‘AKP’liler de parlamenter sistem istiyor’

SİYASET 12.01.2020 - 12:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘AKP’liler de parlamenter sistem istiyor’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parlamenter sisteme dönüş isteyenlerin yüzde 64’e yükseldiğini, referandumunda ‘evet’ oyu veren AKP’li seçmenin yüzde 20’sinin iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş istediğini söyledi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panele katıldı. İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği panele, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcıları, İYİ Parti milletvekilleri, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan’ın yönettiği panelde Ahu Özyurt, Deniz Zeyrek, Namık Tan ve Şerif Turgut iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem hakkındaki görüşlerini ve yaptıkları çalışmaları aktardılar.   AKŞENER: MİLLETE YALAN SÖYLENDİ Panelin bitiminde bir değerlendirme konuşması yapan Meral Akşener, ilkini İstanbul’da, ikincisini Ankara’da yaptıkları panelin üçüncüsünü Mersin’de düzenlediklerini anlattı. Türkiye’nin iki önemli dönüşüm yaşadığını, bunlardan birinin 2010 referandumu, ikincisinin ise 2017 referandumu olduğunu belirten Akşener, 2010 referandumu olmasaydı 15 Temmuz darbe girişiminin kalkışmanın olmayacağını, 2017’de ise “millete yalan söylendiğini” ifade etti. PARLAMENTOYA DESTEK YÜZDE 64 Akşener, şunları söyledi: “Biraz önce cep telefonuma gelen araştırma sonucunda bu ülkede parlamenter sisteme dönmek isteyen insan sayısı yüzde 64. Bunu bir vatandaşlık görevi, İnkılap Tarihi hocası olmanın getirdiği bir sorumluluk, Atatürk’ün arkadaşı olan bir amcanın yeğeni olarak görev bildiğim için gündeme getirdik ve vatandaş da arkasında durdu. Referandum da ‘evet’ oyu veren AK Partili seçmenin şu an yüzde 20’si iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yönünde fikir bildiriyor. Bu Erdoğan için de, ülke için de çıkış yolu.” ‘SULTANCILIK YÖNETİM BİÇİMİ’ Çok partili sisteme geçişten 72 yıl sonra Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne “sultancılık yönetim biçimi” denildiğini, “seçimli monarşi” olduğunu söyleyen Akşener, “Demokrasi bir kurallar bütünüdür. Bunu yaşatabilmenin, yeniden organize edebilmenin yolu iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Üçüncü toplantımızda üç ay içerisinde bu konudaki talep yüzde 64-65’e çıkmışsa biz İYİ Parti olarak elbette muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz demektir” dedi. (Kaynak: Gazete Duvar)    
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parlamenter sisteme dönüş isteyenlerin yüzde 64’e yükseldiğini, referandumunda ‘evet’ oyu veren AKP’li seçmenin yüzde 20’sinin iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş istediğini söyledi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de “İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” konulu panele katıldı. İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği panele, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan yardımcıları, İYİ Parti milletvekilleri, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, İYİ Parti Mersin İl Teşkilatı ve çok sayıda partili katıldı. İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan’ın yönettiği panelde Ahu Özyurt, Deniz Zeyrek, Namık Tan ve Şerif Turgut iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem hakkındaki görüşlerini ve yaptıkları çalışmaları aktardılar.

 

AKŞENER: MİLLETE YALAN SÖYLENDİ

Panelin bitiminde bir değerlendirme konuşması yapan Meral Akşener, ilkini İstanbul’da, ikincisini Ankara’da yaptıkları panelin üçüncüsünü Mersin’de düzenlediklerini anlattı. Türkiye’nin iki önemli dönüşüm yaşadığını, bunlardan birinin 2010 referandumu, ikincisinin ise 2017 referandumu olduğunu belirten Akşener, 2010 referandumu olmasaydı 15 Temmuz darbe girişiminin kalkışmanın olmayacağını, 2017’de ise “millete yalan söylendiğini” ifade etti.

PARLAMENTOYA DESTEK YÜZDE 64

Akşener, şunları söyledi: “Biraz önce cep telefonuma gelen araştırma sonucunda bu ülkede parlamenter sisteme dönmek isteyen insan sayısı yüzde 64. Bunu bir vatandaşlık görevi, İnkılap Tarihi hocası olmanın getirdiği bir sorumluluk, Atatürk’ün arkadaşı olan bir amcanın yeğeni olarak görev bildiğim için gündeme getirdik ve vatandaş da arkasında durdu. Referandum da ‘evet’ oyu veren AK Partili seçmenin şu an yüzde 20’si iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yönünde fikir bildiriyor. Bu Erdoğan için de, ülke için de çıkış yolu.”

‘SULTANCILIK YÖNETİM BİÇİMİ’

Çok partili sisteme geçişten 72 yıl sonra Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne “sultancılık yönetim biçimi” denildiğini, “seçimli monarşi” olduğunu söyleyen Akşener, “Demokrasi bir kurallar bütünüdür. Bunu yaşatabilmenin, yeniden organize edebilmenin yolu iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Üçüncü toplantımızda üç ay içerisinde bu konudaki talep yüzde 64-65’e çıkmışsa biz İYİ Parti olarak elbette muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz demektir” dedi. (Kaynak: Gazete Duvar)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.