Fırsatçılar bunu da yaptı: İyileşen korona hastalarının kanları satışa çıkarıldı

GÜNDEM 01.05.2020 - 17:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Fırsatçılar bunu da yaptı: İyileşen korona hastalarının kanları satışa çıkarıldı

Koronanın çıkış noktası gizemini korurken virüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin kanları, plazma tedavisinde kullanılmak üzere satışa çıkarıldı.

haberimizvar.net-Korona virüs salgınına karşı mücadele dünyanı dört bir yanında sürüyor. Onlarca ülkedeki bilim insanları salgına tedavi bulmak için mesai harcıyor. Bilim insanları iyileşen korona virüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Ancak bu çalışma siber suçluların da iştahını kabartmış durumda. NTV'nin haberine göre; iyileşmiş korona virüs hastalarının kanı, arama motorlarının indeksleyemediği verilerin toplandığı dark web'de aşı olarak satılıyor. Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların korona virüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayımladı. Raporda, çevrimçi suçlular tarafından yasa dışı olarak satılan ürünler arasında, kanın yanı sıra büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ve olası tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların bulunduğu aktarıldı. 
Koronanın çıkış noktası gizemini korurken virüse yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin kanları, plazma tedavisinde kullanılmak üzere satışa çıkarıldı.

haberimizvar.net-Korona virüs salgınına karşı mücadele dünyanı dört bir yanında sürüyor. Onlarca ülkedeki bilim insanları salgına tedavi bulmak için mesai harcıyor.

Bilim insanları iyileşen korona virüs hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Ancak bu çalışma siber suçluların da iştahını kabartmış durumda.

NTV'nin haberine göre; iyileşmiş korona virüs hastalarının kanı, arama motorlarının indeksleyemediği verilerin toplandığı dark web'de aşı olarak satılıyor.

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların korona virüs krizini nasıl fırsata çevirdiğini gösteren bir rapor yayımladı.

korona-8252.jpg

Raporda, çevrimçi suçlular tarafından yasa dışı olarak satılan ürünler arasında, kanın yanı sıra büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ve olası tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçların bulunduğu aktarıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.