Antalya Halkevi’nden Tütüncü’ye ‘DOP’ tepkisi

GÜNDEM 08.07.2020 - 17:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Antalya Halkevi’nden Tütüncü’ye ‘DOP’ tepkisi

Antalya Halkevi, Kepez’de imar planı değişikliğinde DOP-Düzenleme Ortaklık Payı kesintisi yapılmasını eleştirdi. Halkevi’nden yapılan açıklamada, “Başkan Hakan Tütüncü kesinti yapılmayacak demişti. Gerçeği söylemeyerek halkı yanılttı” denildi

haberimizvar.net- Kepez’de imar plan değişikliğinde Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) adı altında yapılan kesinti tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili Antalya Halkevi’nden yapılan yazılı açıklamada, Tütüncü’nün sözkonusu imar planıyla ilgili kamuoyuna verdiği sözlerin bir kısmını yerine getirmediğini öne sürerek, “Hakan Tütüncü gerçekleri söylemeyerek halkı yanıltmıştır” ifadesi kullanıldı. ‘Kamuoyuna ve Kepez halkına duyurumuzdur’ başlığıyla yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:   ‘REFERANDUMA SUNMUŞTU’ “2012 Yılında 2B kanunu diye bilinen 6292 sayılı kanunun çıkmasından sonra orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanan köylülere ve gecekonduculara satışı ile ilgili süreçte birçok sorun yaşanmıştı. Antalya bu sorunları en çok yaşayan ilimizdi ve köylülerin, gecekonducuların sert muhalefeti ve direnişleri yaşanmıştı. Antalya’da hak sahibi halkın mücadeleleri sonucu AKP iktidarı geri adım atmış, ülke çapında bütün hak sahiplerini kapsayan birçok iyileştirici kazanım sağlanmıştı. Ancak sorunlar hala bitmedi. 2016 yılının dört Aralık günü Kepez Belediyesi hazırladığı bir imar planını referanduma sunmuş büyük bir oy oranı ile imar planı değişikliği kabul edilmişti.”   ‘VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI’ “Bu referandum hazırlanırken imar planına halkı ikna etmek için toplantılar düzenlenmişti. Bugünlerde Kepez Belediyesi imar plan değişikliğini yürürlüğe koydu. Koydu ama verdiği sözlerin bir bölümünü tutmadığı halkı yanılttığı ortaya çıktı. Toplantılarda aksi söylenmesine karşın yüzlerce gecekonducunun arsalarına yüzde 45 oranında DOP-Düzenleme Ortaklık Payı kesintisi yapıldığı da anlaşılmış oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz 2 Temmuzda yaptığı açıklamada, “Mahallelerimizde yaptığımız konuşmalarda bu broşürleri mutlaka saklayın, günün birinde bir olumsuzluk yaşanırsa bu broşürle bizden hesap sorun, dedik. Bugün iftihar ettiğim bir husus var. Bugün, bu broşürden 1 milim bile sapma göstermedik” demektedir. Tütüncü, imar kesintisi yapıldığı yönündeki eleştirilere ise “Bu imar uygulamasında yasal imar kesinti oranı yüzde 44,8’dir. Biz şu kadar imar kesintisi yapacağız, diye bir taahhütte bulunmadık” demektedir.”   ‘KEPEZ HALKI YALNIZ DEĞİL’ 25 Kasım 2016 tarihinde imar planı tanıtım toplantısındaki vaatlerini biz de Halkevi olarak dinlemiş ve çeşitli sorular sormuştuk. Tütüncü, o zaman imar kesintisi yapılmayacağını söylemiş, yeşil alan içinde kalan yurttaşlarımızın da tapu haklarını aynı şekilde alacağını beyan etmiştir. O günkü vaatlerden 1 milim mi geri adım atılmıştır yoksa 1 kilometre mi? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 200m2 büyüklüğünde yüzlerce arsa bulunan sahadaki yurttaşlarımızdan yarıya yakın kesinti yaparak evsizleştirme sonucu yaratılmakta, halkın barınma hakkı yok sayılmaktadır. Kepez halkı yalnız değildir ve hakkını alana kadar da mücadelesini sürdürecektir.    
Antalya Halkevi, Kepez’de imar planı değişikliğinde DOP-Düzenleme Ortaklık Payı kesintisi yapılmasını eleştirdi. Halkevi’nden yapılan açıklamada, “Başkan Hakan Tütüncü kesinti yapılmayacak demişti. Gerçeği söylemeyerek halkı yanılttı” denildi

haberimizvar.net- Kepez’de imar plan değişikliğinde Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) adı altında yapılan kesinti tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili Antalya Halkevi’nden yapılan yazılı açıklamada, Tütüncü’nün sözkonusu imar planıyla ilgili kamuoyuna verdiği sözlerin bir kısmını yerine getirmediğini öne sürerek, “Hakan Tütüncü gerçekleri söylemeyerek halkı yanıltmıştır” ifadesi kullanıldı. ‘Kamuoyuna ve Kepez halkına duyurumuzdur’ başlığıyla yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

 

‘REFERANDUMA SUNMUŞTU’

“2012 Yılında 2B kanunu diye bilinen 6292 sayılı kanunun çıkmasından sonra orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin kullanan köylülere ve gecekonduculara satışı ile ilgili süreçte birçok sorun yaşanmıştı. Antalya bu sorunları en çok yaşayan ilimizdi ve köylülerin, gecekonducuların sert muhalefeti ve direnişleri yaşanmıştı. Antalya’da hak sahibi halkın mücadeleleri sonucu AKP iktidarı geri adım atmış, ülke çapında bütün hak sahiplerini kapsayan birçok iyileştirici kazanım sağlanmıştı. Ancak sorunlar hala bitmedi. 2016 yılının dört Aralık günü Kepez Belediyesi hazırladığı bir imar planını referanduma sunmuş büyük bir oy oranı ile imar planı değişikliği kabul edilmişti.”

 

‘VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI’

“Bu referandum hazırlanırken imar planına halkı ikna etmek için toplantılar düzenlenmişti. Bugünlerde Kepez Belediyesi imar plan değişikliğini yürürlüğe koydu. Koydu ama verdiği sözlerin bir bölümünü tutmadığı halkı yanılttığı ortaya çıktı. Toplantılarda aksi söylenmesine karşın yüzlerce gecekonducunun arsalarına yüzde 45 oranında DOP-Düzenleme Ortaklık Payı kesintisi yapıldığı da anlaşılmış oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz 2 Temmuzda yaptığı açıklamada, “Mahallelerimizde yaptığımız konuşmalarda bu broşürleri mutlaka saklayın, günün birinde bir olumsuzluk yaşanırsa bu broşürle bizden hesap sorun, dedik. Bugün iftihar ettiğim bir husus var. Bugün, bu broşürden 1 milim bile sapma göstermedik” demektedir. Tütüncü, imar kesintisi yapıldığı yönündeki eleştirilere ise “Bu imar uygulamasında yasal imar kesinti oranı yüzde 44,8’dir. Biz şu kadar imar kesintisi yapacağız, diye bir taahhütte bulunmadık” demektedir.”

 

‘KEPEZ HALKI YALNIZ DEĞİL’
25 Kasım 2016 tarihinde imar planı tanıtım toplantısındaki vaatlerini biz de Halkevi olarak dinlemiş ve çeşitli sorular sormuştuk. Tütüncü, o zaman imar kesintisi yapılmayacağını söylemiş, yeşil alan içinde kalan yurttaşlarımızın da tapu haklarını aynı şekilde alacağını beyan etmiştir. O günkü vaatlerden 1 milim mi geri adım atılmıştır yoksa 1 kilometre mi? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 200m2 büyüklüğünde yüzlerce arsa bulunan sahadaki yurttaşlarımızdan yarıya yakın kesinti yaparak evsizleştirme sonucu yaratılmakta, halkın barınma hakkı yok sayılmaktadır. Kepez halkı yalnız değildir ve hakkını alana kadar da mücadelesini sürdürecektir.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.