Gençlerden 'Gençlik Şöleni'

KÜLTÜR 29.08.2019 - 12:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gençlerden 'Gençlik Şöleni'

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Bilim Federasyonu (ASKEF) çatısı altında faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği'nce (GENÇDER) 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında '1'nci Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni' düzenlendi

haberimizvar.net Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen şölende konuşan ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, federasyonun Türkiye'de ve birçok ülkede temsilcilikleri bulunduğunu, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında uluslararası 22 kültür sanat etkinliğini yaptığını, Türk Cumhuriyetleri arasında köprü oluşturduklarını söyledi. Ünal, Antalya'da yerel yönetimlerin etkinliklere yeterli desteği vermemelerinden yakındı. İLK PROJE HAYAT GEÇTİ GENÇDER Başkanı Süleyman Güzel de derneğin bir süre önce kurulduğunu belirterek, Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni ismi altında ilk kültür-sanat projesini hayata geçirdiklerini, birçok ülkeden konuk ressam, şair, ozan ve ses sanatçıların etkinliklere katıldığını söyledi. Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasının ardından genç müzisyen Can Toprağı'nın gitar dinletisiyle başladı. Ardından şef Hasan Safran'ın yönettiği Türk Halk Müziği Korosu konser verdi. TÜRKÜLER SÖYLENDİR, ŞİİRLER OKUNDU Konser koronun 'Yıldız Akşamdan Doğar' adlı türküsüyle başladı ve 'Aramıza Girmiş Dağlar' adlı türkü ile devam etti. Konserde 'Başında Yazması Var', 'Gönül Senin Elinden', 'Kavurma Koydum Tasa', 'Bağa Gel Bostana Gel', 'Kaçma Güzel Kaçma', 'Gözleri Fettan Güzel', 'Sevda Olmasaydı', 'Başında Yazması Var' adlı ve daha birçok türküler yorumlandı, izleyenler de hep bir ağızdan eşlik etti. Konserde sürpriz sanatçılar da yer aldı. Van'da yaşayan, bazı dizi filmlerinde rol alan ses sanatçısı Veysel Yalvaç sahneye çıktı. Yalvaç, yeni çıkardığı albümünde yer alan neşeli türkülerini türkü severler için yorumladı, izleyenler türkülere halay çekerek, çiftetelli oynayarak eşlik etti. Anadolu'yu gezdiren Türkülerin ardından şairler Yahya Azeroğlu, Gonca Aydemir, Soner Can, Süleyman Güzel de duygu yüklü şiirlerini seslendirdi. Etkinliğe emeği geçenlere çiçek ve plaketle teşekkür edildi.
Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Bilim Federasyonu (ASKEF) çatısı altında faaliyet gösteren Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği'nce (GENÇDER) 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında '1'nci Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni' düzenlendi

haberimizvar.net Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen şölende konuşan ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, federasyonun Türkiye'de ve birçok ülkede temsilcilikleri bulunduğunu, bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında uluslararası 22 kültür sanat etkinliğini yaptığını, Türk Cumhuriyetleri arasında köprü oluşturduklarını söyledi. Ünal, Antalya'da yerel yönetimlerin etkinliklere yeterli desteği vermemelerinden yakındı.

İLK PROJE HAYAT GEÇTİ

GENÇDER Başkanı Süleyman Güzel de derneğin bir süre önce kurulduğunu belirterek, Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni ismi altında ilk kültür-sanat projesini hayata geçirdiklerini, birçok ülkeden konuk ressam, şair, ozan ve ses sanatçıların etkinliklere katıldığını söyledi. Uluslararası Zafer ve Gençlik Şöleni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunmasının ardından genç müzisyen Can Toprağı'nın gitar dinletisiyle başladı. Ardından şef Hasan Safran'ın yönettiği Türk Halk Müziği Korosu konser verdi.

TÜRKÜLER SÖYLENDİR, ŞİİRLER OKUNDU

Konser koronun 'Yıldız Akşamdan Doğar' adlı türküsüyle başladı ve 'Aramıza Girmiş Dağlar' adlı türkü ile devam etti. Konserde 'Başında Yazması Var', 'Gönül Senin Elinden', 'Kavurma Koydum Tasa', 'Bağa Gel Bostana Gel', 'Kaçma Güzel Kaçma', 'Gözleri Fettan Güzel', 'Sevda Olmasaydı', 'Başında Yazması Var' adlı ve daha birçok türküler yorumlandı, izleyenler de hep bir ağızdan eşlik etti. Konserde sürpriz sanatçılar da yer aldı. Van'da yaşayan, bazı dizi filmlerinde rol alan ses sanatçısı Veysel Yalvaç sahneye çıktı. Yalvaç, yeni çıkardığı albümünde yer alan neşeli türkülerini türkü severler için yorumladı, izleyenler türkülere halay çekerek, çiftetelli oynayarak eşlik etti. Anadolu'yu gezdiren Türkülerin ardından şairler Yahya Azeroğlu, Gonca Aydemir, Soner Can, Süleyman Güzel de duygu yüklü şiirlerini seslendirdi. Etkinliğe emeği geçenlere çiçek ve plaketle teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.