Girik hastane kurbanı mı?

GÜNDEM 01.02.2022 - 18:01, Güncelleme: 01.02.2022 - 18:01
 

Girik hastane kurbanı mı?

İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitiren Yeşilçam oyuncusu Fatma Girik'in (79) kardeşi Günay Girik, yeğeni Ahu Turan Aşkar ile hastane hakkında 'ihmal' ve 'taksirle ölüme neden olma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net- Fatma Girik, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki özel hastanede, 24 Ocak'ta Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Girik, 28 Ocak'ta Bodrum'da, 2015'te ölen hayat arkadaşı Memduh Ün'ün mezarının yanında toprağa verildi. Ablasının ölümünde ihmal olduğunu ileri süren Günay Girik de avukatı aracılığıyla yeğeni Ahu Turan Aşkar ile hastane hakkında 'ihmal' ve 'taksirle ölüme neden olma' iddiasıyla Bodrum Sulh Ceza Hakimliği'ne suç duyurusunda bulundu.  AVUKAT: BAKICISININ TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞ Günay Girik'in avukatı Akın Centilmen, "Ayın 16'sında Fatma hanım, hastanede yatarken Türkmenistan uyruklu bakıcısı, Girik'in yeğeni Ahu Turan Aşkar'a kendini iyi hissetmediğini ve test yaptırmak istediğini söylüyor. Test ücretinin 1000 lira gibi bir tutar olduğunu söyleyen bakıcının beyanına göre, Aşkar, parayı çok buluyor ve teste gerek olmadığını söylüyor. Daha sonra Fatma hanımda semptomlar çıkıyor, fenalaşınca yoğun bakıma alıyorlar ve bakıcıya test yapılıyor. Testin sonucu pozitif çıkıyor. Duyduğumuza göre Ahu hanım aşı karşıtıymış. Daha sonra bakıcı her şeyi Günay beye anlatıyor. Biz de olayda hem hastanenin hem de Ahu hanımın ihmali olduğu gerekçesiyle bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı taksirle ölüme neden olma suçundan Bodrum Sulh Ceza Hakimliği'ne suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyanın İstanbul'a gönderileceği ve soruşturmanın orada süreceği kaydedildi.
İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitiren Yeşilçam oyuncusu Fatma Girik'in (79) kardeşi Günay Girik, yeğeni Ahu Turan Aşkar ile hastane hakkında 'ihmal' ve 'taksirle ölüme neden olma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

haberimizvar.net- Fatma Girik, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'daki özel hastanede, 24 Ocak'ta Covid-19'a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Girik, 28 Ocak'ta Bodrum'da, 2015'te ölen hayat arkadaşı Memduh Ün'ün mezarının yanında toprağa verildi. Ablasının ölümünde ihmal olduğunu ileri süren Günay Girik de avukatı aracılığıyla yeğeni Ahu Turan Aşkar ile hastane hakkında 'ihmal' ve 'taksirle ölüme neden olma' iddiasıyla Bodrum Sulh Ceza Hakimliği'ne suç duyurusunda bulundu. 

AVUKAT: BAKICISININ TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞ

Günay Girik'in avukatı Akın Centilmen, "Ayın 16'sında Fatma hanım, hastanede yatarken Türkmenistan uyruklu bakıcısı, Girik'in yeğeni Ahu Turan Aşkar'a kendini iyi hissetmediğini ve test yaptırmak istediğini söylüyor. Test ücretinin 1000 lira gibi bir tutar olduğunu söyleyen bakıcının beyanına göre, Aşkar, parayı çok buluyor ve teste gerek olmadığını söylüyor. Daha sonra Fatma hanımda semptomlar çıkıyor, fenalaşınca yoğun bakıma alıyorlar ve bakıcıya test yapılıyor. Testin sonucu pozitif çıkıyor. Duyduğumuza göre Ahu hanım aşı karşıtıymış. Daha sonra bakıcı her şeyi Günay beye anlatıyor. Biz de olayda hem hastanenin hem de Ahu hanımın ihmali olduğu gerekçesiyle bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı taksirle ölüme neden olma suçundan Bodrum Sulh Ceza Hakimliği'ne suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosyanın İstanbul'a gönderileceği ve soruşturmanın orada süreceği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.