Antalya’da 1500 anneye 15 bin 600 lira kreş yardımı

YAŞAM 19.10.2019 - 17:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya’da 1500 anneye 15 bin 600 lira kreş yardımı

Çalışan annelere ayda 650 liralık kreş desteğinin ayrıntıları netleşti. 7 kenti kapsayan projede il kontenjanları da açıklandı. Antalya’nın kontenjanı 1500 anne. 24 ay sürecek teşvik projesinde hak kazanan anneye toplam 15 bin 600 lira yardım yapılacak

haberimizvar.net Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zümrüt Selçuk’tan çalışan annelere 650 lira kreş yardımı müjdesi geldi. Sigortalı çalışan annelere 0-60 aylık çocukları için verilecek 650 liralık (24 ayda 15 bin 600 lira) kreş desteğinin ayrıntıları netleşti. Projede ön kayıt başvuruları sürüyor. Kreş yardımı yapılacak 7 kentten biri olan Antalya’da yardım alacak anne sayısı 1500 kişi olarak açıklandı. Posta gazetesinin haberine göre proje ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB), 0-60 aylık (5 yaşa kadar) çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak. TEK SEFERLİK KIRTASİYE DESTEĞİ Kreş yardımı alacak annenin kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK’ya bildirilen kazancının aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmaması gerekiyor. Bu da 2019 yılı için 5 bin 116 TL’ye karşılık geliyor. Ayrıca mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 Euro) kırtasiye desteği sağlanacak. Destek verilecek anne için yaş sınırı yok. İl kontenjanları da İstanbul 3 bin 250, Ankara, İzmir ve Antalya 1.500, Bursa 1.250, Malatya 750, Elazığ 500 anne olarak belirlendi. Yardımdan doğum izni alan çalışan anne faydalanamayacak. Kreş desteği alacak annelerin en geç kesin kayıt tarihinden bir gün önce bir işverenin yanında 4/A sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmaya başlamış olması gerekiyor. İşten çıkarılma durumunda iş arayan ve çocuğu kreş, anaokulu ve ya gündüz bakımevinde devam edenler, en fazla üç ay projeden yararlanabilecek. DESTEK İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI Süt izni kullanan çalışan anneler de destek alabilecek. Yaz aylarında da mali desteğin sürmesi için çocuğun kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderilmesi gerekiyor. Çocuğunu yaz okuluna gönderenler ise bunu belgeyle kanıtlamak durumunda. Destek 24 ay sürecek. Ancak çocuk 72 aylık olduğunda ya da ilkokula başladığında 24 ay mali destek almış olmasa dahi mali destek sona erecek. Şartlar mücbir sebepler haricinde üç kez ihlal edilirse anne hakkını kaybeder. Projeye ön kayıt için ‘sgkkurumsalcocukbakimi.org’ internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle başvuru yapılabilecek. Birden fazla çocuk için destek alınamayacak. Çalışan annenin çocuğu ile aynı evde yaşaması şart.
Çalışan annelere ayda 650 liralık kreş desteğinin ayrıntıları netleşti. 7 kenti kapsayan projede il kontenjanları da açıklandı. Antalya’nın kontenjanı 1500 anne. 24 ay sürecek teşvik projesinde hak kazanan anneye toplam 15 bin 600 lira yardım yapılacak

haberimizvar.net Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehre Zümrüt Selçuk’tan çalışan annelere 650 lira kreş yardımı müjdesi geldi. Sigortalı çalışan annelere 0-60 aylık çocukları için verilecek 650 liralık (24 ayda 15 bin 600 lira) kreş desteğinin ayrıntıları netleşti. Projede ön kayıt başvuruları sürüyor. Kreş yardımı yapılacak 7 kentten biri olan Antalya’da yardım alacak anne sayısı 1500 kişi olarak açıklandı. Posta gazetesinin haberine göre proje ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB), 0-60 aylık (5 yaşa kadar) çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak.

TEK SEFERLİK KIRTASİYE DESTEĞİ

Kreş yardımı alacak annenin kesin kayıt tarihi itibarıyla son bir yılda SGK’ya bildirilen kazancının aylık ortalamasının, brüt asgari ücretin iki katını aşmaması gerekiyor. Bu da 2019 yılı için 5 bin 116 TL’ye karşılık geliyor. Ayrıca mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 Euro) kırtasiye desteği sağlanacak. Destek verilecek anne için yaş sınırı yok. İl kontenjanları da İstanbul 3 bin 250, Ankara, İzmir ve Antalya 1.500, Bursa 1.250, Malatya 750, Elazığ 500 anne olarak belirlendi. Yardımdan doğum izni alan çalışan anne faydalanamayacak. Kreş desteği alacak annelerin en geç kesin kayıt tarihinden bir gün önce bir işverenin yanında 4/A sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmaya başlamış olması gerekiyor. İşten çıkarılma durumunda iş arayan ve çocuğu kreş, anaokulu ve ya gündüz bakımevinde devam edenler, en fazla üç ay projeden yararlanabilecek.

DESTEK İÇİN ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Süt izni kullanan çalışan anneler de destek alabilecek. Yaz aylarında da mali desteğin sürmesi için çocuğun kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderilmesi gerekiyor. Çocuğunu yaz okuluna gönderenler ise bunu belgeyle kanıtlamak durumunda. Destek 24 ay sürecek. Ancak çocuk 72 aylık olduğunda ya da ilkokula başladığında 24 ay mali destek almış olmasa dahi mali destek sona erecek. Şartlar mücbir sebepler haricinde üç kez ihlal edilirse anne hakkını kaybeder. Projeye ön kayıt için ‘sgkkurumsalcocukbakimi.org’ internet sitesi üzerinden e-Devlet şifresiyle başvuru yapılabilecek. Birden fazla çocuk için destek alınamayacak. Çalışan annenin çocuğu ile aynı evde yaşaması şart.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.