Gözler Ayasofya’da

GÜNDEM 24.07.2020 - 10:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Gözler Ayasofya’da

Ayasofya 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılıyor. Tarihi gün için hazırlıklar tamamlanırken, bugün kılınacak Cuma namazı öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Gece saatlerinde güvenlik önemleri kapsamında camii önü ve çevresinden uzaklaştırılan vatandaşlar, geceyi caminin çevresinde geçirdi.

haberimizvar.met- Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılınacak. Vatandaşlar bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın ediyor. Günün ilk ışıkları ile birlikte çok sayıda vatandaş Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gelerek, cuma namazı kılmak için arasta pazarı tarafındaki güvenlik kontrol noktasında ellerinde seccadelerle beklemeye başladı.Danıştay'ın kararının ardından 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hazırlıklar ile güvenlik önlemleri kapsamında vatandaş girişine kapatıldı.   VATANDAŞLAR AKIN ETTİ Sabah namazı için gelen vatandaşlar bölgeye alınmayınca yoğunluk oluşturdu.Ellerinde seccadelerle gelen vatandaşlar caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı vatandaşlar başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında saf tutarak namaz kıldı.   ALANA GİRİŞLER 10.00’DA BAŞLADI Namaz kılınacak alanlara girişler 10.00’dan itibaren başladı. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılıyor. Bu kapsamda alanda kurulan 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapıyor.   METRO, MARMARAY DEVAM EDİYOR Ayasofya Camisi’nin açılışı dolayısıyla Tarihi Yarımada’da Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü dün akşam 20.00’den itibaren trafiğe kapatıldı.   BAKAN KOCA’DAN UYARI Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken korona virüsü ve mesafe uyarısında bulundu. Bakan Koca Ayasofya’da bugün kılınacak Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Koca, “Ayasofya’da kılınacak Cuma namazında, tarihi anı yaşama heyecanıyla, halkımızın tedbirleri terk etmeyeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler salgın boyunca en büyük kalabalığın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında oluşacağını gösteriyor. Tedbirli cumaları örnek alalım” ifadelerini kullandı.   VALİ SON HALİNİ PAYLAŞTI İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan son dakika paylaşımı geldi. Vali Yerlikaya, bugün kılınacak olan Cuma namazı ile birlikte 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii içerisinden fotoğraf karesi paylaştı. Fotoğraf karesinde tüm hazırlıkların tamamlandığı görüldü. Paylaşımına bir de not düşen Vali Yerlikaya, "Tarihi bir güne uyandık. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı için hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün İstanbul’un parolası; maske, mesafe, sabır, anlayış olacak. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor görevli kardeşlerime başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.     
Ayasofya 86 yıl sonra bugün yeniden ibadete açılıyor. Tarihi gün için hazırlıklar tamamlanırken, bugün kılınacak Cuma namazı öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Gece saatlerinde güvenlik önemleri kapsamında camii önü ve çevresinden uzaklaştırılan vatandaşlar, geceyi caminin çevresinde geçirdi.

haberimizvar.met- Ayasofya Camii'nde 86 yıl sonra ilk namaz kılınacak. Vatandaşlar bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne akın ediyor. Günün ilk ışıkları ile birlikte çok sayıda vatandaş Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne gelerek, cuma namazı kılmak için arasta pazarı tarafındaki güvenlik kontrol noktasında ellerinde seccadelerle beklemeye başladı.Danıştay'ın kararının ardından 86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hazırlıklar ile güvenlik önlemleri kapsamında vatandaş girişine kapatıldı.

 

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Sabah namazı için gelen vatandaşlar bölgeye alınmayınca yoğunluk oluşturdu.Ellerinde seccadelerle gelen vatandaşlar caminin bulunduğu bölgedeki güvenlik noktalarında durduruldu. Bunun üzerine bazı vatandaşlar başka camilere giderken, bazıları ise güvenlik noktalarında saf tutarak namaz kıldı.

 

ALANA GİRİŞLER 10.00’DA BAŞLADI

Namaz kılınacak alanlara girişler 10.00’dan itibaren başladı. Giriş noktalarında, ateş ölçümü ve maske kontrolü yapılıyor. Bu kapsamda alanda kurulan 17 sağlık noktasında 736 sağlık personeli, 1’i helikopter ambulans olmak üzere 101 ambulans görev yapıyor.

 

METRO, MARMARAY DEVAM EDİYOR

Ayasofya Camisi’nin açılışı dolayısıyla Tarihi Yarımada’da Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden Tarihi Yarımada istikametine giden tüm yollar ve Galata Köprüsü dün akşam 20.00’den itibaren trafiğe kapatıldı.

 

BAKAN KOCA’DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken korona virüsü ve mesafe uyarısında bulundu. Bakan Koca Ayasofya’da bugün kılınacak Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Koca, “Ayasofya’da kılınacak Cuma namazında, tarihi anı yaşama heyecanıyla, halkımızın tedbirleri terk etmeyeceğini umuyoruz. Şu ana kadar ulaşılan bilgiler salgın boyunca en büyük kalabalığın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında oluşacağını gösteriyor. Tedbirli cumaları örnek alalım” ifadelerini kullandı.

 

VALİ SON HALİNİ PAYLAŞTI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan son dakika paylaşımı geldi. Vali Yerlikaya, bugün kılınacak olan Cuma namazı ile birlikte 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii içerisinden fotoğraf karesi paylaştı. Fotoğraf karesinde tüm hazırlıkların tamamlandığı görüldü. Paylaşımına bir de not düşen Vali Yerlikaya, "Tarihi bir güne uyandık. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin ibadete açılışı için hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün İstanbul’un parolası; maske, mesafe, sabır, anlayış olacak. Misafirlerimize hoş geldiniz diyor görevli kardeşlerime başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.