Antalya'da helikopterli ilaçlama yalanı

YEREL 25.03.2020 - 18:22, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya'da helikopterli ilaçlama yalanı

Antalya'da kaynağı bilinmeyen bir yerden Whatsapp gruplarına 'Helikopterli ilaçlama yapılacak' duyurusu gönderildi. Antalya Valiliği, gerçekdışı bu bilgiye itibar edilmemesini istedi.

haberimizvar.net-Antalya'da bugün akşam saatlerinde birçok GSM telefonu kullanıcısının popüler haberleşme ağı olan Whatsapp gruplarına 'Helikopterli ilaçlama yahılacak' bilgisi gitti. Grup mesajı kısa sürede tüm kente yayıldı. Mesajda, "Antalya için bugün akşam 23.30'da kimse dışarıda bulunması uyarısı yapıldı. Kapıların, pencerelerin, kapalı kalması gerekiyormuş. Koronavirüs için 5 hilokepter dezenfektan ilaçlaması yapacakmış, lütfen bu mesajı çevrenizdekiler ile paylaşın" şeklinde yazıldı. Kentte koronavirüs ile ilgili dezenfektan çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, helikopter ile böyle bir işlemin yapılmayacağını açıkladı. Antalya Valiliği, sosyal medyada ve Whatsapp gruplarında hızla yayılan bu bilgilendirme adı altındaki yazının gerçeği yansıtmadığını, itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. 
Antalya'da kaynağı bilinmeyen bir yerden Whatsapp gruplarına 'Helikopterli ilaçlama yapılacak' duyurusu gönderildi. Antalya Valiliği, gerçekdışı bu bilgiye itibar edilmemesini istedi.

haberimizvar.net-Antalya'da bugün akşam saatlerinde birçok GSM telefonu kullanıcısının popüler haberleşme ağı olan Whatsapp gruplarına 'Helikopterli ilaçlama yahılacak' bilgisi gitti. Grup mesajı kısa sürede tüm kente yayıldı. Mesajda, "Antalya için bugün akşam 23.30'da kimse dışarıda bulunması uyarısı yapıldı. Kapıların, pencerelerin, kapalı kalması gerekiyormuş. Koronavirüs için 5 hilokepter dezenfektan ilaçlaması yapacakmış, lütfen bu mesajı çevrenizdekiler ile paylaşın" şeklinde yazıldı.


Kentte koronavirüs ile ilgili dezenfektan çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, helikopter ile böyle bir işlemin yapılmayacağını açıkladı.


Antalya Valiliği, sosyal medyada ve Whatsapp gruplarında hızla yayılan bu bilgilendirme adı altındaki yazının gerçeği yansıtmadığını, itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.