Irkçılık karşıtlığına Türkiye'den destek

GÜNDEM 13.07.2020 - 12:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Irkçılık karşıtlığına Türkiye'den destek

Türkiye'nin farklı otellerinde sahneye çıkan 20 şarkıcı, ABD'de polis şiddeti sonrası başlayan ırkçılık karşıtı eylemlere destek vermek için 'Blacks Lives Matter: Siyahların yaşamı önemlidir' çalışmasına imza attı.

haberimizvar.net-ABD'de mayıs ayında siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı protestolarda iki ay geride kaldı. New York, Washington ve Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis kenti başta olmak üzere birçok eyalette süren protestolarda binlerce gösterici sokaklardaydı. ABD'de çığ gibi büyüyen ırkçılık karşıtı eylemlere Türkiye'nin farklı 5 yıldızlı otellerinde sahneye çıkan şarkıcılardan destek geldi. Antalyalı sanatçı ve prodüktör Yamaç Alkan'ın çağrısıyla farklı kentlerden Antalya'ya gelen 19 şarkıcı, 'Black Lives Matter' (Siyahların yaşamı önemlidir) projesine destek verdi. Antalya Havalimanı yakınlarındaki bir fabrikada kurulan dev stüdyoda yönetmenliğini Can Katipzade'nin üstlendiği klipte Türk sanatçılar, 1980'li yıllarda Michael Jackson, Lionel Richie ve Quincy Jones'un birlikte imza attığı 'We Are The World' şarkısını seslendirdi. ÇEKİMLER 2 GÜN SÜRDÜ İki gün süren çekimlerde Çağlar Tuncel, sesinin yanı sıra Michael Jackson kıyafeti ve dansıyla klibe renk katarken, projenin fikir babası prodüktör Yamaç Alkan, kendisi gibi şarkı söyleyen kızı Dilom Alkan ile birlikte mikrofon başındaydı. Sanatçı ve prodüktör Alkan, yaşları 15 ile 48 arasında değişen şarkıcıların farklı şehirlerden geldiğini, çekimlerin 2 gün, klip çalışmasını düzenlemenin bir ay sürdüğünü belirtti. 2020 yılında yaşayıp ırkçılığı kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Yamaç Alkan, "ABD'de başlayan bu olaylardan sonra bence herkesin kendine bir daha çekidüzen vermesi gerekiyor. Hepimizin hem kadın hakları, hem hayvan hakları hem de insan hakları konusunda ortak tutum sergilememiz gerekiyor" dedi BİZDE IRKÇILIK HİÇ OLMADI  Projenin güzel, bir o kadar da zor olduğuna dikkati çeken   Alkan, şöyle konuştu: "İster bu sorun Afrika'da olsun, ister   Asya'da, ister Amerika'da. Global bir sorun. Her zaman insan   ile ilgili bir sorun bizlerin sorunu olmalı, biz çok güzel bir   şekilde  dile getirdiğimizi tahmin ediyorum. Daha önce böyle   uluslararası proje çıkmadı sanatsal olarak, mutluyuz. Türk   insanının bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Çünkü biz   Osmanlı İmparatorluğu'ndan beri hiçbir zaman ırkçılık sorunu   yaşamadık. Bütün ırkları kucaklayan bir imparatorluktuk. İnsan   insandır bizim için." 'We are the world 2020 cover turkey' adıyla   paylaşılan klipte sanatçı Yamaç Alkan'ın yanı sıra, Cenk Türeli,   Gizem Sağnak, Rabia Doğan, Havva Nur Gezer, Ozan Uysal, Yahya Öztürk, Bünyamin Fincan, Emre Tekin, Seda Kara, Okan Çobanoğlu, Cihan Alkan, Mehmet Soydemir, Mali Günay, Hakkı Sucugil, Dilom Alkan, Dennnys Reyes, Eray Aydın, Furkan Özgene, Çağlar Tuncel eseri seslendirdi. Alkan, projenin ABD'deki ırkçılık karşıtı eylemlere Türkiye'den sanatsal olarak destek veren ilk ve büyük bir proje olduğuna da vurguladı. 
Türkiye'nin farklı otellerinde sahneye çıkan 20 şarkıcı, ABD'de polis şiddeti sonrası başlayan ırkçılık karşıtı eylemlere destek vermek için 'Blacks Lives Matter: Siyahların yaşamı önemlidir' çalışmasına imza attı.

haberimizvar.net-ABD'de mayıs ayında siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan ve ülke geneline yayılan ırkçılık karşıtı protestolarda iki ay geride kaldı. New York, Washington ve Floyd'un öldürüldüğü Minneapolis kenti başta olmak üzere birçok eyalette süren protestolarda binlerce gösterici sokaklardaydı. ABD'de çığ gibi büyüyen ırkçılık karşıtı eylemlere Türkiye'nin farklı 5 yıldızlı otellerinde sahneye çıkan şarkıcılardan destek geldi. Antalyalı sanatçı ve prodüktör Yamaç Alkan'ın çağrısıyla farklı kentlerden Antalya'ya gelen 19 şarkıcı, 'Black Lives Matter' (Siyahların yaşamı önemlidir) projesine destek verdi. Antalya Havalimanı yakınlarındaki bir fabrikada kurulan dev stüdyoda yönetmenliğini Can Katipzade'nin üstlendiği klipte Türk sanatçılar, 1980'li yıllarda Michael Jackson, Lionel Richie ve Quincy Jones'un birlikte imza attığı 'We Are The World' şarkısını seslendirdi.

ÇEKİMLER 2 GÜN SÜRDÜ

İki gün süren çekimlerde Çağlar Tuncel, sesinin yanı sıra Michael Jackson kıyafeti ve dansıyla klibe renk katarken, projenin fikir babası prodüktör Yamaç Alkan, kendisi gibi şarkı söyleyen kızı Dilom Alkan ile birlikte mikrofon başındaydı. Sanatçı ve prodüktör Alkan, yaşları 15 ile 48 arasında değişen şarkıcıların farklı şehirlerden geldiğini, çekimlerin 2 gün, klip çalışmasını düzenlemenin bir ay sürdüğünü belirtti. 2020 yılında yaşayıp ırkçılığı kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Yamaç Alkan, "ABD'de başlayan bu olaylardan sonra bence herkesin kendine bir daha çekidüzen vermesi gerekiyor. Hepimizin hem kadın hakları, hem hayvan hakları hem de insan hakları konusunda ortak tutum sergilememiz gerekiyor" dedi

BİZDE IRKÇILIK HİÇ OLMADI

 Projenin güzel, bir o kadar da zor olduğuna dikkati çeken   Alkan, şöyle konuştu: "İster bu sorun Afrika'da olsun, ister   Asya'da, ister Amerika'da. Global bir sorun. Her zaman insan   ile ilgili bir sorun bizlerin sorunu olmalı, biz çok güzel bir   şekilde  dile getirdiğimizi tahmin ediyorum. Daha önce böyle   uluslararası proje çıkmadı sanatsal olarak, mutluyuz. Türk   insanının bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Çünkü biz   Osmanlı İmparatorluğu'ndan beri hiçbir zaman ırkçılık sorunu   yaşamadık. Bütün ırkları kucaklayan bir imparatorluktuk. İnsan   insandır bizim için." 'We are the world 2020 cover turkey' adıyla   paylaşılan klipte sanatçı Yamaç Alkan'ın yanı sıra, Cenk Türeli,   Gizem Sağnak, Rabia Doğan, Havva Nur Gezer, Ozan Uysal, Yahya Öztürk, Bünyamin Fincan, Emre Tekin, Seda Kara, Okan Çobanoğlu, Cihan Alkan, Mehmet Soydemir, Mali Günay, Hakkı Sucugil, Dilom Alkan, Dennnys Reyes, Eray Aydın, Furkan Özgene, Çağlar Tuncel eseri seslendirdi. Alkan, projenin ABD'deki ırkçılık karşıtı eylemlere Türkiye'den sanatsal olarak destek veren ilk ve büyük bir proje olduğuna da vurguladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.