AKP’li başkana CHP’li belediyeden kıyak

SİYASET 07.08.2019 - 14:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

AKP’li başkana CHP’li belediyeden kıyak

Menderes Türel’in yakın dostu olan AESOB’un AKP’li başkanı Adlıhan Dere, ASAT’ın yan şirketi ALDAŞ’ın yönetim kuruluna alındı. Dere, her ay 3 bin 500 lira maaş alacak

haberimizvar.net CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ortağı oldu Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) yan şirketi ALDAŞ AŞ’nin yönetim kuruluna AKP’li Adlıhan Dere atandı. Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) başkanı olan Adlıhan Dere geçmişte AKP’den Kepez ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptı. Dere’nin ALDAŞ yönetimine alınma gerekçesinin,“30 bin esnafı temsil eden bir birlik başkanının ALDAŞ’ın geliştireceği altyapı projelerinde temsil edilmesi” olarak açıklandığı ileri sürüldü. Adlıhan Dere, her ay ‘huzur hakkı’ adı altında 3 bin 500 lira maaş alacak. ALDAŞ’IN YENİ YÖNETİMİ Genel müdürlüğüne Kıvanç Bülent Kuzay’ın atandığı ALDAŞ’ın yeni yönetimi yaklaşık 15 gün önce belirlendi. Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ortak olduğu ALDAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek üstlendi. Yönetim kurulu başkan yardımcısı da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Yönetim kuruluna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ATSO Başkanı Davut Çetin ve ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un yanı sıra Cansel Tuncer Çevikol, Kıvanç Kuzay, Adlıhan Dere, Yusuf Kumbul, Bilal Ateş, Halil Tolga Ayvazoğlu ve Cem Oğuz girdi. AKRABAYA EKDAĞ ÖDÜLÜ Adlıhan Dere’nin yakın akrabası olan Antalya Motosiklet, Bisiklet, Oto Lastik Tamircileri ve Oto Yıkamacıları Odası Başkanı Bayram Dal’ın da Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketlerinden EKDAĞ AŞ’ye yönetim kurulu üyesi olarak atanması tepki çekmişti. 31 Mart seçimleri öncesi AKP’ye çalıştığı ve İYİ Parti’nin Antalya Kurucu İl Başkanı Nizamettin Sağır’ın üzerine yürüdüğü belirtilen Bayram Dal’ın CHP’li bir belediyede maaşa bağlanması yoğun eleştirilere yol açmıştı. EKDAĞ yönetiminde bazı isimler tepki üzerine sonradan değiştirilirken, Bayram Dal yerini korumuştu.
Menderes Türel’in yakın dostu olan AESOB’un AKP’li başkanı Adlıhan Dere, ASAT’ın yan şirketi ALDAŞ’ın yönetim kuruluna alındı. Dere, her ay 3 bin 500 lira maaş alacak

haberimizvar.net CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ortağı oldu Antalya Su ve Atıksu İdaresi’nin (ASAT) yan şirketi ALDAŞ AŞ’nin yönetim kuruluna AKP’li Adlıhan Dere atandı. Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) başkanı olan Adlıhan Dere geçmişte AKP’den Kepez ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptı. Dere’nin ALDAŞ yönetimine alınma gerekçesinin,“30 bin esnafı temsil eden bir birlik başkanının ALDAŞ’ın geliştireceği altyapı projelerinde temsil edilmesi” olarak açıklandığı ileri sürüldü. Adlıhan Dere, her ay ‘huzur hakkı’ adı altında 3 bin 500 lira maaş alacak.

ALDAŞ’IN YENİ YÖNETİMİ

Genel müdürlüğüne Kıvanç Bülent Kuzay’ın atandığı ALDAŞ’ın yeni yönetimi yaklaşık 15 gün önce belirlendi. Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ortak olduğu ALDAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek üstlendi. Yönetim kurulu başkan yardımcısı da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Yönetim kuruluna Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ATSO Başkanı Davut Çetin ve ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt’un yanı sıra Cansel Tuncer Çevikol, Kıvanç Kuzay, Adlıhan Dere, Yusuf Kumbul, Bilal Ateş, Halil Tolga Ayvazoğlu ve Cem Oğuz girdi.

AKRABAYA EKDAĞ ÖDÜLÜ

Adlıhan Dere’nin yakın akrabası olan Antalya Motosiklet, Bisiklet, Oto Lastik Tamircileri ve Oto Yıkamacıları Odası Başkanı Bayram Dal’ın da Büyükşehir Belediyesi’nin yan şirketlerinden EKDAĞ AŞ’ye yönetim kurulu üyesi olarak atanması tepki çekmişti. 31 Mart seçimleri öncesi AKP’ye çalıştığı ve İYİ Parti’nin Antalya Kurucu İl Başkanı Nizamettin Sağır’ın üzerine yürüdüğü belirtilen Bayram Dal’ın CHP’li bir belediyede maaşa bağlanması yoğun eleştirilere yol açmıştı. EKDAĞ yönetiminde bazı isimler tepki üzerine sonradan değiştirilirken, Bayram Dal yerini korumuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.