Anketler iktidarın kimyasını bozdu

SİYASET 11.06.2020 - 12:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Anketler iktidarın kimyasını bozdu

TBMM Genel Kurulu’nda saldırıya uğrayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhur İttifakı’nın anketlerdeki oy kaybı nedeniyle kimyalarının bozulduğunu öne sürerek, “AKP ile MHP refleks olarak en iyi bildikleri şeyi, kutuplaştırma siyasetini yapmaya başladılar. Gerginlikle kendi taraflarını konsolide edebileceklerini düşünüyorlar” dedi.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’yi rahatsız edecek, irrite edecek ve sokağa çekmek isteyen işler yapacaklar” dediğini hatırlatan Özel, “Bunlardan bir tanesi Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, üyelerimizin tutuklanmasıydı. Zaten CHP’yi tahrik edecek bu tip provokasyonları bekliyorduk. Meclis’te şahsıma yönelik yapılan fiziki saldırı da benzer bir amaca hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.   ‘MHP SARAYIN TAŞERONU’ Özel, ‘fiziki saldırıda seçilen taşerona’ dikkat edilmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Daha önce eleştirilerimize fiziki saldırı tehdidinde bulunanlar, bugün de Saray’ın taşeronu olarak fiziki saldırıda bulundular. Bu taşeron kimsenin yapamayacağı pis işleri yapmaya muktedirdir. Biz CHP olarak bir santim eğilir, bir adım geri gider ya da bir kelime eksik konuşursak Saray rejimi ve taşeronu Türkiye’ye diz çöktürürler. Karanlığa karşı aydınlık, çirkinliğe karşı güzellik, korkuya karşı da umut kazanacak” diye konuştu.    TÜİK VERİLERİNİ ELEŞTİRDİ CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis’te dün düzenlediği basın toplantısında da, “Arkadan saldırı üzücüdür. Bir vekilin bir başka vekile bırakın arkadan saldırması, şiddeti çağrıştırması utanç vericidir. Şans eseri yara almadan kurtulduk. Bizi yenecek varsa akılla, sözüyle yenebilir. Bu tip rekabeti MHP’de ve AKP’de özlüyoruz” demişti. Özel, ayrıca TÜİK’in iş aramaktan umudunu kesen kişileri işsiz sayısından çıkararak işsizlik oranını düşürdüğünü belirterek, “573 bin kişi iş aramaktan vazgeçtim, bıktım demiş, bunlar bu kişileri işsiz sayısından düşmüş. Biraz insaf, biraz vicdan, biraz akıl. Bunu nasıl yapabilirsiniz” dedi.    
TBMM Genel Kurulu’nda saldırıya uğrayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhur İttifakı’nın anketlerdeki oy kaybı nedeniyle kimyalarının bozulduğunu öne sürerek, “AKP ile MHP refleks olarak en iyi bildikleri şeyi, kutuplaştırma siyasetini yapmaya başladılar. Gerginlikle kendi taraflarını konsolide edebileceklerini düşünüyorlar” dedi.

haberimizvar.net- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’yi rahatsız edecek, irrite edecek ve sokağa çekmek isteyen işler yapacaklar” dediğini hatırlatan Özel, “Bunlardan bir tanesi Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, üyelerimizin tutuklanmasıydı. Zaten CHP’yi tahrik edecek bu tip provokasyonları bekliyorduk. Meclis’te şahsıma yönelik yapılan fiziki saldırı da benzer bir amaca hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

 

‘MHP SARAYIN TAŞERONU’

Özel, ‘fiziki saldırıda seçilen taşerona’ dikkat edilmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Daha önce eleştirilerimize fiziki saldırı tehdidinde bulunanlar, bugün de Saray’ın taşeronu olarak fiziki saldırıda bulundular. Bu taşeron kimsenin yapamayacağı pis işleri yapmaya muktedirdir. Biz CHP olarak bir santim eğilir, bir adım geri gider ya da bir kelime eksik konuşursak Saray rejimi ve taşeronu Türkiye’ye diz çöktürürler. Karanlığa karşı aydınlık, çirkinliğe karşı güzellik, korkuya karşı da umut kazanacak” diye konuştu. 

 

TÜİK VERİLERİNİ ELEŞTİRDİ

CHP Grup Başkanvekili Özel, Meclis’te dün düzenlediği basın toplantısında da, “Arkadan saldırı üzücüdür. Bir vekilin bir başka vekile bırakın arkadan saldırması, şiddeti çağrıştırması utanç vericidir. Şans eseri yara almadan kurtulduk. Bizi yenecek varsa akılla, sözüyle yenebilir. Bu tip rekabeti MHP’de ve AKP’de özlüyoruz” demişti. Özel, ayrıca TÜİK’in iş aramaktan umudunu kesen kişileri işsiz sayısından çıkararak işsizlik oranını düşürdüğünü belirterek, “573 bin kişi iş aramaktan vazgeçtim, bıktım demiş, bunlar bu kişileri işsiz sayısından düşmüş. Biraz insaf, biraz vicdan, biraz akıl. Bunu nasıl yapabilirsiniz” dedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.