Gazeteci halktan yanadır

GÜNDEM 26.11.2020 - 13:12, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Gazeteci halktan yanadır

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve yönetim kurulu Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz ve yönetimini ziyaret etti

haberimizvar.net- CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, pandemiden dolayı çalışmaların aksadığını, örgütlenme eylemlerine ara verdiklerini  söyledi. Önemli olanın halk sağlığı olduğunu belirten Duruk, “Medya baskı altında. Özgürlüklerimiz kısıtlanıyor.Toplumsal mutabakat daha güzel günlere yelken açabiliriz” dedi. Duruk’tan sonra söz alan Engin Korkmaz ise gazetecilerin yıpranma hakkı ve basın yasası ile gazetecilik kimlik kartlarının verilmesine ilişkin kaygılarını dile getirdi. Korkmaz, basın kartı verilecek kişileri belirleyen komisyonda gazeteci meslek örgütlerininde mutlaka olması gerektiğini vurguladı. GAZETECİ HALKTAN YANADIR   Medya hakkındaki gelişmeleri yorumlayan Korkmaz, “Gazeteci tarafsız değildir. Halktan yanadır” dedi. Gazetecilik mesleğinin kutsal olduğunu savunan Engin Korkmaz doğru haber için gazetecilerin kendinilerini riske attığının altını çizdi. Korkmaz “ Pandemiye ve her zorluğa rağmen gazeteciler görevinin başında.  Böylesi zor bir mesleği icra eden gazetecilerin daha özgür şartlarda çalışması gerekiyor” diye konuştu.  
CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve yönetim kurulu Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz ve yönetimini ziyaret etti

haberimizvar.net- CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, pandemiden dolayı çalışmaların aksadığını, örgütlenme eylemlerine ara verdiklerini  söyledi. Önemli olanın halk sağlığı olduğunu belirten Duruk, “Medya baskı altında. Özgürlüklerimiz kısıtlanıyor.Toplumsal mutabakat daha güzel günlere yelken açabiliriz” dedi. Duruk’tan sonra söz alan Engin Korkmaz ise gazetecilerin yıpranma hakkı ve basın yasası ile gazetecilik kimlik kartlarının verilmesine ilişkin kaygılarını dile getirdi. Korkmaz, basın kartı verilecek kişileri belirleyen komisyonda gazeteci meslek örgütlerininde mutlaka olması gerektiğini vurguladı.

GAZETECİ HALKTAN YANADIR 
 Medya hakkındaki gelişmeleri yorumlayan Korkmaz, “Gazeteci tarafsız değildir. Halktan yanadır” dedi. Gazetecilik mesleğinin kutsal olduğunu savunan Engin Korkmaz doğru haber için gazetecilerin kendinilerini riske attığının altını çizdi. Korkmaz “ Pandemiye ve her zorluğa rağmen gazeteciler görevinin başında.  Böylesi zor bir mesleği icra eden gazetecilerin daha özgür şartlarda çalışması gerekiyor” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.