AKP çiftçiye üvey evlat muamelesi yapıyor

GÜNDEM 27.03.2020 - 15:36, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

AKP çiftçiye üvey evlat muamelesi yapıyor

Korona virüsü ile mücadelede çiftçinin unutulduğunun, yok sayıldığının altını çizen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “AKP iktidarı çiftçiye üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir” çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Hükümetin korona salgınıyla mücadele kapsamında açıkladığı ekonomik önlem paketinde, tarım sektörü ve çalışanlarını yok saydığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üreticiye acilen destek verilmesini istedi. Bayar, “Elbette Türkiye’de ekonominin çarkları dönmelidir, elbette salgın nedeniyle işlerini yapamaz hale gelen sektörler desteklenmelidir. Ancak unutulmaması gereken gerçek şudur: Yaşamak, hastalıklar karşısında ayakta kalabilmek için beslenmek şarttır. Bunun için de gıdaya ulaşım her alanda desteklenmelidir” çağrısı yaptı.   TARIMIN BAŞKENTİNDE ÜRETİM DURDU   Tarımın başkenti Antalya’nın tarımsal ürün ihracatının lokomotifi olduğunu belirten İl Başkanı Bayar, bu kriz döneminde sektörün kendisinden beklenen sorumluluğu yerine getirebilmesi için mutlak desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayar, “Unutulmasın, tarlalar ekilmeyi, seralar dikilmeyi beklemektedir. Bu kapsamda sektörün üretebilir kılınması ülkemiz ve halk sağlığı açısından yaşamsal önemdedir. Bölgemizdeki tarım işletmelerinin açık ve çalışır tutulabilmesi şarttır. Sektör temsilcileri ve meslek kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda tarım sektörüne verilecek destekler ve kırsalda yaşayan halkımız ile tarım işçilerinin sağlığı Korona ile mücadele destek paketlerine dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.   ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİDİR   AKP iktidarının, tarımda da yanlış politikalar izleyerek çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü, üstelik koruma ve kalkınma paketlerinde çiftçiye yer vermeyerek görmezden geldiğini belirten Bayar, “Gelecekte market raflarında, pazar tezgahlarında ve kasap reyonlarında gıdaya ulaşmak istiyorsak tarıma üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir. Fideler serayla, tohum toprakla, süt fabrikayla buluşmalıdır. Bunun için de üreticiye verilen destekler öncelikli hale getirilmeli, banka ve kredi kartı borçları ertelenmeli, tohum, gübre, zirai ilaç, yem, elektrik gibi üretim girdileri desteklenerek üretim maliyetleri düşürülmelidir. Tarım firmalarında çalışan emekçiler sağlık kontrolünden geçirilerek üretimin devamlılığı sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. 
Korona virüsü ile mücadelede çiftçinin unutulduğunun, yok sayıldığının altını çizen CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “AKP iktidarı çiftçiye üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir” çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- Hükümetin korona salgınıyla mücadele kapsamında açıkladığı ekonomik önlem paketinde, tarım sektörü ve çalışanlarını yok saydığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, üreticiye acilen destek verilmesini istedi. Bayar, “Elbette Türkiye’de ekonominin çarkları dönmelidir, elbette salgın nedeniyle işlerini yapamaz hale gelen sektörler desteklenmelidir. Ancak unutulmaması gereken gerçek şudur: Yaşamak, hastalıklar karşısında ayakta kalabilmek için beslenmek şarttır. Bunun için de gıdaya ulaşım her alanda desteklenmelidir” çağrısı yaptı.

 

TARIMIN BAŞKENTİNDE ÜRETİM DURDU

 

Tarımın başkenti Antalya’nın tarımsal ürün ihracatının lokomotifi olduğunu belirten İl Başkanı Bayar, bu kriz döneminde sektörün kendisinden beklenen sorumluluğu yerine getirebilmesi için mutlak desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayar, “Unutulmasın, tarlalar ekilmeyi, seralar dikilmeyi beklemektedir. Bu kapsamda sektörün üretebilir kılınması ülkemiz ve halk sağlığı açısından yaşamsal önemdedir. Bölgemizdeki tarım işletmelerinin açık ve çalışır tutulabilmesi şarttır. Sektör temsilcileri ve meslek kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda tarım sektörüne verilecek destekler ve kırsalda yaşayan halkımız ile tarım işçilerinin sağlığı Korona ile mücadele destek paketlerine dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.

 

ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİDİR

 

AKP iktidarının, tarımda da yanlış politikalar izleyerek çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü, üstelik koruma ve kalkınma paketlerinde çiftçiye yer vermeyerek görmezden geldiğini belirten Bayar, “Gelecekte market raflarında, pazar tezgahlarında ve kasap reyonlarında gıdaya ulaşmak istiyorsak tarıma üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir. Fideler serayla, tohum toprakla, süt fabrikayla buluşmalıdır. Bunun için de üreticiye verilen destekler öncelikli hale getirilmeli, banka ve kredi kartı borçları ertelenmeli, tohum, gübre, zirai ilaç, yem, elektrik gibi üretim girdileri desteklenerek üretim maliyetleri düşürülmelidir. Tarım firmalarında çalışan emekçiler sağlık kontrolünden geçirilerek üretimin devamlılığı sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.