'Fransa'nın da derdini biliyoruz'

GÜNDEM 04.09.2020 - 12:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

'Fransa'nın da derdini biliyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili konuşarak, “Diyalogla çözüme evet dedik ama Atina hayır dedi. Kendisine güvenen, haklı olan görüşmeden kaçmaz. Yunanistan da haksız olduğunu biliyor. Yunanistan'ı kışkırtan da Fransa. Fransa'nın da derdini biliyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun Doğu Akdeniz adımı ile ilgili açıklamalarda bulunuyor... Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:   ‘KİMSENİN HAKKINDA GÖZÜMÜZ YOK’ Kimsenin hakkında gözümüz yok. NATO Doğu Akdeniz için iki ülkenin görüşmesini talep ettiğini bildirdi. Biz 'Memnuniyetle' cevabını verdik. Aynı görüş Yunanistan'a da soruldu ve 'Olur' cevabı alındı. Ama Yunanistan sonra NATO Genel Sekreteri'ni yalanladı. Ama burada yalan söyleyen Yunanistan'dır. ‘DİYALOGLA ÇÖZÜME EVET DEDİK’ Diyalogla çözüme evet dedik ama Atina hayır dedi. Kendisine güvenen, haklı olan görüşmeden kaçmaz. Yunanistan da haksız olduğunu biliyor. Yunanistan'ı kışkırtan da Fransa. Fransa'nın da derdini biliyoruz. ‘FRANSA HER GİTTİĞİ YERİ SÖMÜRMÜŞTÜR’ Macron sömürgeci edasıyla gidiyor Lübnan'a ve bizi kötülüyor. Fransa gittiği her yeri sömürmüş ve bitirmiştir. Fransa bizim gittiğimiz yerleri ihya etmemizden rahatsız. Kazan kazan anlayışıyla herkesle ilişkilerimizi kuvvetlendirmek istiyoruz. Macron ne yapacağını şaşırdı. Bu tür davranışları bırakmayı öneriyorum Fransa'ya. “NATO’YU YALANLADILAR” Brüksel'de NATO Genel Sekreteri bir girişimde bulundu. Bazı tekliflerde bulundu. Bir çatışmanın yaşanmaması için teknik düzeyde Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olduğu görüşmelerin başlaması konusunda görüşümüzü sordu. 'Biz her zaman görüşmeden yanayız' dedik. NATO Genel Sekreteri Yunanistan'a görüşünü sordu. Yunanistan 'olur' dedi. Olur dedikten sonra NATO açıklama yaptı. Fakat biz şaşırmadık. Maalesef Yunanistan NATO Genel Sekreterini yalanladı. NATO Genel Sekreteri yalan söylemedi. Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi.   Yunanistan diplomasiden yana olmadığını, AB'nin desteğiyle de, bu desteğin koşulsuz olduğunu düşünüyorduk, o biraz değişti son zamanlarda. NATO'yu yalanlaması gerçekten ibretliktir. Önce olur verdi sonra bu olur'u vermediğini söyledi.  
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki gerilimle ilgili konuşarak, “Diyalogla çözüme evet dedik ama Atina hayır dedi. Kendisine güvenen, haklı olan görüşmeden kaçmaz. Yunanistan da haksız olduğunu biliyor. Yunanistan'ı kışkırtan da Fransa. Fransa'nın da derdini biliyoruz” dedi.

haberimizvar.net- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun Doğu Akdeniz adımı ile ilgili açıklamalarda bulunuyor...

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

‘KİMSENİN HAKKINDA GÖZÜMÜZ YOK’

Kimsenin hakkında gözümüz yok. NATO Doğu Akdeniz için iki ülkenin görüşmesini talep ettiğini bildirdi. Biz 'Memnuniyetle' cevabını verdik. Aynı görüş Yunanistan'a da soruldu ve 'Olur' cevabı alındı. Ama Yunanistan sonra NATO Genel Sekreteri'ni yalanladı. Ama burada yalan söyleyen Yunanistan'dır.

‘DİYALOGLA ÇÖZÜME EVET DEDİK’

Diyalogla çözüme evet dedik ama Atina hayır dedi. Kendisine güvenen, haklı olan görüşmeden kaçmaz. Yunanistan da haksız olduğunu biliyor. Yunanistan'ı kışkırtan da Fransa. Fransa'nın da derdini biliyoruz.

‘FRANSA HER GİTTİĞİ YERİ SÖMÜRMÜŞTÜR’

Macron sömürgeci edasıyla gidiyor Lübnan'a ve bizi kötülüyor. Fransa gittiği her yeri sömürmüş ve bitirmiştir. Fransa bizim gittiğimiz yerleri ihya etmemizden rahatsız. Kazan kazan anlayışıyla herkesle ilişkilerimizi kuvvetlendirmek istiyoruz. Macron ne yapacağını şaşırdı. Bu tür davranışları bırakmayı öneriyorum Fransa'ya.

“NATO’YU YALANLADILAR”

Brüksel'de NATO Genel Sekreteri bir girişimde bulundu. Bazı tekliflerde bulundu. Bir çatışmanın yaşanmaması için teknik düzeyde Yunanistan ve Türkiye'nin içinde olduğu görüşmelerin başlaması konusunda görüşümüzü sordu. 'Biz her zaman görüşmeden yanayız' dedik.

NATO Genel Sekreteri Yunanistan'a görüşünü sordu. Yunanistan 'olur' dedi. Olur dedikten sonra NATO açıklama yaptı. Fakat biz şaşırmadık. Maalesef Yunanistan NATO Genel Sekreterini yalanladı. NATO Genel Sekreteri yalan söylemedi. Yalan söyleyen Yunanistan'ın kendisi.

 

Yunanistan diplomasiden yana olmadığını, AB'nin desteğiyle de, bu desteğin koşulsuz olduğunu düşünüyorduk, o biraz değişti son zamanlarda. NATO'yu yalanlaması gerçekten ibretliktir. Önce olur verdi sonra bu olur'u vermediğini söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.