Gazetelere yatırım düştü, internete yatırım arttı

GÜNDEM 25.09.2019 - 15:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gazetelere yatırım düştü, internete yatırım arttı

Türkiye’de TV’lere yatırım yüzde 7, gazetelere yatırım ise yüzde 31 oranında düşerken, internet medyasına yatırım ise yüzde 10.8 arttı

haberimizvar.net Türkiye’de medya yatırımları yılın ilk yarısında TV’de yüzde 7, basında yüzde 31 düşerken, dijitalde yüzde 10.8 arttı. Türkiye’de Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’nun tanıtıldığı toplantıda konuşan Deloitte Türkiye Direktörü Alper Günaydın Türkiye’de medya yatırımlarının yılın ilk altı ayında yüzde 3.8 düşüşle 4.3 milyar liraya gerilediğini söyledi. Günaydın medya yatırımlarının yılın ilk yarısında TV mecrasında yüzde 7 düşüşle 2.08 milyar TL, basın mecrasında ise yüzde 31 düşüşle 294 milyon TL olarak kaydedildiğini belirtirken dijital mecrada ise yüzde 10.8 artıp 1.3 milyar TL’ye çıktığını belirtti. REKLAMLARDA ARTIŞ BEKLENTİSİ Reklamcılar Derneği Asbaşkanı Banu Erkıran da reklam yatırımlarında yılın ikinci altı ayının geçen yılki düşük baz nedeniyle daha pozitif geçeceğini ifade etti. Reklam yatırımlarında eylül itibariyle yoğun talep başladığının altını çizen Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Akça da “Özellikle faiz indirimleriyle önümüzdeki dönemde inşaat ve otomotiv reklamlarında hareket olabilir” dedi.
Türkiye’de TV’lere yatırım yüzde 7, gazetelere yatırım ise yüzde 31 oranında düşerken, internet medyasına yatırım ise yüzde 10.8 arttı

haberimizvar.net Türkiye’de medya yatırımları yılın ilk yarısında TV’de yüzde 7, basında yüzde 31 düşerken, dijitalde yüzde 10.8 arttı. Türkiye’de Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’nun tanıtıldığı toplantıda konuşan Deloitte Türkiye Direktörü Alper Günaydın Türkiye’de medya yatırımlarının yılın ilk altı ayında yüzde 3.8 düşüşle 4.3 milyar liraya gerilediğini söyledi. Günaydın medya yatırımlarının yılın ilk yarısında TV mecrasında yüzde 7 düşüşle 2.08 milyar TL, basın mecrasında ise yüzde 31 düşüşle 294 milyon TL olarak kaydedildiğini belirtirken dijital mecrada ise yüzde 10.8 artıp 1.3 milyar TL’ye çıktığını belirtti.

REKLAMLARDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Reklamcılar Derneği Asbaşkanı Banu Erkıran da reklam yatırımlarında yılın ikinci altı ayının geçen yılki düşük baz nedeniyle daha pozitif geçeceğini ifade etti. Reklam yatırımlarında eylül itibariyle yoğun talep başladığının altını çizen Reklamverenler Derneği Başkan Yardımcısı Gökhan Akça da “Özellikle faiz indirimleriyle önümüzdeki dönemde inşaat ve otomotiv reklamlarında hareket olabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.