Gezi yargılanamaz!

GÜNDEM 17.02.2020 - 21:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Gezi yargılanamaz!

Gezi Davası’nın yarın yapılacak altıncı duruşması öncesi tepkisini gösteren Antalyalı avukat Tuncay Koç, “Ortada hukuk, mahkeme yok. Emir komuta zinciriyle giden bir yapı var. Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir” dedi.

haberimizvar.net-Çevre davaları denilince ilk akla gelen isimlerden olan Antalyalı avukat Tuncay Koç, yarın yapılacak Gezi Davası’nın altıncı duruşması öncesi, “Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir. Gezi’yi yargılayacak bir mahkeme yoktur” ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından yorum yapan Koç, “Sokakta sesimiz çıkmıyor, adliyelerde az kişiyiz. En çok buralarda konuşuyor, anlatıyor, göstermeye çalışıyoruz. Yetmiyor. Türkiye tarihinin en anlamlı protesto gösterilerinden Gezi, siyasi bir davaya dönüştürüldü ve yarın mahkum edilmek isteniyor. Oysa göstericiler kimseyi öldürmedi, kendileri öldü. Failleri doğru dürüst yargılanamadı bile. Gaz fişeklerinden 11 kişi gözünü kaybetti” dedi.  YARGIDA EMİR KOMUTA ZİNCİRİ  AKP iktidarının Gezi’yi suç saymaya olayların üzerinden 6 yıl geçtikten sonra karar verdiğini belirten Tuncay Koç, “Ortada hukuk, mahkeme yok. Emir komuta zinciriyle giden bir yapı var. Aynı yapı, ÇHD’li avukatlar ve Selçuk Kozağaçlı davasında da vardı, şimdi onlar hukuksuz yargılamalara dikkat çekmek için açlık grevindeler... Hükümle tahliye edilen sonra tekrar tutuklanan Ahmet Altan dosyasında da vardı. Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir. Gezi’yi yargılayacak bir mahkeme yoktur” şeklinde tavır koydu.  
Gezi Davası’nın yarın yapılacak altıncı duruşması öncesi tepkisini gösteren Antalyalı avukat Tuncay Koç, “Ortada hukuk, mahkeme yok. Emir komuta zinciriyle giden bir yapı var. Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir” dedi.

haberimizvar.net-Çevre davaları denilince ilk akla gelen isimlerden olan Antalyalı avukat Tuncay Koç, yarın yapılacak Gezi Davası’nın altıncı duruşması öncesi, “Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir. Gezi’yi yargılayacak bir mahkeme yoktur” ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından yorum yapan Koç, “Sokakta sesimiz çıkmıyor, adliyelerde az kişiyiz. En çok buralarda konuşuyor, anlatıyor, göstermeye çalışıyoruz. Yetmiyor. Türkiye tarihinin en anlamlı protesto gösterilerinden Gezi, siyasi bir davaya dönüştürüldü ve yarın mahkum edilmek isteniyor. Oysa göstericiler kimseyi öldürmedi, kendileri öldü. Failleri doğru dürüst yargılanamadı bile. Gaz fişeklerinden 11 kişi gözünü kaybetti” dedi.

 YARGIDA EMİR KOMUTA ZİNCİRİ

 AKP iktidarının Gezi’yi suç saymaya olayların üzerinden 6 yıl geçtikten sonra karar verdiğini belirten Tuncay Koç, “Ortada hukuk, mahkeme yok. Emir komuta zinciriyle giden bir yapı var.
Aynı yapı, ÇHD’li avukatlar ve Selçuk Kozağaçlı davasında da vardı, şimdi onlar hukuksuz yargılamalara dikkat çekmek için açlık grevindeler... Hükümle tahliye edilen sonra tekrar tutuklanan Ahmet Altan dosyasında da vardı. Gezi yargılanamaz. Gezi bu toprakların yüz akı bir halk hareketidir. Gezi’yi yargılayacak bir mahkeme yoktur” şeklinde tavır koydu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.