AKM'de viyolonsel keyfi

KÜLTÜR 05.02.2020 - 16:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKM'de viyolonsel keyfi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki konuğu, viyolonsel sanatçısı Gözde Yaşar olacak.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek konserde orkestrayı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve müzik direktörü Hakan Şensoy yönetecek. Gözde Yaşar, viyolonseliyle solist sanatçı olarak sahnede yer alacak. Klasik müzik repertuvarının yanı sıra Osmanlı müziği, barok ve modern müzik türlerinde de ülkemizde ve yurt dışında solistlik ve oda müziği çalışmalarını sürdüren Gözde Yaşar, ADSO eşliğinde besteci Çaykovski'nin viyolonsel ve orkestra için kaleme aldığı 'Op.33 - Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserini seslendirecek. Konserde ayrıca besteci Ludwig van Beethoven'ın Romalı komutan Coriolanus'un trajedisini anlatan 'Coriolan' uvertürü, Jean Sibelius'un imzası niteliğindeki eseri 'Valse Triste' (Hüzünlü Vals) ve Joseph Haydn'ın 39 numaralı 'Tempesta di Mare' (Deniz Fırtınası) isimli senfonisi de yorumlanacak.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın (ADSO) konserler dizisinin bu haftaki konuğu, viyolonsel sanatçısı Gözde Yaşar olacak.

haberimizvar.net-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek konserde orkestrayı, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve müzik direktörü Hakan Şensoy yönetecek. Gözde Yaşar, viyolonseliyle solist sanatçı olarak sahnede yer alacak.

Klasik müzik repertuvarının yanı sıra Osmanlı müziği, barok ve modern müzik türlerinde de ülkemizde ve yurt dışında solistlik ve oda müziği çalışmalarını sürdüren Gözde Yaşar, ADSO eşliğinde besteci Çaykovski'nin viyolonsel ve orkestra için kaleme aldığı 'Op.33 - Rokoko Teması Üzerine Çeşitlemeler' adlı eserini seslendirecek.

Konserde ayrıca besteci Ludwig van Beethoven'ın Romalı komutan Coriolanus'un trajedisini anlatan 'Coriolan' uvertürü, Jean Sibelius'un imzası niteliğindeki eseri 'Valse Triste' (Hüzünlü Vals) ve Joseph Haydn'ın 39 numaralı 'Tempesta di Mare' (Deniz Fırtınası) isimli senfonisi de yorumlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.