Antalya'da ana caddelerdeki bisiklet yolları kaldırıldı

YEREL 27.11.2019 - 11:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya'da ana caddelerdeki bisiklet yolları kaldırıldı

Antalya kent merkezinde kullanılan bisiklet yollarının bir kısmı, güzergahları doğru olmadığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile kaldırdı.

haberimizvar.netAntalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı- Muratpaşa Lara arasında yapılan 28 kilometrelik bisiklet yolunun Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bölümleri kaldırıldı. UKOME'nin aldığı karara göre bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, yolların kaldırıldığı noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağını duyurdu. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkan Vekili Nurettin Tonguç, yapılan bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığını söyledi. Bu nedenle UKOME genel kurulunda alınan kararla Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bisiklet yollarının kaldırıldığını kaydeden Tonguç, "Bu noktalarda yapılan bisiklet yollarının güzergahları doğru değildi. Bisiklet yolu trafik akışının tersine doğru devam ediyordu. Bu durumda da olası bir kaza kaçınılmaz. Araç sürücüleri ile bisiklet sürücüleri çoğu noktada karşı karşıya geliyordu. Bundan sonra bu noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağız. Trafik kanununda bisikletin zaten yeri var. Biz bu noktalarda uyarı levhalarıyla ve gerekli düzenlemelerle bisikletlilerin fark edilmesi için çalışacağız. Diğer noktalardaki bisiklet yollarının kullanımı devam edecek" dedi. Bisiklet yolunun kaldırılmasına tepki gösteren Antalya Bisiklet Sevenler Grubu yöneticisi Alpaslan Coşkunoğlu, "Yeni bir bisiklet yolu yapılmadan mevcut yolun kaldırılmasına şaşırdık. Ulaştırma Daire Başkan Vekili Nurettin Tonguç aynı zamanda Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi. Kendisiyle görüştük. Bize bisiklet yolunun gereksiz ve tehlikeli olduğunu, bu caddeler üzerinde alternatif bir bisiklet yolu yapılmayacağı bilgisini verdi" diye konuştu.   Bisiklet yollarını geri istediklerini belirten Coşkunoğlu, “Böylesine çağ dışı bir karara kesinlikle karşı olduğumuzu net şekilde bildirmek istiyoruz. Gelişmiş ülkeler sporu özendirecek şekilde bisiklet yollarını desteklerken, bisiklet yolunun kaldırılmasını kınıyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz" diye konuştu.  
Antalya kent merkezinde kullanılan bisiklet yollarının bir kısmı, güzergahları doğru olmadığı gerekçesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile kaldırdı.

haberimizvar.netAntalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konyaaltı- Muratpaşa Lara arasında yapılan 28 kilometrelik bisiklet yolunun Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bölümleri kaldırıldı. UKOME'nin aldığı karara göre bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, yolların kaldırıldığı noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağını duyurdu.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkan Vekili Nurettin Tonguç, yapılan bisiklet yollarının güzergahlarının doğru olmadığını söyledi.

Bu nedenle UKOME genel kurulunda alınan kararla Atatürk, Milli Egemenlik ve Teomanpaşa caddelerindeki bisiklet yollarının kaldırıldığını kaydeden Tonguç, "Bu noktalarda yapılan bisiklet yollarının güzergahları doğru değildi. Bisiklet yolu trafik akışının tersine doğru devam ediyordu. Bu durumda da olası bir kaza kaçınılmaz. Araç sürücüleri ile bisiklet sürücüleri çoğu noktada karşı karşıya geliyordu. Bundan sonra bu noktalarda karma kullanım için çalışmalar yapacağız. Trafik kanununda bisikletin zaten yeri var. Biz bu noktalarda uyarı levhalarıyla ve gerekli düzenlemelerle bisikletlilerin fark edilmesi için çalışacağız. Diğer noktalardaki bisiklet yollarının kullanımı devam edecek" dedi.

Bisiklet yolunun kaldırılmasına tepki gösteren Antalya Bisiklet Sevenler Grubu yöneticisi Alpaslan Coşkunoğlu, "Yeni bir bisiklet yolu yapılmadan mevcut yolun kaldırılmasına şaşırdık. Ulaştırma Daire Başkan Vekili Nurettin Tonguç aynı zamanda Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi. Kendisiyle görüştük. Bize bisiklet yolunun gereksiz ve tehlikeli olduğunu, bu caddeler üzerinde alternatif bir bisiklet yolu yapılmayacağı bilgisini verdi" diye konuştu.

 

Bisiklet yollarını geri istediklerini belirten Coşkunoğlu, “Böylesine çağ dışı bir karara kesinlikle karşı olduğumuzu net şekilde bildirmek istiyoruz. Gelişmiş ülkeler sporu özendirecek şekilde bisiklet yollarını desteklerken, bisiklet yolunun kaldırılmasını kınıyoruz. Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.