Antalya’nın hafızası tuvallerde

KÜLTÜR 03.12.2019 - 14:20, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Antalya’nın hafızası tuvallerde

Antalya’nın sembollerini tuvale aktaran ve Dünya’da ilk kez mermer üzerine mermer tekniğini kullanarak iç ve dış mimaride kullanan Ressam Figen Çiçek, ilham aldığı kenti tüm Dünya’da tanıtmak istiyor.

Portakal Çiçeği Caddesi No: 8/B adresinde ‘Figen Çiçek art Galeri’de sanatseverleri ağırlayan Ressam Figen Çiçek, adeta Antalya’nın hafızasını tuvallere yansıtıyor. Antalya’nın tarihi mekanlarıyla, kentin simgesi portakalı aynı tuvalde buluşturan Çiçek, EXPO 2016 Antalya Fuar Alanı’nda, AVM’lerde ve sanat galerilerinde sanatı, sanatseverlerle bir araya getiriyor. SANATLA TANITIM Finlandiya, Kanada başta olmak üzere yurtdışında birçok sergi açan Ressam Çiçek, Dünya’da ilk kez mermer üzerine mermer tekniği kullanmasıyla da dikkat çekiyor. İç ve dış mimaride kullandığı teknikle bina duvarlarını ve evlerin iç mekanlarını farklılaştıran Çiçek’in en büyük arzusu yurtdışında Antalya’nın tanıtımını sanatıyla yapmak.  TURİZM VE SANAT Turizmde tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan Ressam Figen Çiçek, “Antalya’yı ilham edinmiş sanatçılar turizm fuarlarında yer almalı. Standlarda Antalya’nın tarihinin, sokaklarının, sembollerinin yer aldığı resimleri inceleyenlerde merak uyandırıyor. Antalya’da sadece deniz, kum ve güneş yok. Tarih var, sanat var. Bunu da en güzel anlatmanın yolu sanattır. Antalya’nın tanıtımı komplike düşüncelerle mümkün olabilir” dedi.HABER MERKEZİ        
Antalya’nın sembollerini tuvale aktaran ve Dünya’da ilk kez mermer üzerine mermer tekniğini kullanarak iç ve dış mimaride kullanan Ressam Figen Çiçek, ilham aldığı kenti tüm Dünya’da tanıtmak istiyor.

Portakal Çiçeği Caddesi No: 8/B adresinde ‘Figen Çiçek art Galeri’de sanatseverleri ağırlayan Ressam Figen Çiçek, adeta Antalya’nın hafızasını tuvallere yansıtıyor. Antalya’nın tarihi mekanlarıyla, kentin simgesi portakalı aynı tuvalde buluşturan Çiçek, EXPO 2016 Antalya Fuar Alanı’nda, AVM’lerde ve sanat galerilerinde sanatı, sanatseverlerle bir araya getiriyor.

SANATLA TANITIM
Finlandiya, Kanada başta olmak üzere yurtdışında birçok sergi açan Ressam Çiçek, Dünya’da ilk kez mermer üzerine mermer tekniği kullanmasıyla da dikkat çekiyor. İç ve dış mimaride kullandığı teknikle bina duvarlarını ve evlerin iç mekanlarını farklılaştıran Çiçek’in en büyük arzusu yurtdışında Antalya’nın tanıtımını sanatıyla yapmak. 

TURİZM VE SANAT

Turizmde tanıtımın çok önemli olduğunu vurgulayan Ressam Figen Çiçek, “Antalya’yı ilham edinmiş sanatçılar turizm fuarlarında yer almalı. Standlarda Antalya’nın tarihinin, sokaklarının, sembollerinin yer aldığı resimleri inceleyenlerde merak uyandırıyor. Antalya’da sadece deniz, kum ve güneş yok. Tarih var, sanat var. Bunu da en güzel anlatmanın yolu sanattır. Antalya’nın tanıtımı komplike düşüncelerle mümkün olabilir” dedi.HABER MERKEZİ

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.