Gazipaşa’da baz isyanı

21.11.2019 - 17:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gazipaşa’da baz isyanı

Gazipaşa ilçe merkezine kurulmak istenen devasa baz istasyonu halkı isyan ettirdi. CHP ve AKP ilçe başkanları birlikte eyleme katılırken, MHP ilçe başkanı da destek verdi. Tepkiler sonucu inşaat bir süreliğine durduruldu, ama süren belirsizlik halkı tedirgin ediyor.

  haberimizvar.net Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Pazarcı mahallesine dikilen devasa bir direğe kurulmak istenen baz istasyonu bölge sakinlerini isyan ettirdi. İlçe merkezindeki Pazarcı Mahallesi Bostanlar Sokak’a kurulmak istenen baz istasyonuna karşı harekete geçen muhtar Mehmet Tuncel ve mahalle sakinleri Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la görüşerek baz istasyonunun engellenmesini istedi. 11 Kasım günü Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan imza kampanyasına CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, AKP İlçe Başkanı Ali Doğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, “Bu işin siyaseti olmaz” diyerek birlikte katılırken, MHP İlçe Başkanı Numan Terzi de destek mesajı yayınladı. Toplanan imzalar Kaymakam Öztürk’e iletildi.   İNŞAAT BİR SÜRELİĞİNE DURDU   Tepkiler üzerine eksik belgeleri olan baz istasyonu inşaatı bir süreliğine durduruldu. Fakat inşaatın devam edeceğinden endişeli olan Gazipaşalılar, baz istasyonunun tamamen engellenmesi için imza kampanyasını sürdürmeye devam ediyor. Kurulacak baz istasyonunun yakınında anaokulu, çocuk bahçesi, futbol sahası, yapımı devam eden kültür merkezi, üniversite yerleşkesi ve yerleşim alanları olduğunu, hemen yakında emniyet binası yapıldığını vurgulayan mahalle sakinleri, “Çocuklarımızın böyle bir tehlikede olmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı. Kaymakam Öztürk’ün de kendilerine hak verdiğini belirten vatandaşlar, mahalle ilçe merkezine çok yakın olduğu için bütün Gazipaşa’nın bu baz istasyonundan etkileneceğini dile getirdi. 
Gazipaşa ilçe merkezine kurulmak istenen devasa baz istasyonu halkı isyan ettirdi. CHP ve AKP ilçe başkanları birlikte eyleme katılırken, MHP ilçe başkanı da destek verdi. Tepkiler sonucu inşaat bir süreliğine durduruldu, ama süren belirsizlik halkı tedirgin ediyor.

 

haberimizvar.net Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Pazarcı mahallesine dikilen devasa bir direğe kurulmak istenen baz istasyonu bölge sakinlerini isyan ettirdi. İlçe merkezindeki Pazarcı Mahallesi Bostanlar Sokak’a kurulmak istenen baz istasyonuna karşı harekete geçen muhtar Mehmet Tuncel ve mahalle sakinleri Gazipaşa Kaymakamı Cemil Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’la görüşerek baz istasyonunun engellenmesini istedi. 11 Kasım günü Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan imza kampanyasına CHP İlçe Başkanı Ömer Güven, AKP İlçe Başkanı Ali Doğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Ali Toker, “Bu işin siyaseti olmaz” diyerek birlikte katılırken, MHP İlçe Başkanı Numan Terzi de destek mesajı yayınladı. Toplanan imzalar Kaymakam Öztürk’e iletildi.

 

İNŞAAT BİR SÜRELİĞİNE DURDU

 

Tepkiler üzerine eksik belgeleri olan baz istasyonu inşaatı bir süreliğine durduruldu. Fakat inşaatın devam edeceğinden endişeli olan Gazipaşalılar, baz istasyonunun tamamen engellenmesi için imza kampanyasını sürdürmeye devam ediyor. Kurulacak baz istasyonunun yakınında anaokulu, çocuk bahçesi, futbol sahası, yapımı devam eden kültür merkezi, üniversite yerleşkesi ve yerleşim alanları olduğunu, hemen yakında emniyet binası yapıldığını vurgulayan mahalle sakinleri, “Çocuklarımızın böyle bir tehlikede olmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklaması yaptı. Kaymakam Öztürk’ün de kendilerine hak verdiğini belirten vatandaşlar, mahalle ilçe merkezine çok yakın olduğu için bütün Gazipaşa’nın bu baz istasyonundan etkileneceğini dile getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.