Antalya Barosu’ndan CHP’nin teklifine ret

GÜNDEM 09.01.2020 - 13:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya Barosu’ndan CHP’nin teklifine ret

CHP’li Özgür Özel’in TBMM’ye sunduğu, yazı işleri müdürleri ve zabıt katiplerinin hakim ve savcılığa atanmasını öngören yasa teklifine itiraz eden Antalya Barosu, ‘bilgiden ve ciddiyetten yoksun, popülist bir yaklaşımla verilen’ bu teklifi reddettiklerini açıkladı.

haberimizvar.net-Antalya Baro Başkanlığı, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel tarafından TBMM’ye sunulan 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda değişiklik yapılması teklifini reddettiklerini açıkladı. Teklifin bilgiden ve ciddiyetten yoksun olduğunu, popülist bir yaklaşımla verildiğini belirten Antalya Barosu, “Adalet, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, savunmanın yargı içindeki statüsü, savunma hakkının etkin kullanımı gibi yaşamsal önem taşıyan konularda fikir oluşturulması, ciddi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerekir” açıklaması yaptı. CHP’Lİ ÖZEL’İN DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ Antalya Barosu’nun yaptığı açıklamada CHP’li Özel’in verdiği teklif, “Yazı işleri müdürleri ve zabıt katiplerinin, yapılacak sınavlarda başarılı olmaları koşuluyla, almakta oldukları kadro aylıklarının karşılığı sınıf ve derecedeki idari yargı hakim ve savcılıklarına atanması, bir defaya mahsus olmak üzere bu meslekleri yapan kişilere yaş şartı aranmaksızın hukuk mesleklerine giriş sınavı ve idari yargı ön sınavına girme hakkı tanınması, adalet komisyonlarına, komisyonun görev alanına ilişkin faaliyette bulunan yetkili sendikanın bir temsilcisinin katılabilmesi amaçlanmaktadır” diye özetlendi. YENİ HUKUK FAKÜLTESİNE İTİRAZ Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Ocak 2020 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulmasına karar verildiği de hatırlatılan açıklamada, “Hukukun ve yargının yaşadığı ölümcül sorunlar, hukuk fakültelerinin sayısı, hukuk eğitiminin niteliği ve seviyesi gün gibi ortadayken, hala yeni hukuk fakültesi açılıyor olması sorunları daha da derinleştirecek, yargıya duyulan güveni daha da dibe düşürecek ve bu zararın yükünü herkes çekecektir” denildi. 
CHP’li Özgür Özel’in TBMM’ye sunduğu, yazı işleri müdürleri ve zabıt katiplerinin hakim ve savcılığa atanmasını öngören yasa teklifine itiraz eden Antalya Barosu, ‘bilgiden ve ciddiyetten yoksun, popülist bir yaklaşımla verilen’ bu teklifi reddettiklerini açıkladı.

haberimizvar.net-Antalya Baro Başkanlığı, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel tarafından TBMM’ye sunulan 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu’nda değişiklik yapılması teklifini reddettiklerini açıkladı. Teklifin bilgiden ve ciddiyetten yoksun olduğunu, popülist bir yaklaşımla verildiğini belirten Antalya Barosu, “Adalet, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, savunmanın yargı içindeki statüsü, savunma hakkının etkin kullanımı gibi yaşamsal önem taşıyan konularda fikir oluşturulması, ciddi ve kalıcı çözümler üretilmesi gerekir” açıklaması yaptı.

CHP’Lİ ÖZEL’İN DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ

Antalya Barosu’nun yaptığı açıklamada CHP’li Özel’in verdiği teklif, “Yazı işleri müdürleri ve zabıt katiplerinin, yapılacak sınavlarda başarılı olmaları koşuluyla, almakta oldukları kadro aylıklarının karşılığı sınıf ve derecedeki idari yargı hakim ve savcılıklarına atanması, bir defaya mahsus olmak üzere bu meslekleri yapan kişilere yaş şartı aranmaksızın hukuk mesleklerine giriş sınavı ve idari yargı ön sınavına girme hakkı tanınması, adalet komisyonlarına, komisyonun görev alanına ilişkin faaliyette bulunan yetkili sendikanın bir temsilcisinin katılabilmesi amaçlanmaktadır” diye özetlendi.

YENİ HUKUK FAKÜLTESİNE İTİRAZ

Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Ocak 2020 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulmasına karar verildiği de hatırlatılan açıklamada, “Hukukun ve yargının yaşadığı ölümcül sorunlar, hukuk fakültelerinin sayısı, hukuk eğitiminin niteliği ve seviyesi gün gibi ortadayken, hala yeni hukuk fakültesi açılıyor olması sorunları daha da derinleştirecek, yargıya duyulan güveni daha da dibe düşürecek ve bu zararın yükünü herkes çekecektir” denildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.