Gökyüzündeki toz, yağmurla birlikte çamura dönebilir!

YEREL 20.05.2020 - 17:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Gökyüzündeki toz, yağmurla birlikte çamura dönebilir!

Antalya'nın üzerini kaplayan toz taşınımı, kent siluetinin görüşünü azalttı. Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımı sırasında yağmurun yağması durumunda, tozun yeryüzüne çamur olarak ulaşabileceğini belirtti.

haberimizvar.net-Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla geçen pazar 43 derece ile 91 yılın mayıs ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı Antalya'da, son günlerde kentin üstünü toz bulutu kapladı. Kentte sıcak hava etkisini göstermeye devam ederken, Afrika üzerinden taşınan toz yoğunluğu kenti çevreleyen Beydağları ile kent siluetinin görüşünü azalttı. Türkiye'de günlük ortalama yüzey toz konsantrasyonunun en fazla ölçüldüğü il 474 metreküp ile Antalya oldu. Afrika üzerinden taşınan tozun atmosferde konsantrasyonu artırdığı için yeryüzünde görüş mesafesini olumsuz etkilemediği, ancak gökyüzündeki tozun yağmur ile birlikte yeryüzüne çamur olarak ulaşabileceği bildirildi. BİLGİ VERDİ Meteoroloji yetkililerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgede son günlerde toz miktarında artış var. Afrika sıcakları ile birlikte gelen, sıcaklıklar devam ederken toz taşınımı da devam ediyor. Şu anki miktarıyla insan sağlığı için zarar teşkil edecek bir yoğunlukta değil. Toz taşınımı havada bulanıklık yaratıyor, eğer taşınım sırasında yağmur yağarsa gökyüzündeki toz çamur olarak yeryüzüne ulaşabilir." 
Antalya'nın üzerini kaplayan toz taşınımı, kent siluetinin görüşünü azalttı. Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımı sırasında yağmurun yağması durumunda, tozun yeryüzüne çamur olarak ulaşabileceğini belirtti.

haberimizvar.net-Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla geçen pazar 43 derece ile 91 yılın mayıs ayı sıcaklık rekorunun kırıldığı Antalya'da, son günlerde kentin üstünü toz bulutu kapladı. Kentte sıcak hava etkisini göstermeye devam ederken, Afrika üzerinden taşınan toz yoğunluğu kenti çevreleyen Beydağları ile kent siluetinin görüşünü azalttı. Türkiye'de günlük ortalama yüzey toz konsantrasyonunun en fazla ölçüldüğü il 474 metreküp ile Antalya oldu. Afrika üzerinden taşınan tozun atmosferde konsantrasyonu artırdığı için yeryüzünde görüş mesafesini olumsuz etkilemediği, ancak gökyüzündeki tozun yağmur ile birlikte yeryüzüne çamur olarak ulaşabileceği bildirildi.

BİLGİ VERDİ

Meteoroloji yetkililerinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bölgede son günlerde toz miktarında artış var. Afrika sıcakları ile birlikte gelen, sıcaklıklar devam ederken toz taşınımı da devam ediyor. Şu anki miktarıyla insan sağlığı için zarar teşkil edecek bir yoğunlukta değil. Toz taşınımı havada bulanıklık yaratıyor, eğer taşınım sırasında yağmur yağarsa gökyüzündeki toz çamur olarak yeryüzüne ulaşabilir." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.