Göbeklitepe’nin adı değişiyor

GÜNDEM 28.06.2021 - 09:34, Güncelleme: 28.06.2021 - 09:34
 

Göbeklitepe’nin adı değişiyor

Dünyaca ünlü Göbeklitepe’nin adının değiştirileceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Artık 12 tepe diyeceğiz” dedi.

haberimizvar- Şanlıurfa’daki ünlü Göbeklitepe’de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bölgenin isminin değiştirileceğini açıkladı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Göbeklitepe’nin civarında birtakım önemli merkezleri daha keşfettiklerini aktaran Ersoy, “Aslında artık Göbeklitepe, Göbeklitepe ile sınırlı değil. Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Buradan detayını ilk kez vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalışma var, tamamlanmak üzere, Eylül ayında tanıtımını yapacağız. Dünyanın birçok üniversitesiyle, arkeoloji konusunda uzmanlaşmış kazı başkanlarıyla da iş birliği yaparak 12 tepeyi dünya lansmanı şeklinde sunacağız” dedi. GÜNEYDOĞUNUN PİRAMİTLERİ Ersoy şunları söyledi: “Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu’nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapıldıktan sonra çok fazla ses getirecek, Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düşünüyoruz. Mezopotamya diye baktığınız zaman bu bölgenin kendine has bir kültürü var. Kendine has tescilli gastronomisi var. Birçok ürünü var. Bunu da eşsiz olan arkeolojik değeriyle birleştirdiğiniz zaman ortaya harika bir şey çıkıyor”. 
Dünyaca ünlü Göbeklitepe’nin adının değiştirileceğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Artık 12 tepe diyeceğiz” dedi.

haberimizvar- Şanlıurfa’daki ünlü Göbeklitepe’de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bölgenin isminin değiştirileceğini açıkladı. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Göbeklitepe’nin civarında birtakım önemli merkezleri daha keşfettiklerini aktaran Ersoy, “Aslında artık Göbeklitepe, Göbeklitepe ile sınırlı değil. Göbeklitepe çevresindeki 100 kilometrelik bir hat üzerinde 11 tane daha nokta tepemiz var. Buradan detayını ilk kez vermiş olacağız ve artık 12 tepe diyeceğiz. 12 tepe ile ilgili büyük bir çalışma var, tamamlanmak üzere, Eylül ayında tanıtımını yapacağız. Dünyanın birçok üniversitesiyle, arkeoloji konusunda uzmanlaşmış kazı başkanlarıyla da iş birliği yaparak 12 tepeyi dünya lansmanı şeklinde sunacağız” dedi.

GÜNEYDOĞUNUN PİRAMİTLERİ

Ersoy şunları söyledi: “Dünyada çok popüler bir yer haline gelecek, hatta Güneydoğu’nun Piramitleri diyebiliriz buna. Lansman yapıldıktan sonra çok fazla ses getirecek, Türkiye’nin eşi benzeri olmayan bir hazinesi olarak düşünüyoruz. Mezopotamya diye baktığınız zaman bu bölgenin kendine has bir kültürü var. Kendine has tescilli gastronomisi var. Birçok ürünü var. Bunu da eşsiz olan arkeolojik değeriyle birleştirdiğiniz zaman ortaya harika bir şey çıkıyor”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.