Akdeniz'de sistemi öğrenciler belirleyecek

EĞİTİM 29.08.2020 - 16:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Akdeniz'de sistemi öğrenciler belirleyecek

Akdeniz Üniversitesi'nin yeni eğitim- öğretim yılında, öğrencilere yönelik üç seçenekli bir anket başlıyor. 70 bin civarında öğrencisi bulunan üniversitede, öğrencilerin tercihine göre 'online', 'yüz yüze' ya da 'hibrit' eğitim modeli uygulanacak.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılın ikinci yarısından itibaren, diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi derslerin uzaktan eğitim sisteminde verildiği Akdeniz Üniversitesi'nde, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında uygulanacak model, öğrencilerle yapılacak anketle belirlenecek. Anket önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) alacağı kararlar ve Covid-19'un gidişatı da kararda etkili olacak. REKTÖRDEN AÇIKLAMA Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Sevgili Akdenizli öğrencilerimiz, sizlere bahsettiğimiz anket çalışmamız tamamlanmıştır. Anketteki üç seçeneğe ilişkin hazırlıklarımız da son aşamasındadır. Bizleri yönlendirmede çok faydalı olacak cevaplarınız sonucu en uygun seçeneği, müfredatınıza uyacak şekilde titizlikle hazırlayıp uygulamaya koyacağız. Son olarak şunu ekleyeyim, hibrit eğitimde, isteyen öğrenciler online, isteyen öğrenciler yüz yüze eğitim alacaklardır. Her iki uygulama da eş zamanlı olacaktır. Pratik uygulama için seçenekler bildirilecektir. Hepinize şimdiden başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum" dedi. ÖĞRENCİLERE ÜÇ SEÇENEK 70 bini aşkın öğrencisi bulunan üniversitede, önümüzdeki yıl uygulanacak olan eğitim modeliyle ilgili içeriği tamamlanan ankette öğrencilere üç seçenek sunulacak. Yaklaşık bir hafta sürecek ankete göre öğrenciler 'sadece uzaktan eğitim', 'sadece yüz yüze eğitim' ya da 'hibrit eğitim' şıklarından birini tercih edecek. Hibrit eğitimin, uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin bir arada gerçekleştirildiği karma eğitim olduğu da belirtilerek, öğretim elemanının dersliklerde gerçekleştireceği oturumlara, oturuma derslikte katılmak isteyen öğrenciler arasında mesafe kuralarına uyacak sayıda öğrenci yüz yüze, diğer öğrenciler uzaktan katıldığı bir eğitim şekli olduğu kaydedildi.    DÖRT METREKAREYE BİR ÖĞRENCİ Ankette, sadece yüz yüze eğitim veya hibrit eğitimin tercih edilmesi durumunda öğrencilerin Covid-19 ile ilgili riskleri tamamen bildiği ve bu riskleri kabul ettiğinin varsayılacağı vurgulandı. Okullarda en az 4 metrekareye en fazla bir kişi düşecek şekilde düzenleme yapılacağı da belirtildi.  YÜZ YÜZE EĞİTİM OLURSA? Anketten yüz yüze eğitim sonucu çıkması durumunda alınacak önlemlerde şöyle açıklandı: “Eğitim faaliyetlerine başlamadan önce okul binalarının genel temizliği yapılacak. Her birim için Covid-19 'dan sorumlu bir okul yöneticisi görevlendirilecek. Bu yöneticiler tarafından, belli aralıklarla anlık risk durumları tespit edilecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Okullarda temassız ateş ölçer ve sıvı sabun bulunacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kovaları olacak." 
Akdeniz Üniversitesi'nin yeni eğitim- öğretim yılında, öğrencilere yönelik üç seçenekli bir anket başlıyor. 70 bin civarında öğrencisi bulunan üniversitede, öğrencilerin tercihine göre 'online', 'yüz yüze' ya da 'hibrit' eğitim modeli uygulanacak.

haberimizvar.net- Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yılın ikinci yarısından itibaren, diğer tüm üniversitelerde olduğu gibi derslerin uzaktan eğitim sisteminde verildiği Akdeniz Üniversitesi'nde, önümüzdeki eğitim- öğretim yılında uygulanacak model, öğrencilerle yapılacak anketle belirlenecek. Anket önümüzdeki hafta sonuçlanacak. Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) alacağı kararlar ve Covid-19'un gidişatı da kararda etkili olacak.

REKTÖRDEN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Sevgili Akdenizli öğrencilerimiz, sizlere bahsettiğimiz anket çalışmamız tamamlanmıştır. Anketteki üç seçeneğe ilişkin hazırlıklarımız da son aşamasındadır. Bizleri yönlendirmede çok faydalı olacak cevaplarınız sonucu en uygun seçeneği, müfredatınıza uyacak şekilde titizlikle hazırlayıp uygulamaya koyacağız. Son olarak şunu ekleyeyim, hibrit eğitimde, isteyen öğrenciler online, isteyen öğrenciler yüz yüze eğitim alacaklardır. Her iki uygulama da eş zamanlı olacaktır. Pratik uygulama için seçenekler bildirilecektir. Hepinize şimdiden başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÜÇ SEÇENEK

70 bini aşkın öğrencisi bulunan üniversitede, önümüzdeki yıl uygulanacak olan eğitim modeliyle ilgili içeriği tamamlanan ankette öğrencilere üç seçenek sunulacak. Yaklaşık bir hafta sürecek ankete göre öğrenciler 'sadece uzaktan eğitim', 'sadece yüz yüze eğitim' ya da 'hibrit eğitim' şıklarından birini tercih edecek.

Hibrit eğitimin, uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimin bir arada gerçekleştirildiği karma eğitim olduğu da belirtilerek, öğretim elemanının dersliklerde gerçekleştireceği oturumlara, oturuma derslikte katılmak isteyen öğrenciler arasında mesafe kuralarına uyacak sayıda öğrenci yüz yüze, diğer öğrenciler uzaktan katıldığı bir eğitim şekli olduğu kaydedildi.   

DÖRT METREKAREYE BİR ÖĞRENCİ

Ankette, sadece yüz yüze eğitim veya hibrit eğitimin tercih edilmesi durumunda öğrencilerin Covid-19 ile ilgili riskleri tamamen bildiği ve bu riskleri kabul ettiğinin varsayılacağı vurgulandı. Okullarda en az 4 metrekareye en fazla bir kişi düşecek şekilde düzenleme yapılacağı da belirtildi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM OLURSA?

Anketten yüz yüze eğitim sonucu çıkması durumunda alınacak önlemlerde şöyle açıklandı:

“Eğitim faaliyetlerine başlamadan önce okul binalarının genel temizliği yapılacak. Her birim için Covid-19 'dan sorumlu bir okul yöneticisi görevlendirilecek. Bu yöneticiler tarafından, belli aralıklarla anlık risk durumları tespit edilecek ve gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Okullarda temassız ateş ölçer ve sıvı sabun bulunacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kovaları olacak." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.