, akıllı harcama yapmaya başlarlar. Yahu devir dijital devri, kitap bile e-kitap olarak tabletten cep telefonundan okunuyor artık. Mali genel kurulda gereği mutlaka yapılacaktır diye umut ediyor ve delege arkadaşlarımıza güveniyorum” ifadelerini kullandı. 
Türkiye Barolar Birliği’nin hazırladığı ve 120 bin avukata gönderdiği ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi Neler Getiriyor?’ broşürüne 1.5 milyon harcandığını ileri süren avukatlar bunun bir israf olduğunu dile getirdi.

HABERİMİZ VAR – Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) hazırladığı ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi Neler Getiriyor?’ broşürü için 1.5 milyon lira harcandığını ileri süren avukatlar tepki gösterdi. Broşürün 4 lira posta ücretiyle 120 bin avukata gönderildiğini söyleyen hukukçular, bunun da 480 bin lira tuttuğunu belirterek, “Bu bilgiler elektronik posta adreslerine gönderilebilirdi. Teknoloji çağında bu nasıl israf?” diye sordu.

BÜTÜN AVUKATLARIN İNTERNETİ VAR

Adresine gönderilen broşürü sosyal medya hesabından paylaşan Antalya Barosu eski yönetim kurulu üyesi Hüseyin Geçilmez’in eleştirisi birçok avukatın katıldığı bir tartışmayı başlattı. TBB’nin yolladığı broşürü PTT çalışanından teslim aldığını söyleyen Geçilmez, “Sadece posta ücreti 4 TL. Baskı, kağıt, zarf masrafı buna dahil değil. 100 binin üzerinde avukata yollandığını hesap edin. Yazıktır, günahtır... Herkesin interneti, bilgi edinme kaynakları mevcut. Bu nasıl bir israf... Bu neyin telaşı, bu neyin hesabıdır?” şeklinde tepki gösterdi.

‘GENEL KURULDA HESABI SORULSUN’

Geçilmez’in paylaşımına yorum yapan Antalyalı avukat Atilla Cem Gürkan, “Galiba birinci sınıf kuşe kağıda basılan ve postayla yollanan bilgilendirme yazısına harcanan para israftır. Yolla kolilerle barolara, üyelerine elden dağıtsın adliyede. Koy internet sitene girelim bakalım. Kendi cebinden çıkmıyor ya para harcar tabii. İbra edilmeseler böyle israflardan dolayı, akıllı harcama yapmaya başlarlar. Yahu devir dijital devri, kitap bile e-kitap olarak tabletten cep telefonundan okunuyor artık. Mali genel kurulda gereği mutlaka yapılacaktır diye umut ediyor ve delege arkadaşlarımıza güveniyorum” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.