Gıda fiyatının artış sebebi etiket değil!

GÜNDEM 13.04.2022 - 10:43, Güncelleme: 13.04.2022 - 10:43
 

Gıda fiyatının artış sebebi etiket değil!

CHP’li Özer, tarımsal girdi fiyatlarının gıda fiyatlarını artırdığını ama iktidarın marketteki etiketle mücadele ettiğini söyledi. Özer, nakliye maliyetindeki artışın önemli etkisini ise şu sözlerle dile getirdi: “Antalya’dan bir taşı İstanbul’daki rafa gönder, fiyatı rafta 15 lira olur.”

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın çiftçiye verdiği sözleri tutmadığını, çiftçilere yasal hakları olan desteklemelerin hakkıyla yapılmadığını söyledi. İktidarın gıda fiyatlarındaki artışın sebebini tarımsal girdilerdeki artan fiyatlarda değil de marketlerdeki etiketlerde aradığını söyleyen CHP’li Özer, “Siz etiketlerle mücadeleyi kendinize şiar edinmişsiniz” dedi. İyi Parti’nin tarımsal girdi fiyatlarındaki artışın sebeplerini araştırmak için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken önerge üzerine konuşan CHP’li Özer “20 yıl daha iktidar olsanız Türkiye’deki açlığı bitiremezsiniz” dedi. 800 BİN ÇİFTÇİ GİTMİŞ, BUNU SORAN YOK CHP’li Özer konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “Otuz yıldır Kumluca’da tarım yapıyorum, bir üretici olarak Adalet ve Kalkınma Partisinin tarımdaki politikasını anlayabilmiş değilim. Nasıl bir anlayıştır? Nasıl bir tarıma bakış açısıdır? Nasıl hayvancılığa bakış açısıdır? Domates fiyatları 25-30 lira olmuş, biber fiyatları 40 lirayı bulmuş ama iki Trakya büyüklüğündeki arazi ekim dışı kalmış, bunu soran yok. 800 bin çiftçi ÇKS kaydını sildirmiş, tarımdan uzaklaşmış iktidardan tık yok. Etiketlerle mücadele etmeyi kendinize şiar edinmişsiniz. Marketlere gidiyorsunuz, domates kaç para, et kaç para, buna bakıyorsunuz ama yirmi yıldır dönüp de bir kere şuna bakmadınız: Ya bu fiyatın sebebi ne? Bu nakliyeden, kim nereden nereye taşıyor, bunu hiç ölçmediniz. Bir arkadaşım söylüyor: Antalya’nın Konyaaltı Sahili’nden 1 tane taş al, taşı İstanbul’da rafa gönder, fiyatı rafta 15 lira olur.” KANGRENLİ AYAĞA POMAT SÜRÜLMEZ Türkiye’de yaşanan gıda sıkıntısına ve artan yoksulluğa da dikkat çeken Özer şöyle devam etti: “Siz çiftçiye verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz, 2006’dan beri 211 milyar lira çiftçiye taktıysanız, çiftçiyi desteklemediyseniz olmaz. Hala marketteki fiyatlara bakarak bu işi çözeceğinizi zannediyorsanız, bir yirmi sene daha iktidar olsanız hiçbir şey yapamazsınız, Türkiye’de açlığı bitiremezsiniz. Bir tarım bakanı geldi geçti, tarıma bakıyordu sadece. Yeni bakan tarımdan anlıyor sandık, o da dedi ki: Türkiye’de aç yok. Türkiye’de her şey güzel yürüyor. Yani siz hâlâ iktidar partisi olarak kangren olmuş ayağı pomatla tedavi etmeye çalışırsanız, o kangrenin sebeplerini araştırmazsanız, bu millet aç kalmaya devam eder. Bu sizi götürecek arkadaşlar, bu sizi götürüyor. Sahadayım, çiftçiyle konuşuyorum, gidiyorsunuz. Hepinize güle güle.”
CHP’li Özer, tarımsal girdi fiyatlarının gıda fiyatlarını artırdığını ama iktidarın marketteki etiketle mücadele ettiğini söyledi. Özer, nakliye maliyetindeki artışın önemli etkisini ise şu sözlerle dile getirdi: “Antalya’dan bir taşı İstanbul’daki rafa gönder, fiyatı rafta 15 lira olur.”

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada iktidarın çiftçiye verdiği sözleri tutmadığını, çiftçilere yasal hakları olan desteklemelerin hakkıyla yapılmadığını söyledi. İktidarın gıda fiyatlarındaki artışın sebebini tarımsal girdilerdeki artan fiyatlarda değil de marketlerdeki etiketlerde aradığını söyleyen CHP’li Özer, “Siz etiketlerle mücadeleyi kendinize şiar edinmişsiniz” dedi. İyi Parti’nin tarımsal girdi fiyatlarındaki artışın sebeplerini araştırmak için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilirken önerge üzerine konuşan CHP’li Özer “20 yıl daha iktidar olsanız Türkiye’deki açlığı bitiremezsiniz” dedi.

800 BİN ÇİFTÇİ GİTMİŞ, BUNU SORAN YOK

CHP’li Özer konuşmasında şu ifadelerde bulundu: “Otuz yıldır Kumluca’da tarım yapıyorum, bir üretici olarak Adalet ve Kalkınma Partisinin tarımdaki politikasını anlayabilmiş değilim. Nasıl bir anlayıştır? Nasıl bir tarıma bakış açısıdır? Nasıl hayvancılığa bakış açısıdır? Domates fiyatları 25-30 lira olmuş, biber fiyatları 40 lirayı bulmuş ama iki Trakya büyüklüğündeki arazi ekim dışı kalmış, bunu soran yok. 800 bin çiftçi ÇKS kaydını sildirmiş, tarımdan uzaklaşmış iktidardan tık yok. Etiketlerle mücadele etmeyi kendinize şiar edinmişsiniz. Marketlere gidiyorsunuz, domates kaç para, et kaç para, buna bakıyorsunuz ama yirmi yıldır dönüp de bir kere şuna bakmadınız: Ya bu fiyatın sebebi ne? Bu nakliyeden, kim nereden nereye taşıyor, bunu hiç ölçmediniz. Bir arkadaşım söylüyor: Antalya’nın Konyaaltı Sahili’nden 1 tane taş al, taşı İstanbul’da rafa gönder, fiyatı rafta 15 lira olur.”

KANGRENLİ AYAĞA POMAT SÜRÜLMEZ

Türkiye’de yaşanan gıda sıkıntısına ve artan yoksulluğa da dikkat çeken Özer şöyle devam etti: “Siz çiftçiye verdiğiniz sözleri yerine getirmezseniz, 2006’dan beri 211 milyar lira çiftçiye taktıysanız, çiftçiyi desteklemediyseniz olmaz. Hala marketteki fiyatlara bakarak bu işi çözeceğinizi zannediyorsanız, bir yirmi sene daha iktidar olsanız hiçbir şey yapamazsınız, Türkiye’de açlığı bitiremezsiniz. Bir tarım bakanı geldi geçti, tarıma bakıyordu sadece. Yeni bakan tarımdan anlıyor sandık, o da dedi ki: Türkiye’de aç yok. Türkiye’de her şey güzel yürüyor. Yani siz hâlâ iktidar partisi olarak kangren olmuş ayağı pomatla tedavi etmeye çalışırsanız, o kangrenin sebeplerini araştırmazsanız, bu millet aç kalmaya devam eder. Bu sizi götürecek arkadaşlar, bu sizi götürüyor. Sahadayım, çiftçiyle konuşuyorum, gidiyorsunuz. Hepinize güle güle.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.